Jump to content
Annons

Berggrund

Medlem
  • Antal inlägg

    144
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av Berggrund

  1. Hej drloop och ni andra! Jag har ett "tvärtom-problem" kan man säga. Jag vet hur man gör för att lägga effekter efteråt, men det vet du ju nu hur man gör.

    Det verkar som att du vet hur man lägger effekterna så att du kan använda dem när du spelar? Jag har letat efter det i olika forum utan resultat. Kan någon hjälpa mig med det? Jag spelar gitarr och vill ha effekterna pålagda samtidigt när jag spelar, inte lägga på dem efteråt. Hjälp! 😱

    Det gäller Cubase LE 4

    Då lägger du önskad effekt som en insert på "stereo in" -kanalen. Alltså den kanalen som verkar som inspelningsbuss i cubase, den brukar ligga längst till vänster i mixfönstret

    Det enklaste är väl ändå att lägga effekterna på den kanalen du spelar in på, och sedan trycker du på monitorknappen (den lilla högtalarsymbolen) så hör du dig själv med alla effekter.

  2. Jag har satt en Seymour Duncan SH-4 JB i stallposition på min Les Paul, och den låter väldigt mycket Les paul faktiskt. Men jag har ju ingen aning om hur den låter på en SG, antagligen får man ju lite mer Les Paul-ljud av Les Paulen eftersom den har en sån tjock kropp, det bidrar ju mycket till ljudet.

  3. Är inte humbuckerpickups ganska oförstörbara? 😊 Jag tycker att du ska prova att till exempel koppla in micken direkt till en förstärkare, så att ljudet inte går igenom potentiometrarna och omkopplaren. Låter det inte då är det med stor sannolikhet fel på själva micken.

  4. Kom ihåg att ljudet från förstärkaren låter väldigt annorlunda beroende på om du står upp framför förstärkaren eller om du har örat i höjd med förstärkarens högtalare. Så du bör lyssna med örat i höjd med där mikrofonen ska sitta och ställa in disten efter det. Kom ihåg att vara sparsam med disten också!

  5. Hanoi rocks - A day late, a dollar short

    Hanoi rocks - Don't you ever leave me

    Hanoi rocks - Boulevard of broken dreams

    Hanoi rocks - People like me

    Poison - Talk dirty to me

    Poison - Fallen angel

    Guns 'n roses - Sweet child o' mine

    Guns 'n roses - CIvil war

    Skid row - I'll remember you

    Disneyland after dark - Sleeping my day away

    Disneyland after dark - Nineteenhundred and yesterday

    Disneyland after dark - Everything glows

    Mötley crüe - Kickstart my heart

  6. Van Halen - Right now

    Van Halen - Dance the night away

    Van Halen - Atomic punk

    Van Halen - Mean street

    Van Halen - Ain't talking 'bout love

    Van Halen - Beautiful girls

    Deep Purple - Lazy

    Deep Purple - Strange kind of woman

    Deep Purple - Highway star

    Deep Purple - Child in time

    Black sabbath - War pigs

×
×
  • Skapa ny...