Jump to content
Annons

rolnor

Medlem
  • Antal inlägg

    33
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    2

Allt postat av rolnor

  1. Då har du bra grejer. Vill du ha kontakt på Mesenger eller mejl? Jag gör lite musik själv, synt, trummor, gör midi med rösten med Dubler2 bl.a.
  2. Imponerande. Vad har du för mick till sången?
  3. Är det du som spelar flera instrument?
  4. Tror det går att mixa din röst bättre, du har känsla men din röst är liite svajjig
  5. Hi, hi, kul att jag hörde att det var midi-trummor, det är så exakta slag
  6. Down to Brooklyn har fin sång, proffsigt, skön låt. det är en dynamisk mick sångaren har, eller?
  7. Varför är det bara skit på TV? Genial
  8. Du använder inte autotune på sången? Eller?
  9. Gillar dina låtar på spotify Henric, riktigt bra. Take the elevator instead of the stairs, bra! Är trummorna midi?
  10. Ja, han är en fin personlighet också, trevlig lyssna på. Man kan lära sej väldigt avancerade saker av sakkunniga på youtube, det är helt otroligt. Längesen jag öppnade en kursbok eller dylikt , vet man inte om detta missar man något. Sociala medier är en komposthög till stora delar men vill man ha kunskap är nätet fantastiskt.
  11. Han beskriver också hur sångaren i klippet brukade stå framför högtalarna och sjunga och på så vis få mycet bra pitch istället för att använda hörlurar. Att det kunde blöda in lite men att det är mindre problem med en mick med bra riktverkan.
  12. rolnor

    Youtube Rich Beato

    Lägga 2 olika delay på sång och pana dessa höger vänster, det ena ska inte vara i synk utan lite off. Ett delay på reverbet på sången, runt 100ms. Massa spännande tips i detta klipp. Just att lägga t.ex. sång till vänster och reverbet på sången till höger, riktigt bra grejer för att skapa vidd.
  13. Min mick beter sej konstigt, ljudet när jag spelar in sång minskar plötsligt kraftigt. Jag sjunger mycket nära micken och har inget skydd mot utandning. vad kan det beto på? Jag vet att man inte ska blåsa i kondesatormickar (gäller kanske öven dynamiska)
  14. Finns det i nån version av cubase att man gör midi från audio? Det finns i Ableton vet jag. Jag kör Dubler2 och det funkar rätt bra för att göra midi från min röst, även ackord. Ibland är det svårt pricka toner rätt och en variant vore då att köra en bra autotune först och sen göra midi med Ableton. Har kört Melodyne men den har nog ingen bra autotune. Jag spelar inte gitarr och är inget bra ännu på synt. Sen undrar jag, hur får man upp hastigheten på ett midispår i cubase? Ett knep om man vill göra ett snabbt midi-stycke är att spela på halvfart och sen speeda upp det, jag har gjort det manuellt med att editera midi men det finns enklare sätt förstås.
  15. Det är ju massa stämsång i låten bl.a. är det bara rösterna eller gör man nåt mer? Det låter väl som nån harmonizer? Finns det andra trick i låten överlag? Effekter på gitarrer kan nån tipsa, jag kör midi+Serpent, kan man fixa liknande distljud, det är väl andra effektboxar också?
  16. Jag undrar vad man har för effekter på Meatloafs röst i låten. Den är ju rätt otydlig bitvis, är det nåt chorus? Nån harmonizer?
  17. Tack! Mycket bra, detta är precis vad jag vill ha, lite över min kunskapsnivå just nu men jag lär mej fort. Lite att växa in i sas. Mvh Roffe
  18. Tack igen, toppen, jag ska testa detta med reverb på egen kanal. Det är mycket såhär i början men det är ju kul lära sej nytt. Har läst på en hel del om kompressor så jag förstår hur det funkar tror jag, man pressar ned topparna på signalen sen kan man höja alltihop så det låter fetare. Mvh
  19. Tack! Bra info. Jag har lärt mej en del sen jag postade frågan, att använda presets verkar ju vara en bra start. Är nog reverb som jag ska utforska just nu, jag vill att det ska låta stort, inte badrum. det om attack för kompressorn är jättebra, det hade jag ingen koll på alls. Mvh
  20. Laddade hem en demo från waves.com, deras Mophoder, funkade direkt, låter fantastisk! Tal-vocoder är så enkel, i morphoder finns flera bra synthar och fler inställningar. Den kostar 240sek så den är perfekt för mej. Mvh Roffe
  21. Tack igen! jag har också slut på idéer, ska nog köpa en xils 5000 vocoder istället, den ska ju ge bättre ljud också och bör vara mer plug&play, den kostar 1399 hos thoman. Har sökt brett efter installationsanvisningar för Tal men det finns mycket lite. Mvh
  22. Tack! det är midi från synten, jag lägger till en midi-kanal och spelar in, testade precis det du föreslår med låååånga toner, hjälper inte. Även sången har långa toner. Just att sången ska inte höras när man lägger på vocodern och den är påslagen enligt youtube-tutorials jag sett och det är ju logiskt? Samtidigt är det ju skumt att jag ser indikatorlampan blinka/lysa på vocodern när det kommet en midi-ton. Allt beter sej egentligen som om vocodern inte är påslagen.
  23. Tack! har kollat runt just på "common" och det kan vara där nånstans. Visst borde det väl finnas andra dll-filer där vocoders dll ska vara? Det finns ju andra effekter?
  24. Tack! la in filen där men det hjälpte inte. Tycker det är konstigt, det fanns inga andra dll filer där, kan det vara riktigt? program/steinberg/vstplugins sen börjar jag undra om min midifil är vettig, jag ser ju att mätaren reagerar på midi i cubase och jag kan spela in ett spår men dioden för input på min tascam lyser rött, ska det inte lysa grönt?
×
×
  • Skapa ny...