Jump to content
Annons

rockstar

Medlem
  • Antal inlägg

    10
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av rockstar

  1. Du kan ju aldrig få det att låta bra om du inte kan skruva trummorna själv.

    Ett par trummor består ju av massa mikrofoner, öherhäng, room osv.

    Om du importerar ett färdigt trumbeat så blir det aldrig lika bra som att du spelar in trummor live, eller programmerar ordentligt.

    Superior Drummer 2 och EZ drummer har förmodlingen bra mycket mer användningsområde än du tror .. Du skriver att EZ är för dåligt för dig, det tror jag faktiskt inte om du lär dig det ordentligt 😉

    Det viktigaste är väl att separera kick, virvel, hihats, överhäng och room, så du kan leka med varje mick på trumsettet separat.

    Det är bara bita i äpplet och försöka lära sig 🙂

    Dock, kan du aldrig få lika levande trummor i en synth än du får med levande trummor, men det är nog VANLIGARE att fullproduktioner idag använder programmerade trummor än helt livetrummor.

    Det som händer är ju att visst, jag spelar in livetrummor, men sen triggar man ju alltid nästan pukor och virvel och behåller i stort sett bara hihats som orginal, dvs har man en egen hihat hemma att slå på, kan du få programmerade trummor att låta "live" om du spelar hihats själv!

    MVh

    Marcus

    Tack för svaret! Det jag menar med begränsningar är väl att man inte kan byta ut ljuden i EZ vad jag vet. Jag kanske vill köra en clap till exempel som jag har i en riktigt fin wav-fil, men istället e jag låst till EZs virvlar som man visst kan skruva lite på men dom blir aldrig lika sköna som den clappen jag e ute efter om man itne köra drumagog men så mycket orkar jag inte hålla på att trixa, musik ska va kul och enkelt att göra 🙂

  2. Tja, sökte lite men hittade inget om det. Jag e ute efter trumkomp till typ groove agent. Vet att EZ-drummer har massa färdiga midi-komp som man kan dragndroppa och sen bara byta ljud på men jag undrar om det finns nåt liknande i cubase 5 och groove agent? Orkar inte sitta och programmera för det blir aldrig riktigt bra ändå. Tycker cubase borde ha nåt sånt bibliotek när dom har allting annat! Nån som vet?

  3. Tack för svaren men jag hittade problemet, det var i battery, nåt med antal samples som den kan spela som va väldigt låg, ökade bara den så funkade det skitbra! HD1:an kanske inte e det bästa setet men det duger utmärkt för mej! 🙂

  4. Tja, har precis tjackat ett HD-1 och kopplat in det tillsammans med Battery 3 i Cubase. Ett problem som uppstår är att ljudet klipper när man spelar på för många pads samtidigt, de e som att den bara klarar av att ta in ett visst antal signaler. Har även en midi-keyboard inkopplad och när jag testar att göra samma sak med den att slå ner alla tangenter samtidigt så klipper det inte. Har installerat drivrutinerna till HD-1. Kan det va nån inställning i cubase? Eller är HD-1:an bara så dålig att den inte klarar?

    MVH

    Laddade med en exempelfil

    trumms.mp3

×
×
  • Skapa ny...