Jump to content
Annons

jakob bille

Medlem
  • Antal inlägg

    42
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    1

Inlägg av jakob bille

  1. 3 timmar sedan, Christoph Henry säger:

    Det låter bra, du har ett jävligt skönt sound och jag gissar var du delvis får din inspiration ifrån. Samma person som även jag och många andra får sin inspiration ifrån som en gång i tiden också letade feedback på detta forum och som dessvärre lämnade oss på tok för tidigt.

    Är inte den bästa på att ge kritik och feedback om vad som kan förbättras, möjligtvis att lite vocals & sång skulle piffa upp. Lite chops och kanske någon sång i breaket osv.

    Keep up the good work man! ??

    kul att du gillar det, kan testa o fiffla lite med vocal chops o se om de blir bra 😄 

  2. 17 timmar sedan, candybag säger:

    Du postar låten klockan 12 en vardag och förväntar dig svar till kl 7 på kvällen!? 😄 

    Vanligt folk jobbar, kommer hem och lagar middag den tiden. Medan du väntade kunde du istället t ex lagt kommentarer på liknande producenter, måste vara minst 4-5 stycken här som proddar samma genre. Ni får bilda ormgrop 🙂

    Jag har inte mycket att komma med annars. Tycker det du gör låter bra, du ligger på helt rätt bana. Fortsätt så! Trist med ofärdiga låtar bara...

     

    tack för svar :D, kul att du gillar det, jobbar på hela verisionen nu faktiskt, har inte hittat något bra ställa att få acapellas från doc eller hur man pitchar den i rätt ton art, tänkte inte på att jag postade så tidigt, dom andra hade fått så många svar.

  3. 38 minuter sedan, candybag säger:

    Skön melodislinga och bra upplägg generellt!

    Det du borde titta på i mixen är att separera pianokomp och huvudlead ifrån varandra. Jag tycker de krockar och bråkar med varandra om samma frekvensområde. I första hand skulle jag använt ett low-pass filter på pianokompet för att skära bort diskant och lite mellanregister - kompet är ju bara ett komp och inte det som är mest intressant. Mest intressant är ju ditt huvudlead och genom att skära bort enligt ovan lyfter du fram det bättre och skapar samtidigt en klarare mix.

    Samtidigt känner jag att pianokompet kunde ha mer kött på benen, dvs lågt mellanregister. Kanske både i vers och refräng, men särskilt i breaket. Ska du göra det bra borde du automatisera ett low-pass filter så du får lite mer botten i breaket och lite mindre i vers/refräng (men samtidigt mer än vad du har nu) - du vill inte att det ska suga energi från basgången!

    Övrigt, som du säger själv, så kunde den varit mer genomarbetad i form av pys och sus-ljud och blöta snare fills osv. Det kan låta lite kalt bitvis, vilket säkert går att maskera med mer reverb eller delay. Fundera också på om du inte ska ha ett par lena pads vid 1:40 istället för komp. Det är komp rakt igenom hela låten - det kanske inte låter tjatigt men det ger samtidigt inte mycket variation.

    tack först och främst för tid att ge feedback 😄

    håller med, ingen mästare på när det kommer till mixning direkt hehe, och funderade också på byta och variera lite efter droppet där,  jag har lowcutatt pianot och leadet men inte, tycker du jag ska cutta mer på leadet eller pianot ?

  4. tja alla, tagit en paus från fl studio ett någon månad men nu har jag en låt jag jobbat med inte så värst länge om jag ska vara ärlig men tycker ändå den är skön, vet att inte mixningen är den bästa tar gärna emot feedback om du har något att säga, bra/ dålig varför tacksam för svar 😄 

     

     

     

     

  5. 6 timmar sedan, arkade säger:

    Det är rätt lätt att göra melodier. Du bör fokusera på att bli bekväm med din DAW så pass att du kan göra klart en färdig låt. Det går verkligen inte att döma din musikaliska förmåga då du bara kör en loop med lite whitenoise, några filter. Vet inte 100% vad jag ska ge feedback på, Men jag kan väl försöka, igen. 

     

    din kick är på extremt hög volym. Pröva mixa med lurar på högsta volym. Det ska vara bekvämt att lyssna på. Tycker också basen som ligger i bakgrunden har för mycket Sub. ner med den. 

    Reverbet som du har på ditt piano har 5 sekunders decay time. Såg jag genom den långa reverb svansen i slutet av låten. Det är förmodligen därför pianot är så långt bak. Det är nästan bara reverb. I FL Studio så är decay time "DEC" i fruity reverb 2 om du inte använder något aftermarket reverb. Öka inte din decay time så mycket det bara går. Lek runt med storleken på reverbet, och lowcut/highcut, och de andra inställningarna, för att få ett cleant reverb. 

     

    Sedan så är det i stort sett en piano loop, ett lowpass filter, brus, och trummor. Min åsikt är att du bör lära dig så pass mkt att du känner att du kan göra klart en låt iallafall, innan du söker kritik. 

    nej jag ksk inte är den bästa på att mixa kicks eller att handskas med reverb, som sagt är det ingen hel låt, jag är ganska ny på att göra musik, det var inte så jätte igenom tänkt när jag la upp den, det är inte meningen att lyssna på hela på hela matrialet till slut, där håller jag med dig att den bara loopas om och om, slängde bara upp den lite snabbt för att undra va folk tyckte om slingan som jag var ganska nöjd med

  6. 16 minuter sedan, antor säger:

    Låter bra 🙂 Det fattas kanske lite för att det ska vara "en riktig låt" som du nog vet. Om du vill kan du få mer längd på det till exempel genom att lägga till instrumenten mer gradvis. En längre intro build-up. Eller så kan du ha sång, eller röst-samples. Whatever. Om du ens vill att det ska vara längre då alltså.

    tack för svar 😄. glömde skriva att det bara är en demo så det är inte menat att vara en hel låt bara en ide.

  7. 17 minuter sedan, arkade säger:

    Den känns inte riktigt väl mixad.. Allt är på väldigt hög volym vilket gör det väldigt svårt att ge kritik.. Men det jag kan påpeka är att du behöver verkligen mer variation med tanke på att melodin bara är 2 bars lång. Den känns väldigt simpel. Jag tycker att du skall ha din melodi på 4 bars iallafall. Pröva copy-paste-a den melodi du har, så den blir 4 bars, och ha lite variation på den andra. Det är också som sagt en demo, så det finns inte så mycket mer att säga. 

    tack för svar 😄 jo jag är ennu rätt ny på detta så har inte riktigt tagit tag i att lära mig kompressorn därför tror jag att allt låter väldigt högt. men jag får kolla yt videos .

  8. hej alla, igår när jag skulle öppna sylenth1 så stod det sylenth1 crashes while processing disabled och så fryste allting och sen crashade hela fl studio och och öppnar jag gammla project med sylenth1 så ger det inget ljud ? hur ska jag göra för att sylenth funkar normalt tacksam för alla svar

     

  9. 1 timme sedan, candybag säger:

    Har lyssnat hemma nu, och som Kaffekopp skriver behöver kicken sänkas. I alla fall snärten vid 1000-2000hz (eller var den nu hamnar)

    Tycker det var lite dåligt tryck i botten dock, boosta snävt runt 60hz? Kanske lite mer kött runt 300hz?

    Subben är ojämn och håller inte samma volym genom låten. Det är lätt fixat med automation!

    tack för du tog tiden o skriva 😄 förstår doc inte va du menar med att Subben är ojämn ?, menar du att den är för hög i introt ?men kicken håller jag med om nu och har sänkt, doc har jag inte lärt mig bemästra kompressorn eller stereobreddning som kaffekopp1 påpekar än, men jag får kolla på det 😄 

×
×
  • Skapa ny...