Jump to content
Annons

MattiasK

Medlem
  • Antal inlägg

    23
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    1

Inlägg av MattiasK

  1. Tjena, är det någon/några här som är sugna på att dra ihop ett samarbete alltså en grupp och producera tillsammans som typ axwell ingrosso etc . Har producerat seriöst lite mer än ett år nu men hållit på sen 2015 problemet är att jag inte får ut nåt längre för kör oftast fast eller så blir jag inte tillräckligt nöjd så skulle vara kul och inspirerande att dra ihop en grupp o köra tillsammans. Jag jobbar i FL studio men öppen för att lära mig andra också! 

    Hör av er om ni vill veta nåt mer ! 🙂 

     

    • Gilla 1
  2. Den räcker nog rätt långt. Dagens laptops kommer man längre med än vad man kunde drömma om för några år sedan.

    Vad ska du köra för programvara? Små enkla projekt eller stora med massa spår och tunga pluggar?

    USB-ljudkort?

    Tack för svaret! Jag använder för det mesta FL studio 12 men har även ableton, det är ju rätt stora projekt men kanske inte dom mest krävande pluginsen men det är ju sylenth1 och liknande plugins jag använder!

  3. Tjena nu är det såhär att jag ska köpa en bärbar dator och göra musik på, har en stationär hemma som jag brukar göra musiken på men behöver en bärbar som man kan använda när man inte är hemma och har tillgång att göra musik. Så min fråga är har ni några tips på en bra dator för ett rimligt pris är studerande och inte den rikaste i världen men behöver nåt som man kan bära med sig och som inte laggar och krånglar när man gör musik. 

    Här är en dator jag hittade vad tror ni om denna? https://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/251710-asus_f556ua-dm805t-156-fhd-i5-7200u-8gb-1tb_128gb_ssd-intel_hd_620-win_10

  4. Håller med om att swischandet kommer lite för ofta.

    Har du testat att höja synthmelodin en oktav? Kanske krockar mindre med pianot då eller så låter det skräp 🙂

    Annars tycker jag låten är härlig 🙂

    Tackar 🙂 Tagit bort mycket av swischandet nu ska se vad jag kan göra med melodin 🙂

  5. Hej

    Bra jobbat. Tänkte på tre saker.

    1. Effekter: Den swischande ljudefekten. Jag tror att låten skulle må bra av den kom in lite mer sällan och kanske på lägre volym.

    2. Introt: Jag tror att intro skulle bli bättre om du lät vissa element komma in lite långsammare. Så att låten kan bygga mot breaket.

    3. Droppet: Låten tappar energi när droppet kommer. Synthen som kommer inte dränker pianot och det känns som att det är alldeles för mycket reverb/delay. Personligen så tycker jag att introt och outrot där pianot kommer fram låter bättre än droppet.

    Vilket Piano har du använt?

    okej tack för tipsen ska fixa det 🙂 Jag använder PN Ballad Grand Piano som finns i Nexus

×
×
  • Skapa ny...