Jump to content
Annons

Mikeri

Medlem
  • Antal inlägg

    47
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av Mikeri

  1. Jag går i samma tankar... Skall ha en 5 octavers, midikontroller med lite reglar o skit... Och den skall ha normal MIDIout, inte bara USB.

    Har inte hört mycket bra om MIDIman Radius. På bild ser den ju annars ut att passa mina behov.

    CME UF6 tycker jag ser så ful och otymplig ut... men är den så bra att det väger upp?

    Någon som har erfarenhet av Edirol PCRM80?

    Nja, jag beställt ett PCRM50 och går och väntar på det.......men det hjälper ju inte särskilt mycket.... 😉

  2. Precis som inom punk och andra genrer betyder utseendet allt! Skaffa danskt helskägg och stora fyrkantiga glasögon. Sen trycker du helt enkelt på de toner som är närmast. Alltid blir det nåt intressant 13majackord. Kommer du ur takt, så oroa dig inte. Det kallas synkoper och är något positivt. Jazz är bra, för du behöver inte ha något närminne. Glömt vad du spelade i första vändan. Inga problem. Tryck på nya toner. Kallas improvisation. Bara de riktigt duktiga sysslar med detta. Har du det hemma än? 😛

    Underbart 😆

  3. Men först kankse du borde lära dig att skriva?

    Var inte det där lite onödigt? Killen frågade ju bara efter lite tips.

    Nej, det var inte onödigt. Han kan anstänga sig att tillverka läsbara meningar med ord i rätt följd. Han behöver inte vara något proffs men det borde vara som forumregel att man inte bara kladdar ner vilken oläslig skit som helst.

    Man bör inte kasta pil i kuvösen.....lär dig stava :rolleyes:

  4. Kan dessa ettor och nollor ersätta en rikorderlig rörstärkare?

    På fråga A) svarar vi "vi vet inte eftersom det här är ett ämne som rör upp starka känslor". På fråga 😳 svarar vi "nej det kan de inte". Äkta stärkare är äkta stärkare och digitalisering kan inte ersätta den... ännu. En PodXT är ett trevligt verktyg men det är inte som en Marshallstack på något sätt mer än att den kan fås att låta bra. Men känslan kan den inte ersätta. Rundgång ger den inte och inte heller riktigt samma sustain. Usch... är detta förståeligt? Under influens av alkohol.

    Haha.....samma här...men igen, själva principen alltså....

  5. Jag tror det är så här...visst fan är det fel att använda rippade program (säger sig självt på nått sätt) men så länge möjligheten finns så kommer folk att göra det!

    Men om man tänker på att Steiberg gör sina mjukvarugitarrer och proklamerar att dom låter precis som den och den förstärkaren....blir inte tex. Marshallteknikerna lite ledsna då när man kan köpa lite ettor och nollor som ersätter deras produkter??

    (Har tagit några glas vin för mycket så jag är inte helt hundra på att mitt resonemang håller riktigt) 🙂  😉

    Micke

    Klä av dig människa! 😆😆😄😳😛😛

    Nä allvarligt skämtat Mikael, så vete faen.. 🙂 Kan dessa ettor och nollor ersätta en rikorderlig rörstärkare?

    Jag menade nog själva prinsipipen........liksom 😄

  6. Jag tror det är så här...visst fan är det fel att använda rippade program (säger sig självt på nått sätt) men så länge möjligheten finns så kommer folk att göra det!

    Men om man tänker på att Steiberg gör sina mjukvarugitarrer och proklamerar att dom låter precis som den och den förstärkaren....blir inte tex. Marshallteknikerna lite ledsna då när man kan köpa lite ettor och nollor som ersätter deras produkter??

    (Har tagit några glas vin för mycket så jag är inte helt hundra på att mitt resonemang håller riktigt) 😳😛

    Micke

  7. Har lyssnat på låten nåra gånger nu och gillar den verkligen. Skön takt, läckra gitarrer och tuff sång. Påminner lite om Maiden. Har egentligen bara två grejer att klaga lite på. Basen måste upp lite mer och kicka trummisen, han suger.

    Men för övrigt en kanonlåt.

    Absolut inget fel på trummandet!! Låter skitbra tycker jag!!

    Micke 😆

  8. Nej, det har jag inte....

    En del talar sig varm för Vox Tonelab också, kanske speciellt halvdistade ljud? Fast om du kör med distpedal först i kedjan vräker du väl inte på så mycket dist i själva förstärkarsimulatorn? Det kanske kan vara nåt?

    Xt:n är ju lite dyr, fast jag köpte min för 2200:- begagnad, det var helt ok tycker jag.

    Voxen verkar också väldigt intressant! Jag kör med en DOD YJM 308 först i kedjan...fast bara på solon då, och halv drive på poden.

  9. Jag tyckte den var grymt bra! Precis min musikstil...

    Jag hade velat ha gitarrerna tydligare, fast jag är ju gitarrfreak... Eller nåt...?

    Ja, var fan är sången? kallar du den för Instrumental Rock och så har du inte ens sång på den? 😄

    Tack så mycket 🙁 Japp.....sången ja... 😄

    Såg att du har en POD xt...är det en jätteskillnad på en sån och en POD1?

    Mvh

    Micke

    Jag hade en POD2 ett tag, bytte sedan till xt:n, och tycker helte klart det var värt det...

    Tycker den låter bättre rent ljudmässigt(fast många tycker tvärtom). Trovärdigare simuleringar i mitt tycke. Sen är displayen ett jättelyft, även alla inställningsmöjligheter med StompBoxar, omflyttning av effekterna i effektkedjan och uppgraderingar av model packsen var grym...

    Jag är som du förstår totalt nöjd hittills, har inte haft den så länge än, men har inte hittat några direkta nackdelar. Ja ok, många av sounden som man hittar på CustomTone gjorda av allsköns folk är totalt oanvändbara... fast så var det med POD 2 också.

    Ok...får nog fösöka kolla upp XT:n lite närmare, jag är nog mest ute efter ett bättre kompljud....kör mest med rectifier på podden idag. Du har inte testat Roland GT Pro? Lite nyfiken på den också......

×
×
  • Skapa ny...