Jump to content
Annons

Magnetic

Medlem
  • Antal inlägg

    471
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av Magnetic

  1. Tjena

    Nu har jag inte lyssnat på din ljudfil då jag sitter på jobbet vid en dator utan högtalare... Så jag kanske svamlar 😉

    Låter som ett grafikskortsproblem. Hade liknande problem för ett gäng år sedan i min laptop när jag skrollade i fönster. Minskade dock drastiskt när jag ställde om i kontrollpanelen för att optimera systemets bakgrundstjänster.

    //Klas

  2. Fast tråden gick ju och blev riktigt intressant, om än lite allvarlig, då en av tråddeltagarna visade sig vara en riktig hycklare...han hade en del att svara på, helt klart, men nu klarade han sig, tyvärr.

    Visserligen kan man ju alltid starta en ny tråd men jag tror inte vi kommer att få något vettigt ur honom för det...

    Intressant tråd som gick helt över styr. Blev bara personangrepp och ställningskrig. Det var dax att klippa den.

    • Gilla 1
  3. Är själv anhörig och tycker paralellen med downsyndrom är riktigt låg. Bottnar i påtaglig omognad hos skribenten och ett fördömmande synsätt lyser igenom mot personer med utvecklingsstörning. Ingen är helt fördomsfri mot utmärkande personer men att på de ha behovet att uttrycka det i skrift gör skribentens agerande riktigt lågt. Som sagt, skribenten själv agerar som hans förstånd är reducerat...

    Sen att Takida är riktigt kass enligt mig är en annan sak... En stor cred har de för att de har civilkurage att anmäla och starta en debatt om etik.

    / Klas

  4. Om man ser till rent mix/master-mässigt(om det är det vi diskuterar?)

    så är det väl närmast standard att Metallicas "Death Magnetic" kommer upp på alla audiokonferenser som uruselt exempel? Har iaf för mig att det var den plattan. Söndercrushad och loudnesswarad till fördärvelse.

    Nirvanas "Nevermind" brukar nämnas som någon av de bättre (Andy Wallace).

    Men det finns ju givetvis hur många som helst. Tydligen ska Avril LaVignes debut

    också vara ett mästerverk sett ur ett audiofilperspektiv (Chris Lord-Alge).

    Måste säga att jag först fasade över produktionen på Metallicas "Death Magnetic"... men efter ett gäng lyssningar växer den. Extremt störig och kaxig prodd, lämnar en inte oberörd direkt 😄🤪 Tycker att Rick Rubins mixande helt klart att gör sitt till musiken.

    // Klas

  5. Hej, jag sitter här och finslipar på mina spotify-playlists och jag har nu kommit till min "låtar att ligga till". Så hit me! Det får gärna vara lite ambiens, eller sköna rytmer i dom. (de bör ju också finnas på spotify)

    Bryan Ferry går hem hos damerna... 😕

    // Klas

  6. Ja - men satelliterna kör hela registret utan något filter - så kring subens brytfrekvens och neråt kommer det att bli felaktigheter på grund av att både sub och satelliter jobbar där.

    Stänger du av något annat element, som basen eller diskanten när du lyssnar...? 😉

    Jag har faktiskt aldrig förstått det fina i kråksången med att stänga av suben, även om det är många som gör på det sättet. Anledningen till att man skaffar en sub, är ju att de vanliga monitorerna inte klarar av att återge lägre frekvenser - och då vill man väl höra hela registret alltid? Själv har jag ett par fullrange-monitorer, så jag har all bas jag behöver i dem - men jag skulle ju knappast stänga av baselementet där...

    Då har du ett gäng stående vågor i rummet - och i sådana lägen är det bäst att behandla rummet med avstämda fällor för frekvenserna, så att du kan lyssna med fullrange, alternativt att referenslyssna på lägsta basen i ett par bra lurar - eftersom de stående vågorna i rummet ändå ser till att du aldrig får någon korrekt återgivning av basen... 😉

    Visst är ett par fullrange monitorer det optimala...

    Jag passar på att fråga, om nu satteliterna har +- 3 db 65hz-20khz borde det väl inte bli så hiskligt mycket fasfel om man nu sätter den aktiva subbens lågpass någonstans runt 65 hz eller något lägre?

    // Klas

  7. En annan - och större - nackdel med en sådan koppling, är att det saknas delningsfilter mellan sub och satelliter. Det gör att i det område som de överlappar varandra, kommer det att uppstå oväntade peakar och utsläckningar när ljudet från de olika högtalarna samverkar i samma frekvensområde. Inte att rekommendera enligt min mening, utan då är det bättre att skaffa ett separat elektroniskt delningsfilter och koppla genom det, så att suben bara får sitt frekvensområde och satelliterna får sitt. Behringer har något delningsfilter för runt en tusenlapp. Jag vet visserligen inte hur bra/dåligt det är - men någon annan i forumet har säkert testat dem...?

    Man ska förresten helst aldrig behöva ställa om subens volym - lika lite som man skruvar på rums-eq inställningarna på monitorerna medan man jobbar - utan den ska normalt ställas in en gång för alla och sedan glömmas bort...

    Intressant... Dock har subben ett delningsfilter som man matchar till satteliterna. Visst borde det va så att subben skall ha en volym för jämnan, men det tycker jag sällan funkar i praktiken, då man tex lyssnar på lite äldre plattor, 60-70 tal ofta, blir den lite mer "lådiga" basen blir allt för påtaglig. Många exempel finns...

    Kan tillägga att jag sällan har på subben när jag mixar, den skapar i mitt för lilla rum med gipsväggar lite väl påtagliga resonanser 😉

    // Klas

  8. Hallå,

    Har en Audio Pro aktiv hifisub som jag använder i hemstudion tillsammans med mina Samson Rubicon monitorer. Matar den med en aux signal från mixern på den kanal som datorns mainout använder. Nackdelen är att subbens volym inte följer masterregeln, men en fördel blir att det är lätt att ställa in subbens volym om den inte har separat fjärrkontroll... volymen brukar ofta sitta knepigt till på baksidan.

    // Klas

  9. Tjena,

    Har ett par Samson Rubycon R5A monitorer som jag använder både till att mixa i och lyssna på mina vinyl och Spotify med. För att få det rätta dunket i basen när man är på lite rock´n´roll humör så har jag en subbas kopplad till dom. Subben är även bra att ibland sätta på för att kontroll lyssna med när man mixar för att höra hur de låga frekvenserna funkar.

    För att helt klara mig utan extra subbas så skulle jag absolut satsa på monitorer med 6" baselement och uppåt.

    Ha de.

    // Klas

  10. hallå!

    går i tankar att skaffa en ny mobiltelefon (ngt som verkar återkomma med en kuslig regelbundenhet)....

    egentligen kanske jag skulle klara med med att ringa och messa men inbillar mig att jag vill kunna kolla och skicka mail oxå. ett annat köpargument skulle kunna vara dom musikapplikationer som finns till iPhone. jag har inte testat i praktiken men jag har ganska många gånger saknat ett enkelt litet musikinstrument när jag t.ex. har suttit på bussen och kommit på ngn melodi som jag inte i huvudet lyckas ta ut vad det är för toner. att då ha t.ex. pianoklaviaturen i iPhone till hands tror jag hade hjälpt mig minnas fler melodier.

    finns det liknande applikationer till andra telefoner som t.ex. använder Android eller Symbian som OS?

    är det någon som regelbundet använder musikapplikationer på sin mobiltelefon och tycker att det funkar vettigt?

    tack

    petri

    Tjena

    Har en Samsung Android lur som jag laddat ner några musikprogram till. Tycker det känns mest som enkla skojprogramm men funkar som helt ok tidsfördriv på bussen. Latencyn är brutal 😑

    Har ändå hittat två jag kan rekomendera:

    *Ethereal dialpad (ambientamattor och flummiga mönster skapas när du drar med fingret över displayen)

    *Synthesizer (skapa monofoniska enkla syntloopar i en sequenser)

    // klas

×
×
  • Skapa ny...