Jump to content
Annons

Barbalax

Medlem
  • Antal inlägg

    9
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

1 Neutralt
  1. Det finns effektloop på AER60! Är en mycket smidig lösning!
  2. Tack för input! Det är helt korrekt att det är mindre ställen jag kör på, men det kan också vara lite större ställen där det finns PA och ljudtekniker. För riktigt små ställen skulle jag kanske kunna skippa Bosen och sjunga och spela direkt i förstärkaren. Har också en AER compact 60 och en VOX AC30 Inser att jag är lite ostrukturerad här, men målet att att kunna ha coolt ljud och kunna ha kontroll på ljudet oavsett storlek på scen. Gitarren är inget problem, den kör jag i AC30n. Men hur man löser sången i olika situationer får jag klura på. Skall kolla på dina förslag!
  3. Hej, Jag har en soloakt där jag kör R.L. Burnside-låtar, och skulle vilja ha ett lite överstyrt sångljud. Ingen massiv dist utan bara att det spricker lite snyggt i kanterna. En fundering jag har är om jag kan splitta mikrofonsignalen så att en del går till PAt (Bose-system) och en del går till en gitarrförstärkare som mickas upp. Skulle det kunna funka? Alternativt om det finns någon trevlig effektbox som jag kan sätta mellan mikrofon och mixer? Eller om det finns någon helt annan lösning?
  4. Hej, Jag har spelat in en platta med gamla blueslåtar (covers) som jag försöker få ut via CD Baby. Problemet är att det är nog ingen som riktigt vet vem som skrivit låtarna. Kollar man på Spotify på andra covers hittar man mycket motstridig information. Jag valde de artister som onekligen spelat in låten först som upphovsmän på respektive låt. Idag fick tillbaks från CD Baby: ”Inaccurate songwriter information, change and resubmit” Men ingen information om vilken låt som är fel och vad det borde vara.. Jag har ingen aning. Funderar på att sätta alla låtar som Traditional Song och Public Domain. Någon som vet om det funkar?
  5. När jag började spela ute på 90-talet var det oerhört ovanligt med faktureringsgig. Idag är det säkert 9 gig av 10 som är det. Skulle det funka att starta en ideell förening så man kan fakturera själv? Idag använder vi faktureringsservice vilket är hål i huvudet eftersom vi har kostnader för bandet som matchar intäkterna. Tacksam om någon har tips eller vet några fallgropar!
  6. Tack 👍 Jag kollade med STIM och enda sättet att lägga till upphovsmän är att registrera verket på nytt och sen be dem ta bort de icke korrekta verksanmälningarna
  7. Det kanske är det bästa. Det är sångaren som lagt in alla låtar i STIM från början, när det bara fanns texter mer eller mindre. Nu finns det fler upphovsmän (och en massa annan info som fattas). Det finns ingen möjlighet att göra detta från sångarens Stim-konto, online?
  8. Hej, Bandet jag spelar i har spelat in en platta och har börjat få lite spelningar på lokalradion. Dock stimmades låtarna för ganska länge sen, och det är knappt en siffra rätt i registreringarna. Många av låtarna har fel titel, ingen uppgiven längd, inga IRSC koder och dessutom fel upphovsmän. De är inte regsitrerade via min inloggning så jag kan inte se om man lätt kan ändra detta? Eller är det lika bra att göra helt nya registreringar, eller finns det risker med det?
×
×
  • Skapa ny...