Jump to content
Annons

fotojedi

Medlem
 • Content Count

  2
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About fotojedi

 • Rank
  Nykomling
 1. Det är helt klart svårt att definiera vad som är ett "utrymmer avskiljt från ditt hem". En kompis till mig har gjort om ett av sina sovrum till ett hemmakontor (särskilt inrätt för detta) och får på så sätt göra avdrag. Att ha "kontoret" i källaren eller i ett sovrum borde väl spela mindre roll? Jag är dock lite osäker när det gäller hemmstudio (framförallt om man knappt får några intäkter under det första året). Jag läste på en blogg där det står: "Det finns särskilda avdragsförbud på saker som du inte får göra avdrag för ingående moms på. Detta gäller bland annat personbil och stadigvarande bostad. Förbudet gäller dock inte för lokal som du använder i din verksamhet, så som en hemma studio till exempel, om denna är klart avskild från bostadsdelen och tydligt anpassad för din verksamhet." https://www.ageras.se/blogg/bokforing-for-artister-och-musiker-forklarat-paa-5-minuter Tror ni detta även gäller för källaren eller måste jag ha hemmastudion i ett annat rum? Krångligt med andra ord...
 2. Hej! Jag har tänkt bygga en studio i hemmet. Studion är tänkt att vara i ett avskilt rum i källaren. Är det någon som vet vad som gäller gällande eventuella avdrag? Får jag göra avdrag och hur mycket i så fall?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.