Jump to content
Annons

jonnerstone

Medlem
  • Antal inlägg

    86
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av jonnerstone

  1. Äntligen har vi efter många turer, en ny gitarrist, andra personliga problem och livet i allmänt fått spelat in vår tredje platta som kommer släppas senare i år (inget datum fastställt än), men redan nu kan man avnjuta vår första singel "Exodus" på dom flesta digitala plattformar som Spotify, iTunes, Apple Music mfl.

    Samt en lyrical video på Youtube.

    iTunes:

    https://itun.es/se/jt-vdb

    Spotify:

    https://open.spotify...G9OyqCjcQOn0Xw4

    Youtube:

    https://www.youtube.com/watch?v=wv2DC7FB_nM

    Håll till godo, hoppas ni gillar't

    Ta han om er i värmen

    Micke

  2. Hej Jonnerstone 🙂

    Håller med, dock vore en enkel flashspelare ändå ett steg åt rätt håll. Allt är bättre än nuvarande "lösning".

    Tjenare mannen, kul att se dig igen :-)

    Jo jag håller väl med till viss del, men risken är ju att man implementerar flashspelaren "tillfälligt" och sen tar det ytterligare 2-3 år innan man har fixat nåt bättre och då är antagligen flash redan dött :rolleyes:

    Moderatorerna agerar ju inte direkt snabbast på detta forum s.a.s 😉

  3. Japp, jag kan bara instämma med övriga talare här. Jag har skickat in önskan om spelare och att förenkla demosidorna samt förändra (plocka bort) kategorierna för långt över ett år sen. Fick väl nåt svar om att "vi ska se över det"

    Som musikerforum så lyssnar man förvånadsvärt lite på sina musikermedlemmar och kvarnarna maler otroligt långsamt på detta forum.

    Men folk har ju påpekat detta länge nu och inga förändringar har skett, så det är väl bara att inse faktum att man på Studio inte brinner för sitt forum längre, så som man gjorde en gång i tiden. Synd!!

  4. Jag ska införskaffa ett TCE Konnekt 6 ljudkort som ju är ett firewirekort. Jag har inga firewireportar i min burk och får således köpa ett controllerkort till PCI bussen. Har nu letat och letat på internet, men det är svårt att hitta bra och vettig info och specarna på dom flesta korten som säljs avslöjar inte vilket chipset som sitter på. Har nu hittat ett som verkar vara vad jag söker efter.

    Kan ju också nämna att jag kör PC med XP pro

    http://www.liontech.se/PartDetail.aspx?q=p...6118;r:prisjakt

    Nån som har några erfarenheter av detta kort??

    Micke

  5. Klart du ska lägga ut låtar. Tråkigt när sånt där händer och jag hoppas det löser sig snart för dig. Men det var ju iaf inte så farligt som jag först sa iaf :rolleyes: Ska slänga mina lurar nu, j-vla skit.

    MVH

    Anders

    Men fan varför hör jag leadsången vid sidan... Mina Yamaha Ns10or måste jag slänga dom... antar att det inte är så... vad är det fel på, mitt ljudkort? wtf! skumt!

    Som jag berättade i mitt inlägg här ovan så är det mitt ljudkort som strular, jag har problem med höger kanal och tydligen är det inte i dom fysiska utgångarna utan i ASIO utgångarna. Vilket gör att jag även får problem vid nedmixning och då uppstår det tydligen sådana här delikata problem. men jag lovar att inte lägga upp nåt mer förrän jag skaffat mig ett nyttljudkort, så slipper ni bli förvirrade :-)

    Micke

  6. Jag ber om ursäkt för sången. Ligger ju inte alls åt höger 😱 Ligger i mitten som den ska. Vet inte vad som hände förut med mina öron. Men det är nått som drar lite åt höger i mixen.

    MVH

    Anders

    EDIT: haha...tror det var mina hörlurar som va lite knasiga. Va därför det verkade som nått drog åt höger. Sorry mate.

    Ha ha.....jag sånt händer händer ju. Men då kan du läsa mitt föregående inlägg, så kanske det klarnar om den lutande mixen.

    Kanske inte ska lägga ut låtar förren jag fått råd att köpa nytt ljudkort. Kan ju inte lita på mina mixdowns!!

  7. Inte alls tokigt. Lite saker bara, Sången låg panrerad nu åt höger vilket kändes rätt skumt. In med leaden i mitten. Under refrängen var körerna lite väl höga i volym. Testa gärna att ta dig lite mer friheter med effekter och dylikt. Ljudbilden kändes okej, men inte riktigt som den satt ihop om du förstår vad jag menar.

    MVH

    Anders

    Hmmmm skumt att du får sången till höger. Jag har lyssnat på Mp3:an och varit inne i cubase och kollat och där står allt rätt till.

    Konstigt att inte jag har sången panorerad till höger. Mycket skumt.

    Kan iof sig vara hela mixen som lutar lite åt höger. Jag har ett E-mu 0404 kort i min hemmadator och höger kanal ut har i stort sett lagt av.....jag får kompensera i lyssningen genom att tappa över en jäkla massa från vänster till höger i balansen.

    Jag har trott att det var dom fysika utgångarna som lagt av, men det kanske är ASIO utgångarna och då kanske det blir knas vid nedmixning.

    Har ominstallerat kortet och felsökt, men det verkar kört :-(

  8. Här är länken till mitt bidrag i mixologin.

    Jag gav mig på poplåten. Ganska hög inspelningskvalité på ljudfilerna så man har inte direkt behövt göra några större ingrepp. Ett klick/sprakljud i början av sången störde efter komprimering men det gick lätt att "rita" bort direkt i vågformen. Sen tog jag mig också friheten att att pitcha runt en kopia av sången så att jag fick till en andrastämma i 2:a delen av versen och i bryggan för att det kändes lite platt och tråkigt där.

    Ge mig lite kommentarer nu!!

    Länk till låten: http://www.speedyshare.com/861445551.html

    M.v.h

    Micke

  9. Håller med, tanken är väl att man ska få hjälp att göra sina produktioner bättre? Är man redan nöjd med låten ser jag ingen anledning att ladda upp den här. Så enjoy är kanske inte det bästa ordet..

    eller så är man nöjd med sin produktion men ändå intresserad av vad andra har att säga om produktion mm. Man är ju aldrig fullärd

    Detta var ingen kritik utan bara en förlängning av föregående talares kommentar ☺️

  10. Den något förvirrande informationen kommer av att vi bytt forumserver och forummjukvara sedan serien gick i tidningen. Vi jobbar på ett upplägg för att förbättra uppladdning av låtar men har inte något klart ännu. Vill du ladda upp dem på forumet går det för tillfället bra att använda den vanliga tjänsten för låtuppladdning och endera lägga låten under övrigt eller den genre där den bäst hör hemma. Var bara noga med att peka ut att det är just ett mixologi-projekt i titeln så gissar att att andra kommer att lyssna och kommentera.

    Ledsen för att det är lite trassligt just för tillfället 🙂

    Lugna puckar!! Allt löser sig till slut!! Min livsfilosofi!!

    Ge nå´n en kram!!

    Micke

  11. Ja du e ju ett alternativ!! Men man blir lite irriterad när dom påstår sig erbjuda en bifognings tjänst och den inte finns där.

    Lite dålig stil e det att dom inte ger ett svar heller. Först gör dom en stor grej av hela sin mixologi serie och uppmanar oss att läga upp våra mixar på deras hemsida, men sen följer dom inte upp det. Men men ...ingen är perfekt, studio gör så mycket annat rätt så jag ska inte klaga...(bara kritisera :rolleyes: )

    Tack Gizmozis för tipset iaf.

    Micke

  12. Under ämneskategorin "Mixologi" så står det "Posta dina egna mixar från Mixologi-serien här. Mixarna kan bifogas till inlägget."

    Men jag hittar inte något ställe där man kan bifoga fil!!

    Om ni menar att man kan länka till sin mix så borde det stå länka och inte bifoga. Eller så är det bara jag som borde kolla synen :-)

    Pleeeaassse hhheelp!!

    Micke

  13. Det här ser ju helt sjukt bra ut. för mig som har ett dåligt färgseende passar dessa färger utmärkt. Rutmönstret i bakgrunden gör då så att lister och annat inte flyter ihop för mig. Så sett ur ett deftekt färgseende är det 100 %.

    När stänger ni ner forumet på commuityt?? Och kommer gamla trådar att föras över hit så man kan söka på dom?? Det finns mycket matnyttigt som redan är publicerat så att säga

    Keep it up.......MYCKET bra!!!

    Micke

  14. Hej! Lyssnar medans jag skriver. Härliga låtar, stör mig dock på att det itne är chiptrummor 🙂 Iofs, får man sjunga i chiplåtar (hörde en sån låt häromdan) så skall väl samplingar också vara ok.

    Bra gjort. Snabba, virrigt härliga slingor!!

    Mycket trevligt

    Känns som om det kvittar vad man får och inte får göra 🥰 Kul är det i alla fall. Får väl bli en egen genre kanske. 😲

    Kom på nå´t kul namn

  15. Att veta vem som har skrivit vad är nog faktiskt en av de mest relevanta sakerna du kan stöta på. Det finns inte en tidning, en artikel med trovärdighet där det inte presenterats vem som skrivit. Detta för att läsaren kritiskt skall kunna granska innehållet och ta ställning därefter. Detta under förutsättning att information står att finna om författaren någonstans.

    Iofs helt rätt o relevant.

    Om jag hyllar Behringer, eller om Bob Katz hyllar Behringer KAN ha en viss betydelse. Men kanske mindre än vi tror.

    Allt för ofta bryr vi oss mer VEM som har sagt nåt, o mindre om vad som egentligen sagts.

    Att då börja en artikel med vem som skrivit något bäddar för att man antingen sågar eller sväljer det som skrivs utan att egentligen ta ställning till själva innehållet.

    Bättre isf att läsa det som står, tänka själv, o sen isf få reda på vem som skrivit.

    Sen bör man väl fråga sig själv varför man ändrar bedömningen av vad som står beroende på författare, o om det verkligen är relevant alla ggr.

    Jag håller med dig när det gäller något så svårbedömt som film, musik och spel, som hänger så mycket på smaken.

    I detta fallet är det allt som oftast en produkt som kostar en sjuhelsikes massa pengar. Och här handlar det mer om konkreta saker än eventuella subtila förnimmelser. Jag vet i dessa sammanhang att t.ex Majken och jag tycker ganska lika om en hel del produkter till skillnad från t.ex Per Boysen (inget mot Per, han är väldigt bra på sina grejor) och jag. Olika författare lägger tonvikten på olika saker, och när det gäller ett inköp på flera tusen kronor är det skönt att veta att just det testet jag läser nu är skrivet av den och den. Sen måste man givetvis göra sina egna tester innan inköp. Men här får men ett väldigt bra hum om vad som gäller.

    Detta var bara ett litet löjligt önkemål från min sida. Som det är nu så bläddrar jag alltid fram till slutet av testet för att få veta vem som skrivit det innan jag läser och jag vet att det är fler som gör det, och då tänkte jag att det kanske kunde stå först istället. Detta är givetvis ren lathet från min sida.

    Ha de gött

    Micke

  16. Vem som skrivit testerna tycker inte jag brukar vara speciellt oklart, det står ju sist i texten. Det andra förslaget tycker jag dock låter riktigt intressant.

    Jag vet att namnet på författaren står sist i testet. Det jag önskade var att det även stod i början vem testet är skrivet av.

    T.ex

    MACBOOK PRO

    Slimmat fartmonster nu svalare

    Av: N.N

    Jag tror nämligen inte att jag är ensam om att vilja veta vem som skrivit texten jag håller på att läsa, utan att behöva bläddra fram till slutet av testet. Alla människor har olika sätt att uttrycka sig och efter att ha läst Studio i många år så har man även lärt sig dess skribenters sätt att "måla" upp en text och lärt sig att utifrån det så att säga läsa mellen raderna.

    Det är en liten förändring jag önskar, men som skulle kunna tillföra mycket för oss som lusläser tidningen från pärm till pärm.

    Micke

  17. 1.Detta kanske är en pettitess, men personligen skulle jag tycka det vara trevligt om det stod redan i början på ett test vem författaren är, då ni ju alla på redaktionen har ett eget språk när ni skriver, på sätt kan man lättare bilda sig en uppfattning om produkten utifrån författaren, och man behöver inte bläddra fram till slutet av testet för att kolla innan man börjar läsa. (och då slipper man även att "råka" tjuvtitta på slutbetyget ;-) )

    2. I tidningen Super Play så har dom i slutet på varje recension en liten ruta där det står "spela även" eller om det recenserade spelat var riktigt dåligt "spela hellre"

    Skulle inte det var nåt att ta upp vid era tester? Vid slutet på ett budget ljudkorts test t.ex så kunde man skrivit "Kolla även in EMU 0404" eller om då den testade produkten är riktigt dålig "Kolla hellre in EMU 0404"

    Två förslag som inte kräver så mycket extra arbete och som jag verkligen skulle uppskatta.

    Annars tack för en helt underbar tidning (och forum)

    Micke

  18. Jag har spelat proffesionelt i 15 år och sysslat med cubase ända sen Atari tiden.

    Det har inget med kvantisering eller hur jag spelar att göra utan att cubase registrerar mina tangentnedtryckningar c:a en halv sekund senare. Har aldrig råkat ut för detta tidigare och undrar om det går att ordna.

  19. Hej jag behöver ett svar/lösning på mitt problem och det är Akut då min deadline närmar sig med stormsteg.

    Jag använder Cubase SX3 med ett E-mu 0404 Ljudkort på en 3Ghz pentium och 1Gb minne ( Som annars fungerar klockrent). Jag använder mitt Clavinova som MIDI klaviatur vid piano och padpålägg och ett MIDi start 2 vid lead, bas och orgel ljud.

    Problemet är att MIDI eventsen ofta (inte alltid) blir förskjutna i tid i förhållnde till hur jag spelat dom (oberonde vilken klaviatur jag spelat på) Min latency på ASIO:n är det inget fel på 7 ms funkar alldeles utmärkt. Det är alltså sen vid uppspelning som MIDI Ljudet kommer senare, vilket gör att jag måste justera dom manuellt för att få det tight.

    Vad beror detta på???

    Snälla hjälp

    Micke

×
×
  • Skapa ny...