Jump to content
Annons

Epon

Medlem
  • Antal inlägg

    40
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av Epon

  1. Metronom... om du inte har en grym taktkänsla redan (vilket jag vet att du inte har). Att öva till klick ger mycket. Visserligen tråkigt som foen, men det lönar sig i slutändan.

    Annars... musikskolan...

    kolla trumskolan.se, där finns några videos om du tänkt ge dig på att lära dig själv...

    Musikskolan.. Ja.. Var det inte där du fick lära dig att spela yllemössan på 3 år? 😄

    Humm, jo, i kompväg i alla fall. Men det tar tid att lära sig grunderna. Plus att man får sitta och nöta övningar i förbannelse. Också tråkigt, men det ger väldigt mycket.

    Att inte kunna grunderna är ju som att köra bil utan däck... Det går ju att köra runt på bromsoken om man vill, men det kommer nog inte gå så bra...

  2. Metronom... om du inte har en grym taktkänsla redan (vilket jag vet att du inte har). Att öva till klick ger mycket. Visserligen tråkigt som foen, men det lönar sig i slutändan.

    Annars... musikskolan...

    kolla trumskolan.se, där finns några videos om du tänkt ge dig på att lära dig själv...

  3. Jag har suttit och meckat lite grann med elektronik, men håller påatt bygga eget nu, med hjälp av ritningar på internet osv.

    tänkte bara kolla med er ifall ngn vet vad det är som gör att man ser anod vs. katod på kretskortet!?

    Menar du på en IC-krets..?

    Där brukar iaf första benet vara minus och sista plus...

    (1 = - / 16 = + på en 16-pin exempelvis)

  4. Det mänskliga ögat kan bara se runt 3km bort. Man kan nog se lite längre med en TV 😛

    3000 meter? Inte jag! Skulle jag klara 300 meter vore jag överlycklig. Men det beror ju iofs vad man menar med "se". Med vilken kvalitet alltså.

    3000 meter? Är du säker??

    😎

    Jag har för mig det. Runt 3km vid klar sikt. Fast man tappar ju både avståndsbedömningen och detaljrikedomen väldigt långt innan.

  5. Har sett ett timmeslångt program med Jeremy Clarkson om tv:ns historia, och namnet kommer av att ordet "tele" betyder avstånd, och "vision" betyder ja, titta, eller bild. Alltså att titta på något på avstånd.

    Den första TV:n var inte ens elektrisk, eller ja, den byggde inte på själva bildröret utan bestod av en gigantisk snurrande skiva med speciella linser längst ut i kanten som lyckades föra en bild flera meter in i ett annat rum...

    Allt man ser på sker väl på avstånd?! Även om jag kunde studera mina egna kontaktlinser då de sitter på ögonen...

    Det mänskliga ögat kan bara se runt 3km bort. Man kan nog se lite längre med en TV 😄

  6. Har sett ett timmeslångt program med Jeremy Clarkson om tv:ns historia, och namnet kommer av att ordet "tele" betyder avstånd, och "vision" betyder ja, titta, eller bild. Alltså att titta på något på avstånd.

    Den första TV:n var inte ens elektrisk, eller ja, den byggde inte på själva bildröret utan bestod av en gigantisk snurrande skiva med speciella linser längst ut i kanten som lyckades föra en bild flera meter in i ett annat rum...

  7. Sätter man en högtalare direkt i uttaget så får man en riktigt fin baston á 60Hz. Om det inte vore för att det är 230V i skiten, så det smäller ju ganska högt också... 😆

    50 hz är det väl här. Är det inte USA som har 60 hz?

    Neej, det tror jag inte. Förut var det väl 220/380V á 50Hz, men nu är det 230/400V à 60Hz... tror jag i alla fall, men ajg kan ha fel 🙂

  8. Kan du löda och råkar ha lite etsvätska och några meter kopparplatta hemma samt ELFA på snabbuppringning så går det säkert...

    Vet inte hur många av sakerna som går att få tag på som färdiga kretskort, men ingenting är nog omöjligt. Dock lär det nog bli avsevärt mycket större än en vanlig modul.

  9. Stål- och nylonsträngat skiljer sig väldigt väldigt mycket i ljud. Stål är ju lite åt elgitarrshållet, speciellt i hals och spelkänsla. På nylon är det väldigt brett mellan strängarna, så det är ju lättare för en nynbörjare, men dom är också mer volymsvaga.

    Men som sagt, att jämföra en nylon med en stålsträngad är ju som att jämföra en ferrari med en land rover.

  10. Vad jag vet så har man väl aldrig fantommatning på teleanslutningar..? 🙂

    Jo - det förekommer faktiskt fantommatning på telekontakter i väldigt sällsynta fall på ljudkort - men i mixerbord förekommer det, såvitt jag vet, bara på XLR.

    Vad foen har man det till? 🙂

    Som nätadapter till aktiva instrument eller? 😆

×
×
  • Skapa ny...