Jump to content

Azlan

Medlem
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

Reputation

0 Neutralt
  1. Tyvärr lider jag av på tok för mycket OCD för att lita på mina öron när det gäller sånt här 🙂 Om du försöker göra en så rak/mjuk volymdragning som möjligt, hur brukar då kurvan se ut?
  2. Med "raka volymdragningar" menar jag egenligen att jag vill att faden, eller rörelsen från en volym till en annan, ska kännas så mjuk och stadig som möjligt. Med en rak linje i automationen kommer ju volymökningen/sänkningen ske snabbare desto närmare nollan jag är. Jag är alltså ute efter ett enkelt sätt att slippa det.
  3. Tack för svar! Jag antar att olika program fungerar på samma sätt när det gäller detta. Hur gör man i Logic för att göra volymdragningar så raka som möjligt? Finns det nån inställning eller behöver man lägga till flera punkter i automationen för att få det så rakt som möjligt?
  4. Hej! Jag är ny här på forumet och hoppas kunna få hjälp med en fråga. Jag jobbar i Cubase, men jag skulle tro att den här frågan inte har specifikt med Cubase att göra. När jag gör en fade in från, t ex, -24 dB till -12 db över två takter (med en rak linje i automation-spåret) skulle jag väntat mig att mitten av den faden skulle vara på -18 dB, men det är det inte i Cubase. Istället är mitten på -17.1 dB (se bild). Gör jag istället faden från -12 db till 0 dB hamnar mitten någon annanstans, men aldrig mitt i mellan de två siffrorna jag startar och slutar med. Vad beror detta på? Har det att göra med hur örat uppfattar decibel-skillnader och gör det kanske egentligen att faden upplevs som jämnare? Mycket tacksam för hjälp med detta.
×
×
  • Create New...