Jump to content
Annons

Zaahii

Medlem
  • Antal inlägg

    27
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av Zaahii

  1. 4 timmar sedan sa illerill:

    Vad placerar du detta i för genre?

    Väldigt speciellt. Svårt att ge feedback på. Låter som något som hade passat bra till svamp 🙂 Inget som spontant fastnar, men låter bra och hade passat i en chill-lista. Även något som får mig lite intresserad på vad mer du har producerat. 

    Vettefan vad det är för genre, det är jättesvårt och välja en. Men kul att du diggar den iaf. Producerar mycket house vanligtvis, så detta blev något i en helt annan riktning.

  2. Tjena allihopa! Har släppt en ny låt på min soundcloud nu och skulle bli jätte glad om ni tog er tid o lyssnade.

    Jag testade och göra något helt nytt denna gång, hoppas ni gillar den

     

  3. 22 minuter sedan, Carl Nord said:

    Ingen orsak! Hoppas du får lite lärdom av det jag skrev, och som sagt så hjälper jag dig gärna. Jag proddar elektronisk musik mellan 90-128bpm typ. Det är väl en blandning mellan Kygo och Avicii skulle jag säga. Jag började prodda för lite mer än ett år sedan, men jag har hållit på med musik i många former sedan väldigt låg ålder. Likt Avicii jobbar jag i FL Studio. 

    Här kan du höra en låt som jag har proddat/remixat: 

     

    Lät riktigt bra faktiskt. Hör av mig i Dm om jag skulle köra fast. Eller om jag vill ha lite feedback

  4. 7 minuter sedan, Carl Nord said:

    För ditt bästa ska jag vara ärlig men schysst mot dig. Jag tycker inte det låter bra just nu, men jag vet inte hur länge du har proddat. Det är dock inte katastrofalt dåligt, du har ändå lyckats med att få dit en bas slinga, en 4/4 kick, lite percussions och lite melodier så det finns absolut något att jobba vidare på. 

    Jag ska försöka vara så konstruktiv som möjligt så du kan bygga vidare på det du redan har. 

    Jag tycker att den grova strukturen finns där, men det saknas en röd  tråd genom låten. Just nu är det svårt att avgöra när låten övergår från intro->vers->refräng->buildup etc. Jämför gärna din låts struktur med andra låtar i samma stil. Jag antar att denna låten går under EDM, så försök att lyssna på låtar i den genren för att lära dig efterlikna strukturen i de låtarna(intro,vers, refräng,buildup,drop,brygga etc). Det är ett väldigt bra verktyg att förbättra sin låts struktur och jag använder själv den tekniken hela tiden. 

    Du använder dig av olika FX:s(effekter) så som sweeps, impacts, risers, downlifters men även här är tipset att lyssna på andra låtar för att höra hur och när dom används i låten. Nu känns det som att dom kommer lite här och där, vilket gör att det blir förvirrande. Lyssna på "Without You" av Avicii, där hör man tydligt hur han har effekter så som impacts och sweeps för att göra övergångar mellan olika delar i låten. 

    Lär dig om hur man kan använda filter(lowpass, highpass etc) för att bygga dynamik i låtar. Det är ett väldigt användbart knep för att sänka och höja energinivån i olika delar. En grym låt att demonstrera detta är Aviciis "Ain't A Thing". Lyssna på hur pianot filtreras in och ut konstant under låtens gång. Eller lyssna på "Lonely Together" och jämför versen med buildup och drop. Det kanske känns dumt att jämföra sin låt med Avicii, en av dom tveklöst bästa producenterna inom EDM genom alla tider. Men faktum är att man alltid ska jämföra sig med dom bästa, det är det bästa sättet att lära sig. 

    Just nu är det oklart vad låten har för melodi. Den måste vara enklare och tydligare. Det bästa tipset jag har gällande melodi är att du ska kunna spela upp låten för dina föräldrar som aldrig har hört den innan, och dom ska kunna nynna melodin för dig efter att ha lyssnat på den. Med andra ord, håll det simpelt. Kan man inte nynna en melodi så är den antagligen för komplicerad. Återigen, jämför med Kygo, Avicii, Martin Garrix och andra stora EDM artister. Alla deras melodier kan man nynna utan problem. 

    Träna på att mixa låten bättre. Just nu låter det ganska grötigt, och man hör inte alla element så tydligt. Det kräver tid och tålamod men om du fortsätter försöka att förbättra din mix så kommer det låta bättre och bättre. Ännu en gång, jämför med andra låtar. Hur högt låter kicken i förhållande till bas, mellanregister(synthar/piano/gitarr), lead och andra trummor. Referensmixa är det bästa verktyget för att få sin låt att låta professionell.  

    Jobba lite med att få till tydliga "lager" i låten, så som bas, piano/synth, lead, och försök att göra så att alla fyller sin funktion. Just nu hör man bara någon trumpet i bakgrunden, en sub bas, en kick, någon percussion och den där "rösten" som kommer in lite hur som helst. Testa att lägga till en bas så man hör basgången tydligare. Sänk kickens volym lite så den inte dränker allt annat. Försök att lägga in lite ackord så låten har en struktur att jobba efter. Nu låter det mer som en melodislinga som går kors och tvärs över en 4/4 kick mer än en faktiskt låt.

    Mitt slutliga och bästa tips, gör så in i helsikes många låtar. Det är det absolut bästa tipset. Gör klart idéer till färdiga låtar även om du tappar suget, det gör att du tränar in disciplinen att göra klart saker som du har påbörjat. Annars blir det lätt att man sitter där med 20+ olika filer där ingen är färdig. Om du alltid försöker utveckla dig själv så kommer du märka att det sakta men säkert börjar låta bättre med tiden och efter varje låt du gör klart. 

    Jag kan gå in mer i detalj på hur du kan förbättra din musikproduktion i enkla steg, men nu frågade du specifikt om denna låten så jag förhåller mig till det. Om du vill ha mer ingående hjälp så hjälper jag dig mer än gärna. 

    Låt inte detta dra ner ditt självförtroende utan se det som en utmaning att försöka bli bättre. Alla har börjat från 0 någon gång. Du verkar ha intresset för musiken så låt det vara en motivation att göra ännu bättre musik. Kolla massor av tutorials på Youtube, det finns så otroligt mycket bra material där som man kan lära sig av. 

     

     

    Wow tack så jätte mycket verkligen. Ska verkligen försöka jobba på att få mer struktur i mina låtar. Men även mixningen. Jag har proddat i ungefär 1år och 7 månader. Men känner faktiskt att det går framåt, och ska fortsätta kämpa. Vilken genre skapar du i? vore skit kul o få höra något du har gjort eller kanske göra något tillsammans 

  5. On 2019-12-08 at 20:25, Carl Nord said:

    Jag är absolut ingen expert på detta men det som funkar för mig är att göra följande: 

    Alla leads skickas till individuella mixerspår, för att sedan skickas vidare till ett gemensamt slutsteg innan mastern. Jag mixar varje lead individuellt, och sedan brukar det gemensamma mixerspåret innehålla en reverb, delay, kompressor etc. Vid de individuella mixerspåren så brukar jag endast använda en EQ för att filtrera bort onödiga frekvenser som inte behövs. Jag upplever ofta att om man inte EQ:ar varje lead individuellt så brukar dom "slåss" om plats, i takt med att du lägger till fler lager. Min filosofi kring hur man lägger lager av leads är att varje lead ska fylla ett syfte, så fort den inte tillför något så ska den bort. Jag brukar börja med att hitta en lead som ska vara det huvudsakliga soundet. När jag väl hittar en så brukar jag kolla på vilka frekvenser den ligger på, för att kunna filtrera bort allt som inte "behövs" med en EQ. Även här gäller samma filosofi, ta bort alla frekvenser som inte påverkar hur leaden låter. Sedan lägger jag till nya lager utfrån vilka frekvenser som behövs fyllas. Jag brukar vilja fylla spektrumet från 500hz till 20khz. Det finns ingen anledning att ha en lead som jobbar nere på 100hz t.ex., då tar den bara massa plats från bas och mellanregister(typ piano och synthar).

    De lägre frekvensera av leadspektrumet(500-1k) brukar jag fylla med en lead som är ganska neutral. Denna leaden ska bara ge styrka i bakgrunden, men inte vara en del av den ljudbilden du hör. Tänk lite som en sub bas fast för leads. Sedan brukar jag lägga till en pluck, för att slå igenom mixen. Det varierar såklart mellan olika genrer. 

    Toppen av spektrumet fyllar jag med white noice(brus?). Det brukar finnas noice oscillatorer i de flesta syntharna. bruset är väldigt viktigt, för det fungerar som ett lim som knyter ihop säcken. Det är väldigt noga med att filtrera bort de lägre frekvenserna, annars kommer bruset att dränka alla andra leads. Man kan också ta bort dom absoluta topparna i frekvensbandet, över typ 20khz eftersom du ändå inte hör dom så bra. Det ska också vara väldigt låg ljudnivå på bruset, så det lägger sig längre bak i mixen och fyller ut bakgrunden.

    Ingen av de individuella leadsen har reverb eller delay. Det är väldigt viktigt att stänga av det i varje synth etc. Gör man inte det så kommer varje lead att ha olika reverb och delay, som gör att det inte låter som ETT gemensamt ljud. Reverb och delay lägger jag in i det gemensamma mixerspåret för att varje lead ska få samma inställning. Reverb är också ett av de bästa hjälpmedlen för att smälta ihop alla ljud. Lägg även din sidechain på det gemensamma spåret. Jag är ingen höjdare på kompressorer men jag vet att dom brukar hjälpa för att smälta ihop ljuden ännu mer. Sammanfattningsvis så kan man väl säga att målet med att lägga lager av leads är att kunna fylla frekvensspektrumet utan att varje lead slåss om plats med varandra. Med hjälp av eq, reverb, delay, kompressor och andra plugins så smälter du ihop dom. Underskatta inte en hederlig EQ, den gör mycket av grovjobbet.

    Ursäkta om det blev ett rörigt svar. Det är inte så komplicerat egentligen, men eftersom det görs i flera steg så blir det en del text trots allt. Det finns grymma tutorials på YT om hur man ska göra.

    Tack för denna beskrivning. Den hjälpte faktiskt mycket 🙂 Ha en trevlig kväll

  6. Är inprincip färdig med denna låt, och skulle vilja höra vad ni tycker

    Är själv väldigt nöjd med den, men men... det är ju viktigt vad andra tycker också haha

    Skriv gärna vad ni tycker om konceptet, något ni diggade med låten och förbättringar

     

     

  7. Hejsan har hållit på med house ett tag. Men har alltid haft svårt med att få mina leads att låta bra ihop och bra i mixen. Får lixom aldrig riktigt det där krispiga mjuka ljudet. så jag hoppas någon vänlig själ kan hjälpa mig lite på traven med följande punkter

    1. Hur ska jag mixa leadsen

    2. Vart ska leadsen sitta i mixen (Mid,Mono,Stereo etc)

    3. Något att tänka på när man layrar leads

  8. 2 timmar sedan, HomerJSimpsson said:

    Ledsen men jag hör ingen samband till medeltiden eller schack.

    På vilket sätt är den inspirerat från medeltid och schack ?

    Inledningen upprepa sig genom hela låten, för mig blir det för enformigt.

    Va tråkigt o höra, fick verkligen en sån känsla när jag hörde låten. Som sagt så vet jag att musik från medeltiden inte lät så här. Men jag har ju blandat in mer moderna element i låten. 
     

    missade du möjligtvis sticken i mitten av låten?

  9. här en liten snutt här från en låt jag sitter o pysslar med. Det är tänkt att vara ett drop, och jag skulle vilja gärna vilja höra vad ni tycker om den. Eller om det finns något jag kan ändra på. Jag har tyvärr inte börjat mixa låten än så jag tipsar er om att sänka volymen på den enheten ni lyssnar på. Har ni några sköna mixningstips eller coola effekt ideer får ni gärna skriva. 

     

  10. Tjena är en kille på 16 år som bor i stockholm och drömmer om musik. Jag har hållit på med musik i ungefär 1,5 år nu, och det är verkligen något jag brinner för. På senaste tiden har jag försökt remixa lite olika låtar. Men jag kör alltid fast någonstans. Och mina remixes låter ba tomma och makear ingen sense. Har någon några tips på hur jag kan göra för att få bättre struktur på mina låtar och göra bättre melodier och ackord som passar. Svar uppskattas

  11. Hejsan på er. Jag postade en liten demo för några veckor sedan. Jag har nu skrotat hela den låten och börjat på en ny låt fast med samma melodi slinga i. Jag fastnade bara för den där melodin ni får gärna säga vad ni tycker om den. Jag har iaf gjort om arrangementet helt och ändrat sound på låten. Det är bara en demo så den är knappt mixad. därför borde sänka volymen ett tips bara 

     

     

  12. tjena postade en demo för några dagar sedan, jag tycker jag börjar få fram ett sound i låten som är lite unikt till skillnad från dagens musik. Men den brister i vissa delar och jag skulle vilja göra den mer intressant. Har ni några tips? ni får gärna säger vad ni tycker om den också. Den är inte mixad än så ha lite överseende pls XD. 

     

     

     

     

     

  13.  

    hej jag har gjort det här edmspåret som jag tycker låter väldigt coolt, och jag gillar verkligen melodin och skulle vilja få tips om hur jag kan förbättra låten det och vad ni tycker om den. det är bara en demo så det krävs mycket förbättringar men vore kul o höra vad folk tycker om den.

     

     

  14. Tjena allihopa. Sitter o jobbar på en låt just nu, och skulle vilja veta vad ni tycker. Det är en väldigt kygo inspirerad låt, Jag är nöjd med själva melodin. Men skulle vilja ha feedback på verserna och tips hur jag kan göra dem bättre 

    notera att den är långt ifrån färdig, så jag har knappt börjat mixa den än

     

  15. haha påminner lite om Silhouttes av Avicii xD. Skön början men du behöver definitivt bygga på låten. det första är att introt är lite tråkigt, den består egentligen bara av en crash och ett piano med lowpass filter. Börja introt med en kick,claps och en ride kanske. och lägg till en arp som du använder tillsammans med ackorden för att skapa spänning för lyssnaren. När det gäller introt så kan du leka dig fram egentligen. skapa coola effekter och testa nya grejer, tänk bara på att det ska passa in med resten av låten. Men när det gäller droppet så borde du ha någon maffigare build up eller kanske låta dropmelodin få spelas 8 takter innan lite lågt i bakgrunden så lyssnaren anar vad som ska komma, och sen så BOOM! kommer en fet impact eller explosion och så kickar basen trummorna och melodin igång. Droppet låter väldigt mesigt just nu, men använd en kompressor på lead ljuden för att få dem att låta fetare och eq:a även bort onödiga frekvenser. Och sidechaina kicken med melodin för att få den punchiga känsla och även kompressa kicksen också. Basen borde också sidechainas och även lite reeeverb på den. Testa att ligga ett stick efter droppet med en violin och lite trummor. Tänk även på gainstaging, om du inte vet vad jag pratar om så sök på youtube många bra guider finns. Fortsätt kämpa my man, Har du discord kanske? Vore kul o bolla lite ideer eller skapa nåt tillsammans

  16. Introt påminner mig lite om Sunshine av David guetta hah XD. Gillar även dina melodier absolut något jag skulle kunna stå o dansa till. Jag skulle skära ned lite på whitenoisen för det tar över. Och sen måste du få kicksen att låta mer, Jag är inte heller något proffs, men jag skulle använda använda en kompressor och kanske fruity soft clipper (Om du har FL studio) för att få mer punch i kicken. Och även jobba med stereo för att få ett mer fylligt ljud.

    • Gilla 1
×
×
  • Skapa ny...