Jump to content
Annons

IDF

Medlem
  • Antal inlägg

    5 222
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    1

Inlägg av IDF

  1. Jag äger ett par BM5a MKII och jag är sjukt nöjd med dem. Budgetmonitorer skulle jag iofs inte kalla dem då de i dagsläget går på över 4000:- styck hos tysken.

    Jag gillar diskanterna som fasen. Har i dagsläget ett par Mackie HR824 hemma och jag föredrar dynaudion vilken dag som helst. Om jag ska gnälla på nåt så är det att de saknar bas men å andra sidan kan man väl inte begära så värst mycket av en monitor i den storleksklassen. Under 50hz känns det som att man är helt vilse.

    Håller med!! Djupbasen är inte att räkna med, därför kompletterar jag med Fullrange-lådor baktill och ref-lyssnar i hembion där 300w-subben spräcker det mesta. 😉

    Diskanten var det som slog mig när jag köpte mina mkII, ett otroligt lyster. Det var precis som om jag tog av mig en tjock mössa

  2. Fasvända funkar, men kan skapa andra konstiga biljud i värsta fall..

    Jag brukar EQ:a skiten ur dåliga rum tills jag hittar bra resonanser att jobba med. Sen vanliga kedjan, kompressor, EQ (för soundet), kompressor (för soundet) sendar till reverb, delay, dist osv.

    Man kan inte polera en bajskorv, men man kan fanimej klä ut den och ställa ut den på vernisage

    • Gilla 1
  3. såg en SD-1 i ett tidigare. Riktigt mysig pedal. Har själv en och gillar den skarpt.

    Senaste prylen för mig?! En 20" UFIP-crash, nya coated Pinstripe på pukorna, EQ4 på kick, emperor coated på virvel och en Fender-kepa! 😄

    Byggde klart min nya jazzbas idag och tänkte få färdigt den akustiska för lack idag. När det är för dyrt med nya instrument bygger jag om de gamla eller helt sonika; bygger nya av gamla delar.

  4. Om någon kvasiretro-prylnörd, likt mig uppskattar vad 90talet hade att ge och befinner sig i liknande sits som jag gjorde är Mastersektionen och kontakter som inte sitter helt fast ett hett tips. 😉

    För att bordet ska gå som det ska behöver mastersektionen vara säkrad, som sig bör.

  5. IDF haha kul att se dig igen, jag var oxå borta ett bra tag...

    Om tråden då, minns att farsan hade ett par electretmickar på 70-talet som tydligen var superbra jämföret med vad man brukade köra typ MD421 eller Shure osv och tillsammans med hans polare gjorde dom alldeles förträffliga gitarrinspelningar med dessa, nylonsträngat och spanskt och barnvisor varav vissa var med i en del kända produktioner typ Loranga Mazarin och D'artagnan (farsan jobbade på SR då).

    Så visst fanns det bra electret's då också är vad jag vill säga här...även om jag inte minns namnet på dom eller hur dom lät, jag var ju bara en parvel som storögt tittade och lyssnade på dom stora***

    Florian gamle vän! Det var inte i förrgår. Vad kul med gamla ansikten (avatarer 😄 )

    Mitt uttalande är i grund och botten att man kan hitta minst en användning för alla mickar. Oavsett om det gäller att micka stärkare eller att få efterklangen ur ett handfat. Att begränsa sig till fördomar kring en mick blir lite fel i min värld.

    Själv har jag massvis med mickar som många skulle snäsa åt, men jag gillar att leka fram ljud på alla tänkbara sätt och vips sitter man där en dag och upptäcker att micken från en leksaksbandspelare låter skitbra på trombon. YOU NEVER KNOW!! 😉

  6. Det finns olika sätt att bygga mikrofoner på. Precis som alla tekniska saker så blir en mikrofon alltid en kompromiss mellan olika krav. Några exempel på krav som krockar: storlek, frekvensgång, känslighet, kostnad, behov av matning, riktningskänslighet, "sound" med mera. Exakt hur ingenjörerna och tillverkarna angriper de här kraven gör att mikrofonerna blir olika och passar olika bra för olika sammanhang. Vilket ju är själva orsaken till att det finns olika att välja på.

    Elektret innebär att mikrofonkapseln inte behöver någon spänningsmatning. Spänningen är i stället "inbyggd" i ett plastmaterial - electret. I en vanlig kondensator kommer spänningen utifrån kapseln. Men signalen från en kondensatormikrofon behöver alltid förstärkas innan den kan gå ut i en mikrofonkabel. Det är orsaken till att kondensatormikroner alltid behöver spänningsmatning, antingen via så kallad fantom-matning eller genom ett batteri. Det finns då alltid en förstärkare i mikrofonen, kanske så enkelt som en enda transistor och några komponenter runt-ikring.

    Och det stämmer att tills för några år sedan var elektreter oftast billiga och dåliga mikrofoner medan dyra och bra mikrofoner nästan alltid var kondensatormikrofoner. Nu är världen mycket mer förvirrad, men en salig blandning av billiga och dyra och bra och dåliga mikrofoner oavsett vilken teknisk lösning som används inuti.

    Det går enligt min åsikt inte att säga särskilt mycket alls om hur en mikrofon fungerar i en viss användning utgående från om det är en electret eller en kondensator, det är helt enkelt bara olika lösningar på tekniska problem. Det går absolut inte att säga att den ena tekniska lösningen är bättre än den andra. Det finns bara ett sätt att veta hur en mikrofon fungerar och det är att prova den och jämföra med andra mikrofoner i samma användning.

    Gunnar

    NOT: elektret-mikrofoner är rent tekniskt ett specialfall av kondensatormikrofon, men jag väljer ovan att kalla skriva lite kortare. För den som riktigt vill fördjupa sig i kondensator-mikrofoner finns den idag även en variant som bygger på växelspänning i stället för likspänning (som är det vanliga). Växelspänning används i stort sett bara i Sennheisers MKH-mikrofoner. Alldeles oavsett teknisk lösning så är det rätt ointressant för en vanlig användare -- det som räknas är hur just en viss mikrofon låter på en viss källa.

    Efter lång tids paus från forumet, dyker jag upp och slås av att jag saknat expertisen här. Gunnar levererar återigen! 🙂

    Efter att skumläst tråden lite var min plan att flika in med:

    Det finns inga mikrofoner som låter dåligt, de har bara olika användningsområden

  7. annars är en annan sevärd dokumentär om studioarbete, om än i den tyngre skolan, som visar Metallicas arbete med den svarta plattan; a year and a half in the life of metallica. Om inte annat, jävligt estetiskt snyggt i skiftet mellan 80 och 90talets USA. Bob Rock figurerar med polotröja och lugg.

  8. Klart man diggar acid, kan rekommendera AFX och Acidwolf som kör både klassisk och mer innovativt stuk på acid.

    Bjussar på en låt jag gjorde i höstas, inte mindre än 5 olika basslines har använts, 3njoy 🙂

    Audio Sweeps 1.0

    tokbumpar min gamla tråd såhär mitt i låtsasvintern.

    AFX är ingen mindre än Richard David James aka Aphex Twin, Polygon Window, Caustic Window, The Dice Man och säkerligen många andra alteregon.

    Om jag minns rätt är det Squarepusher´s yngre bror som går under namnet Ceephax Acid Crew även kort och gott bara Ceephax. Ruggigt bra acid vill jag lova

  9. Lite uppdatering såhär på nattkvisten efter en ordentlig vindförflyttning i form av 30 sekundmeter i trakten.

    Jag fick liv i åbäket genom denb gamla hederliga metoden. VÅLD! Jag lappade till kanten på bordet och då kickade det igång och har inte strulat sen dess. Helt enkelt oxid eller en dålig lödning skulle jag tro. PHEUW!

    fred

  10. Hej alla.

    Det var väldigt länge sen jag hängde här nu men är i behov av expertis.

    För en tid sen införskaffade jag mig ett Alesis X2 och det rullade på superbt fram tills för några dagar sen då jag inte får något ljud alls ur det. Varken in eller ut. När jag markerar record i Pro Tools visas en statisk och låg signal.

    Om jag ger full volym ut från ljudkortet hörs en svag signal i närfältarna som är kopplade till kontrollrumssektionen(lyssningsdelen) av bordet men inget mer. Alla ljus och MIDI-automationen lyser och verkar fungera som den ska men inga ljud, varken in eller ut, passerar bordet. Jag har även kopplat en mick och prövat runt på några kanaler men utan resultat. Vanligtvis när jag startar bordet indikerar dett på mätarbryggan och LEDarna hoppar till men inte sen några dagar tillbaka när jag först upptäckte detta. Jag har inte gjort något utöver det vanliga och känner mig lite småstressad då jag kommer behöva använda bordet under ett kommande jobb i dagarna.

    Jag hade en tanke om det hade kunnat vara så att säkringen gått (16A 250V) men logiskt sett borde ju inte bordet starta alls tycker jag.

    Jag har kopplat ur MIDIkablarna och nollställt automationen enligt servicemanualen men det hände inte något. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra och känner hur stressen växer sig starkare tillsammans med irritationen.

    Finns det någon som har någon idé om hur jag snabbast ska lösa detta vore jag innerligt tacksam.

    🙂

  11. äntrar forumet såhär efter en tids dvala.. 😆

    Kör numera på mitt Sonor Chicago Star från 50/60talet i svart sparkle lack med en ludwig supra-virvel från tidigt 70tal. Cymbaler är 18" avedis zildjian crash, 20" avedis zildjian ride och ufip 18" china. Hihatlock är 12" paiste alpha.

    Det är sättningen för mitt stonerrock-projekt, när jag lirar snabbare grejjer plockar jag fram 8" och 10" pearl-pukor med svarta remo-skinn, 14" paiste alpha china, 14" avedis zildjian crash, 10" paiste alpha splash och 8" sabian B8 splash. Virveln jag brukar köra med då är en Sonor 10"x2" piccolo med tamburinbläck på sidorna.

    I studion jag har med några kompisar i kalmar har vi ett Slingerland med 24", 12", 13", 16", 18" och 14" virvel. Då brukar jag köra med gamla Meinl tjocka, hårda svarvade cymbaler. Rakes tror jag modellen heter.

    Spelade in de snabbspelande små trummorna i replokalen häromdagen. 4 kanaler in på DAT via en gammalt Samson-mixer. 421 på BD, 57 på SD och sen mina hemliga shotgunmickar på OH. Blev fett, men otajt. Jag hade bara iPod-lurar som lyssning. 😄

    Kanske rättar till och skickar upp på forumet någon dag framöver!

    peace

  12. Och när fan gör designers snygga saker som passar ordinära människor?

    vilket påstående!

    Alla instrument är ju för tusan designade. De har ju inte kommit fram ur en direkt slump som tex. ur ett blixtnedslag. Visst, det kanske finns en näve av de som kommit till ur en slump.

    Jag tyckte den var snygg.

  13. i denna ordning brukar jag nästan jämt köra:

    Lätt kompressor för att den inte ska sticka ut för mkt i nästa steg

    Eq, forma ljudet och få en bra balans mellan attack, "tryck" och efterklang/djupbas

    Kompressor, den här formar den dynamiska räckvidden

    Multibandskompressor, justerar basen/låga mellan för att få fram lagom tryck

    Jag mixar alltid bastrumma/bastrummor tillsammans med basens kanal för att få utrymme mellan dessa två(eller fler) elementen.

×
×
  • Skapa ny...