Jump to content
Annons

Mingus

Medlem
  • Antal inlägg

    154
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av Mingus

  1. Tjena,

    jag har mer och mer gått över till Live från Protools och Logic som jag körde innan. Jag har spelat in en massa olika sorters musik m live och tycker att det funkar till allt. Det kanske finns vissa tillkortakommanden i audioediteringen, men inget som inte går att trixa sig runt om man bara kan vänja sig vid att tänka på "livesätt" tycker jag.

    Mig passar Live bra eftersom sättet man jobbar på känns mycket mer likt sättet jag tänker som musiker. Sättet att komponera och spela in känns mer intuitivt och närmare "jam" än vad andra sequensers gör. Den fördelen väger, för mig, definitivt upp de möjliga fördelar exempelvis logic skulle kunna ha. Den får mig också att helt bortse från att "live interfacet stinker java-junk som ligger 90-100% i heap size för ram-minnet" samt att jag inte ens förstår vad det betyder. Men jag är å andra sidan bara en enkel musiker...

  2. Varför skulle jag bli provocerad av att skatten skulle gå till bistånd? Det är väl självklart att de rika länderna ska försöka hjälpa de fattiga länderna på lämpliga sätt - eller är det inte det...? Vi har dock andra och bättre system för bistånd till tredje världen - och att skapa en ny skatt på all handel mellan länder, kommer bara att innebära en inlåsning och bygga handelsmurar mellan länder i stället för att öppna gränserna, eftersom ingen vill betala mer skatt än nödvändigt. Detta i sin tur leder då till att Tobinskatten blir allt mindre efter hand som man upptäcker hur dyrt det blir med gränsöverskridande handel. Ofta handlar man ju i USD - vilket innebär att det blir växling från SEK till USD och från USD till det exporterande landets valuta - och dessutom förekommer det oftast finansiella instrument som ska minimera riskerna för valutasvängningar - och det blir en garanti på andra hållet, med lika många växlingar... Ibland blir det dessutom olika återförsäkringar i andra valutor också, för att sprida ut riskerna ännu mer - med ytterligare beskattade transaktioner. Det handlar alltså inte längre om någon fjuttig liten skatt som knappt märks, utan den är klart kännbar vid normal handel som inte har det minsta med spekulation att göra - och det är ju knappast något positivt...

    Det är bättre att öppna gränserna för handel med alla länder och ta bort idiotiska system som EU:s jordbruksbidrag, i stället för att bygga murar. DET ger på sikt tredje världen ett mycket bättre läge. I stället för att elda upp spannmål här för att vi odlar för mycket på grund av felaktig jordbrukspolitik, så kan vi köpa in spannmål från tredje världen, som odlar - men inte kan sälja på grund av statliga subventioner som ger för stor produktion hos oss och därmed dumpar priserna till orimliga nivåer... Idiotiskt!

    Sorry - lite för mycket OT kanske - men det är svårt att knipa igen när man tänker på sådana stenkorkade system...

    Upphovsmannen till skatten (Tobin) har t o m själv haft invändningar, efter att han har funderat lite mer på tillämpningen av en sådan skatt - något som nog säger det mesta om hur realistisk idén egentligen var...

    Redan nu sker väldigt mycket investeringar i tredje världen - men sådant skulle tveklöst minska om en skatt på all valutaväxling och finansiella instrument skulle införas som ett fördyrande element. Med andra ord skulle denna korkade skatt snabbt börja motverka sitt syfte.

    Det var såklart en fråga, inte ett påstående, om du blev provocerad av att intäkterna går till bistånd. För vissa en inte helt okontroversiell sida av tobinskatten. Det glädjer mig att du inte är en av dem som är emot u-landshjälp.

    För att göra en lång och krånglig diskussion (som inte hör hemma på ett internetfora) kort: Jag tycker att man får ha vilka åsikter som helst, men man borde kunna vara mer nyanserad i en sådan komplex fråga. Framförallt som jag fortfarande inte har en känsla av att du vet vad du pratar om utan mest googlar fram frihandels och nyliberala motargument. Fast utan att vara tillräckligt påläst från början.

    Sådana argument låter för mig allt för likt påståenden som "inga proffs använder cubase", eller "det är omöjligt att göra riktig musik på PC".

    Angående argumenten mot eller för tobinskatten så är de ju väldigt diskuterade. Det finns ju inget som helst facit om huruvida den skulle hindra valutaspekulation, förhindra handel utan allt är spekulation.

    Vad jag minns det som så har Tobin inte haft invändningar mot skatten i sig, utan har vänt sig mot att kopplas till antiglobaliseringsrörelsen. Har ditt påstående grund eller är det en halvsanning du slänger dig med?

    Angående EU:s jordbrukspolitik så är jag helt överens.

  3. Skatt på e-mail? Man får verkligen hoppas att det blir för den som skickar i så fall. Lagom kul att betala skatt för alla SPAM-mail man tar emot. Med tanke på hur vissa av våra "kära" politiker tänker, så är det förstås mycket bättre att beskatta den som tar emot, eftersom det är lättare att få tag på dem än på de som skickar...

    Det låter ungefär lika genomtänkt - och ungefär lika korkat som den där "Tobin-skatten", som vissa snackade sig varma för, för ett par år sedan...

    Jag har dock svårt att tänka mig att ett sådant förslag skulle kunna få något genomslag alls.

    Exakt vad är det som är korkat med Tobinskatten? Man kan ju ha olika åsikter om den vore bra eller dålig, men det låter ju inte särkilt insatt att avfärda idén om en skatt för att stabilisera valutavärdet genom att kontrollera valutaspekulation som ogenomtänkt och korkad....

    Vad som är korkat?

    Jo - man beskattar pengar som redan är beskattade. När man säljer med vinst, så betalar man skatt på vinsten. Om jag inte kommer ihåg fel, så skulle Tobinskatten dessutom drabba ALLA transaktioner - alltså både vinstgivande och förlustaffärer - och inte bara valutaspekulationer. Helt absurt. Att lägga till en extra skatt för att ytterligare någon myndighet ska ha sitt berättigande, kan aldrig vara annat än korkat.

    I teorin kanske det handlar om en from vilja att stabilisera och vad man nu använder för några fina omskrivningar, men till syvende och sist gör det att det blir mindre pengar över till investeringar som kan skapa arbetstillfällen.

    ??

    Tobinskatten handlar väl just om att beskatta valutaspekulation. En väldigt låg sådan skatt på ca 0,05-0,25 % om jag inte minns fel (och då kommer du säkert att rätta mig).

    Kanske var det tankarna om att vinsten skulle gå till bistånd som var provocerande för dig, eller?

    Som sagt får man ha vilken åsikt man vill för min del, men det verkar ganska omoget att slänga ur sig så pass raljanta uttalande utan att ha någon riktig koll...

  4. För 20 lock får du både en äkta polyanalogis (Juno 106, 3500 kr), en VA-arbetshäst (Nord Modular engine, 8000 kr), och ett par feta monosyntar (SH-101 och en MS-nån).

    Bra mkt roligare än en Virus. 😆

    Helt klart.

  5. Skatt på e-mail? Man får verkligen hoppas att det blir för den som skickar i så fall. Lagom kul att betala skatt för alla SPAM-mail man tar emot. Med tanke på hur vissa av våra "kära" politiker tänker, så är det förstås mycket bättre att beskatta den som tar emot, eftersom det är lättare att få tag på dem än på de som skickar...

    Det låter ungefär lika genomtänkt - och ungefär lika korkat som den där "Tobin-skatten", som vissa snackade sig varma för, för ett par år sedan...

    Jag har dock svårt att tänka mig att ett sådant förslag skulle kunna få något genomslag alls.

    Exakt vad är det som är korkat med Tobinskatten? Man kan ju ha olika åsikter om den vore bra eller dålig, men det låter ju inte särkilt insatt att avfärda idén om en skatt för att stabilisera valutavärdet genom att kontrollera valutaspekulation som ogenomtänkt och korkad....

  6. Dell har i o f s fått bäst i test (Minns tyvärr inte var), i jämförelese mellan flera olika märken. Detta var just som musikdatorer.

    Det var i Futuremusic förra sommarn/hösten någongång. DELLs i6000 spöade skiten ur (japp verkligen sopade mattan) med Mac å många av de övriga laptopsen. Bäst i test var den iaf minns jag! 😳

    Fast man får ha i åtanke att då låg apple långt efter när det gällde bärbart. Nu vore det intressant att se tester med de nya mac-dual core jämfört med motsvarande pc-dual core.

    Nackdelen är väl att inte så värst många musikprogram kan användas med full prestanda på MacBook Pro än, så det är väl svårt med en test ännu..

  7. En fråga jag har är huruvida programmen måste ha stöd för dual core för att man ska kunna utnyttja den extra kraften.

    Följdfrågorna är iså fall: Är det vanligt att program inte har stöd? Hur mycket kraft vinner man på att ha en dualcore processor om programmen inte stödjer den? Kan man utnyttja dualcore i windowsboot?

    Självklart så måste proigrammet du kör vara optimerat för processorn för att kunna fungera som bäst. De flesta program är optimerade för processorn den ska kunna köras på. Men just nu är sånt inte säkert eftersom Apple byt till Interl-processorer vilket gör att alla program måste göras om. Du kan räkna med att alla Apples programvaror (inklusive Logic) kommer vara optimerade för både CoreDuo och Solo.

    Sen undrar du hur mycket man vinner...Tja..svår fråga eftersom det beror lika mycket på hur programmet är skrivet som hur det är optimerat. Men teoretiskt borde det ju vara dubbelt så mycket.... =)

    Apple släppte för ett tag sedan BootCamp som beta vilket möjliggör ett enkelt sätt att dualboota dn maskin till dels Mac OS X och WinXP. Så om Windows utnyttjar CoreDuo så kommer den göra det även på din MacBook.

    Tack för ditt svar!

    Jag var nog lite otydlig i mina frågor.

    Egentligen är det nog så att jag har fått för mig att det generellt går snabbare med dual core om man kör flera program samtidigt. Även om programmen inte stödjer dual. Anledningen skulle då vara, såklart, att man kan dela upp belastningen mellan de båda kärnorna. Det här vet jag inte riktiigt varför jag har fått för mig och det vore kul att få det bekräftat om det är så eller inte.

  8. Jag går också i tankarna att köpa en MacBook pro någon gång i höst.

    En fråga jag har är huruvida programmen måste ha stöd för dual core för att man ska kunna utnyttja den extra kraften.

    Följdfrågorna är iså fall: Är det vanligt att program inte har stöd? Hur mycket kraft vinner man på att ha en dualcore processor om programmen inte stödjer den? Kan man utnyttja dualcore i windowsboot?

  9. det gamla legendariska countrybandet carter family hade en kvinnlig gitarrist som var (är?) helt fenomenal. hon la alla basgångar med tummen och spelade melodierna på akustisk gitarr. från 40-talet nån gång.

    Skulle precis nämna henne. Jag skulle vilja hävda att det knappt finns någon mer stilbildande gitarrist alla kategorier, män som kvinnor, än Maybelle Carter. Tyvärr knappt någon mer förbisedd heller. Vad annars kan man kalla den gitarristen som ses som den som introducerade root-five komp? Något som man ju måste säga har definierat hela 1900-talets populärmusik...

  10. Mina favoritreportage i Studio är dom från mindre proffsstudios. Intervjuobjekten är ofta villiga att dela med sig, och inte sällan bjuds det på riktigt användbara tricks.

    Exempel: Rubadubnissen om hur man bäst spelar in och efterbehandlar slagverk, han med Fattaru-beatsen om hur han jobbar i mjukvaran, Anders Herrlin om enkla knep för att värma digitalmixar - sånt är guld värt.

    Ännu en rundvandring i Polar / Real World / Abbey Road pallar jag icke... inte heller känns det urspännande att läsa om Digidesigns nya 3,4 mille-bord som jag aldrig kommer komma i kontakt med.

    Håller helt och fullt med om det. Det är helt klart mina favoreportage med.

  11. Jocke Boberg känner säkert många av våra läsare redan till. Han har ju gjort sig känd som magisk musikmakare i olika radioprogram, som Rally och Salva i P3, och Jocke har lovat berätta hur han jobbar med sina makalösa remixar. I det första avsnittet ger han oss några snabbtips.

    Kördes inte exakt en sådan artikel i Studio för ganska länge sedan? Apropå härmas...

    Nåja, tycker hur som helt absolut inte att Studio ska köra tester av gitarrer, basar etc...

    En annan sak som har kommit upp då och då och som jag inte riktigt greppar Studios syn på är den berättigade kritiken om att tester, artiklar etc riktar sig till nybörjare. Testerna är oftast i kategorin "bästa ljudkortet under 1000:-". Vilket såklart är skitbra, men är det svårt att kombinera med tester av dyrare grejer också? Ett exempel är ju såklart SOS som lyckas testa både Behringergrejer och SSL-bord i samma nummer. Nu vet jag att Studio inte är lika tjock och inte har samma budget etc, men det känns ju som ett val att rikta sig till små sovrumsstudios (vilket ju är skitcoolt) och exkludera highend-grejer. Funkar det inte att kombinera båda sidor?

  12. Ska bli kul att höra den. Är också glad att jag inte hunnit köpa UAD1...

    Tvärtom så är jag glad att jag har ett UAD-1 för kompressorernas och reverbets skull.

    Men extra dsp-kraft med bra emuleringar av klassiska eq's med medföljande kontroller låter ju väldigt intressant! Blev sugen på lite ljudexempel...

    Kompressorer finns ju och blir över på focusritekortet. Däremot är ju reverb ett argument för UAD-1, om man är intresserad av det (personligen behöver jag inte det, eftersom jag sällan använder reverb och då bara några skitiga fjäderburkar jag har). För mig är det hur som helst extra kul att det kan användas med en laptop. Ska hursomhelst bli spännande att höra!

    Tack för en kul artikel med ett bra band i senaste studio, joachime!

  13. Ja, den lär ju rocka röv alla gånger!

    Retar mig dock lite på designen. En massa knappar att ställa skiten med. Plus att det tar ju plats ihop med allt annat. Tangentbord, Mus, Controller, Keyboard ljudkort monitorer osv. Listan kan bli lång!

    Jag menar, varför inte ha en burk som man kan lägga på golvet och styra allt från datorn?

    Aja skit samma. Bara en detalj jag retade mig på.

    Kolla bara på Mbox 2, Toneport mm. En massa ickestandardsizedesign på allting. Slutar med en massa skit som är bara ivägen.

    Waves tänkte ju till lite iaf, även TC electronics.

    Klart det går att lägga den på golvet och styra den från datorn om du nu skulle vilja det! 😆

    Själv tycker jag det verkar fantastiskt med en dedikerad controller från början.

    Ska bli kul att höra den. Är också glad att jag inte hunnit köpa UAD1...

  14. jag har använt det i en studio för inte länge sen alls, och jag tror det är en wrapper i mjukvaran!!

    Jo det stämmer faktiskt. Det ingår en gratis nerladdning av FXpansions rtaswrapper för UAD för alla som köpt ett kort. Det hade jag inte en aning om men det är ju bra nyheter må jag säga!

    Orsaken till att jag inte har några PCI-platser är att jag kör på en Powerbook. Nästa datorköp lär bli en G5 av något slag dessutom och UAD-korten har haft en massa problem med just G5. Alla nya Macar kommer att ha PCIe så innan UAD fixar den detaljen blir det svårt. Himla synd att det ska vara så här.UAD verkar extremt prisvärt men jag vill inte gå tillbaka till pc dock.

    Om du ger dig lite till tåls kanske du kan kolla in det här DSP-kortet från focusrite. Ska tydligen presenteras på mässan i frankfurt, men har läckt ut i förhand. Verkar hur intressant som helst om du frågar mig och har potential att blåsa UAD1 av banan. Dessutom funkar RTAS på det och det är firewire. Jag är i alla fall sjukt nyfiken...

    Emuleringarna från liquid channel går ju inte av för hackor och det här är baserat på samma grej...

  15. Lite förhandinfo som har läckt innan mässan. Snott från 99%Musik.

    Focusrite gör en DSP-enhet som jag tycker har möjlighet att blåsa UAD1 och TC Powecore av banan.

    Inget finns på focusrites hemsida, man kolla här

    Verkar ju genialt att det också är en controller. Plus i kanten att det är ett fw-kort

    Announcing Focusrite Liquid Mix

    A Revolutionary Liquid Multi-channel Firewire Mix Processor

    Liquid Mix’s onboard DSP hosts 32 classic EQs and 32 vintage compressors simultaneously in the mix – an impossible task to achieve with your computer’s CPU alone.

    Each of Liquid Mix’s 32 channels provides Compressor and EQ emulations selected from a huge pool of high-quality vintage and modern day classics. 40 Compressors and 20 EQs are available straight out of the box, with an expanding library online. Furthermore, a totally unique hybrid 7-band ‘super EQ’ can be built out of separate classic EQ sections in every one of the 32 channels. Each channel appears as a separate VST/AU/RTAS effect within the sequencer and will work within all major applications, including Pro Tools.

    Liquid Mix uses the same patented Dynamic Convolution process as Focusrite’s Liquid Channel. Unlike standard convolution techniques, Dynamic Convolution utilizes vast processing power to sample the effect of a classic processor on a series of audio pulses, at many different gain settings and frequencies. In Liquid Mix, all this processing is done using onboard DSP, so the processing has almost no effect on your computer’s own CPU.

    Liquid Mix’s DSP is housed within an elegant desktop control solution and connects to the computer via Firewire, which also provides bus-powering. The physical metering, screen, rotary controls and buttons on the hardware help to provide a tactile ergonomic solution, placing the sounds of an array of high quality vintage processors at your fingertips. You can choose to control each channel either from the desktop control unit, or from within the sequencer, using a simple GUI that functions exactly like a plug-in.

    An optional expansion card is available for Liquid Mix, allowing users to increase the number of available channels at higher sample rates (sold separately). The card is quick and easy to install and fits neatly into the underside of the unit.

    The original Liquid Channel won a plethora of awards, and has been a worldwide hit in the audio production world, from project studios to post production and broadcast facilities, not to mention the Live arena. Liquid Mix complements the original, delivering dynamic convolution for use in the mix. Since The Liquid Channel’s vast, elaborate and expensive analogue mic pre section is not required at mix down, Focusrite has been able to bring Liquid Technology to the masses at a much more accessible price.

    Liquid Mix Highlights

    One of a kind – any Compressor and EQ in history

    Every Liquid Mix channel uses dynamic convolution to provide 40 compressors and 20 EQs, with a free expanding library online.

    Onboard DSP

    32 Channels of Liquid Mix Compression and 32 EQs run off the desktop hardware’s own DSP – many more than are possible with CPU alone

    Software and Hardware control

    EQ and Compression can be applied via a hands-on control surface, or within your DAW application via a simple GUI.

    Hybrid Super EQ creation

    Unique 7-band super EQs can be created, constructed from separate classic EQ sections of your choosing

    Desktop Metering

    Large format LED bar-graphs mean ergonomic display of levels and processor impact.

    Optional Expansion Card

    An optional DSP expansion card is available to increase the maximum channel count at higher sample rates.

    Price and availability

    The Mac version of Liquid Mix is targeted to ship in Q2 of 2006. The PC version is expected to follow later in 2006. The unit is expected to retail for just £499 inc. VAT in the UK. Please contact your distributor for local pricing (visit www.focusrite.com/wheretobuy.asp for a full distributor listing).

×
×
  • Skapa ny...