Jump to content
Annons

Luksenburg00

Medlem
  • Antal inlägg

    14
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av Luksenburg00

  1. Tjena. Har tänkt att snickra ihop lite absorbenter till hemmastudion för att få en lite bättre akustisk återgivning av ljudet. Rummet har en liten svans till sig och resonerar ganska drastiskt vid 160hz har jag märkt. Rummet är byggt med betongväggar då det är i en källare och är ca 5x4m.

    Någon som har nån lista på byggmateriel från någon större byggaffär, samt någon slags ritning?

    Ska detta bygge kanske även kombineras med någon slags basabsorbent och möjligtvis diffusor?

    Mvh

  2. Tjena!

    Jag håller just nu på med ett eget hemmastudiobygge i min källare här hemma och nu har jag kommit till punkten då jag behöver absorbenter.

    Hade varit roligt att bygga dessa själv då jag på så vis sparar pengar. Jag har tänkt att snickra trälådor som jag sedan fyller med isolering och hänger upp på väggen. Är detta något material som är värt att använda tror ni? https://www.hornbach.se/shop/Isolering/S16805/Märke=Rockwool/artikel-listning.html#/eyJuIjoxLCJ2aWV3IjoiZ2FsbGVyeSIsImxpc3RDcml0ZXJpYSI6eyJwYWdlTnVtYmVyIjoxLCJwYWdlU2l6ZSI6NzIsInNvcnRPcmRlciI6InNvcnRNb2RlRHYifSwiYWN0aXZlRmlsdGVycyI6W1siYnJhbmROYW1lX3NvcnRhYmxlX3N0cmluZyIsIlJvY2t3b29sIl1dLCJ1cmxWZXIiOjJ9

     

    Eller är det värt att kanske satsa på någon annan lösning.

    Värt att tillägga, jag ska isåfall även dra över dessa isoleringsfyllda lådor med någon slags tyg.

  3. Vad tycks om den här vidareutvecklade mixen? Har lyssnat på din master och fått in mer 800hz i trummorna, samt mer 300hz och hos gitarrerna. Har även applicerat en dynamisk EQ på 3000hz som duckar frekvensen. 

  4. On 2021-02-28 at 23:14 sa Terror:

    Jag är äntligen färdig med mitt konceptalbum ala Scenes from a memory av Dream Theater. Nu letar jag efter en bra mastering engineer som kan hjälpa mig fixa till de sista. 

     

    Jag letar INTE efter en hemmapulare som är hajj på mastering, för då kan jag lika gärna göra det själv. Utan jag letar efter en "riktig" mastering engineer med några år på nacken och en dedikerad studio. 

     

    Några tips? 

    Hans på Svenska Grammofonstudion är en jävel på att mastra, skriv till honom!

  5. Tjena, jag är inne på att skaffa ett par studiomonitorer till min hemmastudio. Just nu använder jag mig endast av hörlurar vid mixning (Beyerdynamic DT-990)

    Jag är just nu inne på antingen Yamaha HS7 Eller HS8. Vad finns det för fördelar och nackdelar med dessa två alternativen? Jag sitter i ett sovrum på ca 14m2.

     

  6. Har nu fått klart färdiginspelat hela låten, med röst och resterande delar. Har börjat mixa lite smått. Lite EQ, Kompressor, Stereo Spread, osv på diverse spår. Ganska stor mix på mer än 80 spår. Knappt att datorn orkar med haha. Såhär låter det nu iallfall. Några tips på hur jag kan fortsätta min mix?

    Goerge studio 1.mp3

    • Gilla 1
  7. 19 timmar sedan sa vayzeria:

    Kan ju kopiera kickspåret. 

    Ta kopian och Eq:a, försök endast få med toppen/klicket.

    Ta en ny kopia och denna får bli en "Sub-kick" Högpass till ca 80 Hz,  långpass till runt 120 - 200 Hz. Får laborera lite Q- värde och gain tills du får lite "woff" och lite kropp. Blanda dessa 3 kanaler,  gärna i en buss.  Glöm inte heller att Eq:a första originalspåret! 

    Bussen kan nu behövas lite arbete.  Lyssna gärna på lite låtar med isolerat trumspår. Finns mängder på Youtube om du vill ha lite referenslyssning 😎🤗🤟👍😎

    Hur ska jag gå till väga för att få ut endast kickspåret?

×
×
  • Skapa ny...