Jump to content

Bobokrull

Medlem
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Bobokrull

 1. Jag tar en kvick post till för nu får jag kontakta Komplett. Har kopplat ut allting ur moderkortet och kopplat in allting igen. LatencyMon visar inga problem längre, vilket är väldigt märkligt kan jag tycka. Problemet som beskrivits initialt är kvar och jag testkörde med endast mina helt nya SSD-diskar inkopplade. Det måste vara nånting med moderkortet, jag kan inte se nåt annat längre för nu har jag gjort allt. Hursom, tackar för all assistans. Jag uppskattar det väldigt mycket även om inget hjälpte.
 2. Ok, då har jag hunnit testa 2 saker efter era tips. 1. Platsbyte av grafikortet. Hjälpte inte. 2. LatencyMon har körts... och... det verkar som om nånting är i behov av förbättring där enligt bilden. Jag har dock ingen aning om det kommer hjälpa med mitt problem vilket jag blir mer och mer säker på kommer inifrån själva lådan då öppning av fönster och musrörelser hörs i samband med det tokdistade bruset när en plugg i Cubase kommer på. Ska kolla upp de åtgärder som LatencyMon tagit upp även fast jag tycker hela den här grejen är bisarr... Det borde ju bara funka kan man tycka, haha...
 3. IRQ? Nu är det överkurs för mig men jag kör testet när jag kommer hem så får vi se om det kan ge nåt av substans.
 4. Japp, det är kollat. Det var i lurarna jag märkte att musrörelser hördes. Och när datorn öppnar fönster etc. Samma problem som initialt beskrevs är kvar vid lyssning med endast lurar.
 5. Jag bugar och bockar. Tar tag i det så fort jag kommit hem och återkommer med resultatet.
 6. Jag har inga drop outs eller latencyproblem i Cubase när jag lägger mina vanliga gitarrer som är kopplade genom hårdvarupedaler in i kortet. Ingenting annat i mjukvaruväg ger några problem. Det är prick bara när jag tex skapar en helt ny kanal, kabel rakt in i kortet, som fenomenet med dessa sinnessjuka störningar uppstår så fort jag lägger på tex en distortionplug. Ska testa byte av grafikkortplats som föreslagits då jag, som jag sa, sett att nån annan haft samma problem och hade ett GTX730 precis som jag. Sen blir det väl till att dra ut back up-disk efter back up-disk och se om det löser nånting. Felet verkar ju vara inuti datorn och inte utanför eftersom alla sladdar osv bytts ut och jag hade exakt samma problem med endast trådbunden mus och tangentbord inloggad tillsammans med skärm och ljudkort för att minimera felsökandet. Jag kämpar vidare. Tack för alla försök till hjälp och era tips so far.
 7. 16, ja. Då jag inte provat det så ska jag testa det efter jobbet. Vi håller tummarna. Tack för tips.
 8. Överbelastning låter orimligt tycker jag. Latencyn borde verkligen inte vara källan till det här heller. Det känns som att det enda jag inte gjort under felsökning är att trixa med moderkortet fysiskt, vad jag nu ens skulle kunna göra på den fronten. Det sitter 2 SSD diskar i burken samt 3 stycken back up HDD. Även en USB-backupdisk är med i kedjan. Kan nån av HDD störa av nån outgrundlig anledning? Som ni ser så går jag bet här. Focusritekortet har dessutom ett eget strömförsörjnings USB-hubbuttag. Blir så trött.
 9. Har inte kollat. Allting låter som det ska med Focusrite-kortet FÖRUTOM den lilla detaljen inlägget handlar om. Allt annat lirar fint i ljudväg. Naturligtvis. Det kortet funkar inte med nya moderkortet tyvärr, så det går inte. Jag såg nåt om det oxå, och som av en händelse handlade det inlägget om ett GTX 730-kort, vilket är vad jag har. Kanske det har med saken att göra... Ska ha det i åtanke. Ska kika på det. Fast när Focusrite funkar som det ska förutom på just det jag frågar om... borde inte jag ha dessa störningar hela tiden om nåt var tjall med vad du nämnde? Hursom, tack för input.
 10. Tjena. Förstod att jag kunde ha beskrivit setupen lite mer ingående, haha... Om nån behöver mer specifik info så säg bara till. Och nej, det är ingen Dell bärbar så om du tänkte på det där med att dra ut nätsladden så funkar ju inte det riktigt på mitt system, haha...
 11. Hallå, Hoppas på experthjälp här då jag gett upp... För nån vecka sedan köpte jag ett Focusrite Scarlett 2i2 3rd Gen som enligt rekommendationer ska vara skitbra. Men jag har sannerligen stött på patrull så det räcker och blir över, och en veckas googlande har tyvärr inte hjälpt. Innan vi går till det huvudsakliga problemet så hör det till saken att jag helt plockat isär hemstudion efter att strulet uppkom för att försöka hitta en ev felande länk, utan resultat. Jag har i princip gjort allting ni kan tänka er, inkl flera olika RCA-avstörningsfilter, nya kablar på allting, testat olika uttag för elen osv osv... Hela datorn är sprojtans med nytt moderkort, minnen och processor av rekorderlig kvalitet samt Cubase 10 Pro som DAW. Men icke. Inget hjälper. Jag går bet och sliter flinten av mig. Problemet? Jag har SJUKT mycket störningar så fort en plugg kommer på. Ren signal är klockren dock, det är när Toontrack-pluggar eller vadsomhelst med dist (verkar vara specifikt dist som gör att det blir skyhögt brus och oväsen) typ sätts på kanalen som det skiter sig och blir obrukbart för musicerande. Jag hade inte det här problemet med mitt apgamla M-Audio 2496 kort som var internt i datorn (fast med det gamla moderkortet, minnena och processorn). Har ni hört nånting om detta förut och vad en eventuell lösning kan vara? Huset är från 1988 så jordningen ska nog vara ok. Jag hör även musrörelser och program som öppnas vilket tyder på nåt med jordning har jag förstått, fast då borde väl detta problemet ha uppkommit med gamla setupen oxå väl? Vore tacksam om nån kunnig på området kan komma med nåt tips för nu är jag uppgiven. Tack på förhand.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.