Jump to content

Barbalax

Medlem
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About Barbalax

 • Rank
  På gång
 1. Hej, Jag har spelat in en platta med gamla blueslåtar (covers) som jag försöker få ut via CD Baby. Problemet är att det är nog ingen som riktigt vet vem som skrivit låtarna. Kollar man på Spotify på andra covers hittar man mycket motstridig information. Jag valde de artister som onekligen spelat in låten först som upphovsmän på respektive låt. Idag fick tillbaks från CD Baby: ”Inaccurate songwriter information, change and resubmit” Men ingen information om vilken låt som är fel och vad det borde vara.. Jag har ingen aning. Funderar på att sätta alla låtar som Tra
 2. När jag började spela ute på 90-talet var det oerhört ovanligt med faktureringsgig. Idag är det säkert 9 gig av 10 som är det. Skulle det funka att starta en ideell förening så man kan fakturera själv? Idag använder vi faktureringsservice vilket är hål i huvudet eftersom vi har kostnader för bandet som matchar intäkterna. Tacksam om någon har tips eller vet några fallgropar!
 3. Tack 👍 Jag kollade med STIM och enda sättet att lägga till upphovsmän är att registrera verket på nytt och sen be dem ta bort de icke korrekta verksanmälningarna
 4. Det kanske är det bästa. Det är sångaren som lagt in alla låtar i STIM från början, när det bara fanns texter mer eller mindre. Nu finns det fler upphovsmän (och en massa annan info som fattas). Det finns ingen möjlighet att göra detta från sångarens Stim-konto, online?
 5. Hej, Bandet jag spelar i har spelat in en platta och har börjat få lite spelningar på lokalradion. Dock stimmades låtarna för ganska länge sen, och det är knappt en siffra rätt i registreringarna. Många av låtarna har fel titel, ingen uppgiven längd, inga IRSC koder och dessutom fel upphovsmän. De är inte regsitrerade via min inloggning så jag kan inte se om man lätt kan ändra detta? Eller är det lika bra att göra helt nya registreringar, eller finns det risker med det?
×
×
 • Create New...