Jump to content
Annons

Augustus

Medlem
  • Antal inlägg

    34
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av Augustus

  1. Snyggt.

    Får lite Frank Zappa-vibbar från rösten

    Jag skulle ha använt lite torrare trummor. Framför allt virveln sticker ut.

    Annars sketbra 😄

    Zappa minsann, någon som sagt det tidigare också om jag inte minns fel!

    Jag har förkärlek till virvel, därför kanske den kan bli lite hög ibland... Inget jag själv tänkt på i just den här låten dock. Däremot så har jag en hel del effekter på den, ville maskera mitt trumspel lite 😄 Kanske är det då...

    Skoj att du gillar visan! 🙂

  2. Jag tycker att det är proffsstuk på detta fast låten lider lite av samma problem som mina egna, för lite variation i ackordföljderna/harmonierna.

    Annars, det som många säkert gillar är att låten kommer loss sedan. Jag tycker att det är synd. Det är som han Garth Brooks som har många låtar som börjar finstämt men sen tror han att han måste rocka till publiken för att de inte ska tappa intresset. Jag skulle föredra att den höll det lågmälda läget låten ut. Jag hade valt ett Brush Kit på trummorna och kryddat ackorden med lite jazz-9 ackord tror jag. Men egentligen är ju detta bara sånt som jag tycker...inga objektiva invändningar.

    Det enda objektiva jag kan säga är väl att om du refererar till Springsteen i texten gör du dig själv mindre än Springsteen. Alla kanske är mindre än vad han är men det är lite synd att skriva sig själv och sina egna lyssnare på näsan om det. Du är verkligen en låtmakare i din egen rätt så håll fast vid det.

    Tack så mycket för den långa kommentaren! också trevligt att höra att du gillar mitt låtsnickeri 😄 Många nu som sagt att den andra delen är sisådär i jämförelse med den första, det är väl bara att ta åt sig... Det där om Springsteen håller jag däremot inte med om. Bara för att man gillar en musiker innebär väl inte att man gör sig själv mindre?

    Återigen tack för synpunkterna! /J

  3. Det känns som om låten har två ansikten. Först den finstämda men ändå - inte minst pga av rösten - mäktiga akustiska delen. Sedan lite av; på med grejerna och kör. För mig känns det inte optimalt. Tycker det bryter för mycket mot stämningen som fanns.

    Skulle hellre haft kvar den akustiska gitarren med distgitarrerna mer lågmält (lägre nivåer) glödande under denna. Trummorna tycker jag inte jobbar särskilt intressant ihop med de rytmer som finns i låten.

    Den första "delen" klart bra, den andra ok.

    En röst som verkligen kan bära upp en låt med sparsamt arr!

    Tack för intressanta synpunkter. Det är många som verkar tycka som du att den första delen av låten är den bättre, är böjd att hålla med. Jag tycker inte att den andra delen av låten är dålig, men den kunde helt klart gjorts bättre. Tror det handlar mest om trumkompet... Trevlig att höra att du gillar min stämma!

    /J

  4. Tack så mycket för kommentarerna allihop!

    Harmonica Mike, man tackar och bockar för det positiva omdömet och höga betyget!

    Drloop, jäpp, trummorna komplicerade jag kanske till det för mycket vad gäller kompet med tanke på att jag inte är trummis. Men tänkte ändå det skulle va schysst med varannan hi hat, ride och crash i en salig blandning.

    Light Head, överrumplad av sången? På vilket sätt? Tack för synpunkterna...

    /Jesper

  5. Breeze

    Trummor, gitarr, bas och sång: jag

    Kompositör: jag

    Inspelad: 2006

    Genre: singer/songwriter

    Status: färdig demo

    Storlek: 5.7 MB

    Tyck gärna till om låten och mixen, vad som är bra, vad som är dåligt och vad som skulle kunna gjorts annorlunda! Vill gärna ha era åsikter!

    Om ni vill lyssna mer så finns det fler låtar på länken nedan!

    Mvh/Jesper

    Jesper Salander

    04_Breeze.mp3

  6. Måste hålla med på gitarren där...snyggt gitarrljud som fan! Skön låt..rösten påminner lite om Bloodhound gang på refrängen...

    Trevligt att du gillar låten trots att det inte är din stil, alltid positivt! Crash test dummies var det ett tag sedan man hörde 😄 Men sångaren där har väl också en rätt mörk stämma vill jag minnas 😄

    Har uppdaterat infon om låten!

  7. Måste hålla med på gitarren där...snyggt gitarrljud som fan! Skön låt..rösten påminner lite om Bloodhound gang på refrängen...

    Kul att du också gillade gitarrljudet! Var dock lite osäker på om jag hade för mycket reverb, men det kändes rätt till låten... Tack för kommentaren!

  8. En ny demoinspelning. Tar med tacksamhet emot åsikter på låten och mixen och allt möjligt!

    Låtnamn: Freezing point

    Genre: rock/pop

    Format: mp3

    Storlek: 3,83 mb

    Sång: jag

    Trummor:jag

    Bas: jag

    Gitarrer: jag

    Kompositör: jag

    Status: färdig demo

    Inspelningsår: 2006

    Om ni vill lysnna på mer låtar så finns det på min sida på myspace!

    Jesper Salander

    Tack på förhand 😆 /Jesper

    03_Freezing_point.mp3

  9. 😛 vilken tråd vill du att jag svarar i 😱

    Behöver vara moderator med rätt befogenheter för att plocka bort...

    Det är ju lördag kväll, kanske många som är på väg till fester och så. Är du långhårig?

    Gillade starkt gitarrmelodin. Mixen låter lite suddig, saknar lite skärpa, nu är jag själv ingen hejare på det. I vilket fall så är det en bra låt.

    Den här tråden var helt rätt;) Håller på att bli lite långhårig nu faktiskt, en borde man måste bära som rocker 😄

    Tack för kommentarerna och kul att du gillar låten!

    /J

  10. Hmm, låter annorlunda, alltid svårt när man inte kan kategorisera;) Intressant. Bra röst, men jag skulle ändå sänkt sången en aning, Låtit den "sväva" lite längre bak i ljudbilden, typ... Skönt med den suggestiva känslan i låten, det gillar jag. /j

  11. Nja, den här låten får jag inget riktigt grepp om. Känns lite som du gett dig på något som inte riktigt är du. Eller? 😱...Inget som sätter sig och slutgrejen lite enformig. Du kan bättre 😲

    Ett plus är dock de luftiga trummorna med det stora reverbet....

    Jobba på!

    /J

  12. Tror jag lyssnat på låten minst sex ggr nu. Jag gillar nog första mixen bäst, helt enkelt för att jag vill ha sången "rakt i ansiktet" (dvs hög 😲 ), för att den är så himla bra, speciellt då stämmorna på refrängen som är helt underbara. Skulle bara haft gitarren lite högre. Cellon på slutet tycker jag du kan skippa, den känns onödig.

    Sammanfattningsvis: Skitbra låt, speciellt refrängen som är det bästa jag hört på länge. Den här låten kommer nog att laddas ned och spelas för kompisar på ett och annat party om jag känner mig själv rätt 🙂

    Kanonbra och talangfullt!

    /Jesper

  13. Nja, har hört en av dina tidigare låtar och vet att du kan betydligt bättre än så här (den låten var riktigt, riktigt bra!). Lite segt, ínget som fastnar och saknar en refräng (iofs bara en skiss som du skriver, men ändå...). Lite jazziga ackord va? Har personligen lite svårt för det så det kan ju vara det också :rolleyes: Får jobba på sången en del också tror jag.

    Mitt, i all välmening, ärliga tips: Skippa det här och gör en ny låt istället! Tror inte det är något att lägga så mycket energi på... Bättre börja på nåt nytt 😛

    /J

×
×
  • Skapa ny...