Jump to content

Chiara

Medlem
 • Content Count

  3
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About Chiara

 • Rank
  På gång
 1. Bor du möjligen i Stockholm? Vem anlitade ni? Vi är reda att börja dra igång med projektet nu, men behöver tips på akustiker. Jag bad om en offert från ett företag i våras, den var på 15.000. Vad är rimligt? Vad gav ni?
 2. Hej! Tack för era svar! Vi får nog försöka leta reda på någon akustiker i Stockholm då. Någon som har några tips? Kanske till och med någon som har gjort just det? Alltså anlitat en akustiker och sedan fått det byggt? För man kan väl inte bygga själv efter en sådan ritning?
 3. Hallå forumet! Jag och min man är trumpetare (klassisk musik) och vi har köpt radhus ganska nyligen. I radhuset finns ett källarrum(suterräng) som vi vill bygga om till en trumpetstudio! Alltså ett rum där man kan öva trumpet 24/7 utan att grannar och familj blir störda. Min man är intresserad av att bygga, jag kan spika, typ. Vi var inne på att betala någon för att göra jobbet, men stod då inför valet att betala en akustiker 15.000 för en ritning som vi inte visste vad slutpriset skulle gå på. Det kändes jobbigt tyckte jag så jag började läsa på allt jag kunde hitta och fråga ALLA jag träffade om de hade några tips eller råd. Vad kan ett bygge ens sluta på? En miljon? Det handlar ju bara om luftburet ljud och jag har en idé om att det skulle gå att öppna gipsväggen (övriga väggar är tjock betong) och lägga i isolering, just nu är det bara två gipsskivor med luft emellan, eventuellt en extra gipsskiva om det får plats (krypgrund när väggen och massa rör). Och byta dörren, räcker det med en ljudklassad typ 35db?. För luftventilen/hålet vill jag bygga en "labyrintlåda". Finns det någon "idiotguide" för dessa? Och sedan om det visar sig att rören fortfarande läcker ljus, bygga en låda runt dessa med inspektionslucka för kranarna. Och om det fortfarande läcker, lägga ett extra lager gipsskivor på väggarna och om inte det räcker, ett extra tak. Golvet ska bytas, bör det göras först eller? Spelar det någon roll vilket golv man har? Så mycket frågor. Jag har som sagt läst en del, men pga teknisk analfabet... Tips mottages alltså.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.