Jump to content
Annons

AutumnEmbrace

Medlem
  • Antal inlägg

    4
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av AutumnEmbrace

  1.    

    Det är kapseln som är det absolut viktigaste. Och U67 och U87 har en konstruktion som är väldigt mycket kopplat till konstruktionen av kapseln. Kapseln är konstruerad för att ge mycket diskant och sedan ska elektroniken sänka den nivån så det blir rakt, på detta viset så får man ner bruset. Snor man elektroniken och inte får till kapseln perfekt så blir det nog mest pankaka.

    Warm har ju nydesignat en kapsel så det borde väl ar bättre än vanlig OEM tillverkning som Fame och sånt.

    http://www.warmaudio.com/lens-kondensator

  2. Kanske en korkad inställning som jag har, men jag gillar inte kopior, att man snott någons gamla orginalidé. Som tex stratocastergitarrer, det finns ju massor, en del är väl lika bra som de bästa Fender. Ändå tycker jag det är skit, ett gamaktigt skurkbeteende att sno gamla idéer o tjäna pengar på dom. Samma med Neumann.

    Vad är det för känsla i såna grejer? Allt det de kom på i form av instrument o mikrofoner på 50 o 60-talet är ju fortfarande det bästa. Vad är det för konst att "uppfinna" nåt idag som funnits hur länge som helst? Usch säger jag.

    Fast det är ju en skillnad här. WarmAudio har ju att man tagit den gamla U87ans design, den tillverkar ju inte Neumann längre utan de säljer ju u87Ai modellen som har en annan lösning på kretsen. 

×
×
  • Skapa ny...