Jump to content
Annons

Sonefors

Medlem
  • Antal inlägg

    851
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    3

Inlägg av Sonefors

  1. På 2019-02-10 på 11:27, slejnard säger:

    Ganska bra startfält. Gillade duetten med  Hanna o Liamoo och även Andreas Johnssons bidrag. Kul också att Sonefors från forumet varit medverkande till H&L:s bidrag :)

    Tack slejnard! 🙂 Är med på ett hörn på Andreas låt också. Som producent tillsammans med två av låtskrivarna.

    • Gilla 1
  2. Tja!

    Jag har producerat musik under en hyfsat lång period och skulle vilja spela in min musik i en riktig studio eller kanske skicka in demos till olika skivbolag och hoppas på det bästa. Jag har dock ett problem och det är att jag producerar musiken själv men jag spelar in det som om det vore ett band som spelade in det. Bas, trummor, synth, två gitarrer och vocals är med på nästan varje låt jag har spelat in. Anledningen till detta är att jag gillar mest musik som spelas utav band men jag har väldigt svårt att hitta bandmedlemmar.

    Är detta ett problem då jag skulle vilja spela in? Kan folk hjälpa mig att spela in demon och sen så skickar jag in det till skivbolag? Om vi säger att jag skulle få ett skivkontrakt, livespelningar eller whatever, vad gör jag då? Jag har ju inga bandmedlemmar? Eller kan typ något skivbolag hjälpa en med det? Är det bara till att leta bandmedlemmar på bandfinder som gäller eller? Kanske en dum fråga men har länge undrat över detta!

    Tack!

    Tjena!

    Det är många som producerar sin musik själv och får den släppt, det ska du inte oroa dig för. Gillar det det så löser det sig. Fortsätt göra som du gör och få det att låta så bra du kan.

    Produktionen är minsta problemet. Skivbolaget har så mycket kontakter så det löser sig. Det skivbolaget letar efter är karaktär och något som sticker ut, men det ska dom avgöra, inte du. Håll inte tillbaka. Skicka bara in 🙂

    Bandet är ju en annan sak såklart, men det finns mycket livemusiker som spelar runt med samma band.

  3. Man kan ju undra vad det är som gör att de som anses vara jobbiga på något sätt blir omnämnda medans de som bidrar till god ton och kunskap står utan namn?

    Jag skulle vilja tacka Olsberg, Anders F, Linus, Memphis, Killwithskill, Cathrine, Claes, CHAE, Sonefors, Rainydays, Everlastingrecords, Pesek och alla andra som min virrpanna inte minns namnet på just nu. Ni har alla, i min värld, förgyllt forumet vilket jag är mycket glad och tacksam för, så, ett stort tack till er! 🙂

    Vad roligt att höra. Det värmer så här i regnvädret. Tack så mycket 🙂

  4. Måste fråga dig som har erfarenhet av att ha gjort låtar som slagit.

    Skulle du kunna ge en grov siffra på hur många download-försäljningar (typ iTunes) som genereras i förhållande till mängden streams? Samt, är liveframträdanden den största inkomstkällan, även för dig som upphovsman?

    Den enskild största inkomstkällan när man har en hit är Stims s.k "Musik utan rapport". Dessa pengar får man enbart ta del av när man har en stor hit som går på flera radiokanaler. Detta har jag bara varit med om en gång. Ju mer tiden går från att du hade den så minskar pengarna drastiskt. Så det gäller att ha hits 😉 Nä, skämt å sido. Så länge man kan leva normalt tycker jag det är riktigt bra.

    Har ingen aning om vad som ger mest utöver det. Det är en salig blandning. I den här branschen är det många bäckar små som gäller. Jag får från Stim, produktioner, som kursledare, håller i föreläsningar, mixar och spelar in sång 🙂

  5. Tyvärr så ger inte Spotify några större pengar. En hit i Sverige med ca 20 000 000 spelningar ger ca 250 000:- om du äger alla rättigheter själv och inte har något förlag. Har du förlag tar dom ca 75 000:- vid standardavtal, då har du runt 87 000:- kvar efter skatt och egenavgifter.

  6. Finns många som är riktigt bra, men det beror på vad man ska göra. Bästa allaround pluggen är XLN Audio's Addictive Keys tycker jag. Annars är Native Instruments nya samling The Gradeur, The Gentleman & The Maverick riktigt bra (Gjorda i samarbete med Galaxy). För ett piano med riktig karaktär gillar jag Acousticsamples Old Black Grand eller White Baby Grand från Imperfect Samples.

    Mvh,

    Fredrik

    • Gilla 2
  7. Att köpa hörlurar kan vara lurigt. Jag rekomenderar att du plockar ut 3-5 alternativ i din prisklass, sätter ihop en spotifylista med låtar du gillar och går till musikaffären och lyssnar på dom lurar du plockar ut. Dom som återger musiken på bästa sätt enligt dig, dom köper du. Lycka till! 🙂

    Mvh,

    Fredrik

  8. Ja Blackbird expansionen låter faktiskt som den bättre av alla expansioner för SSD, måste hålla med om det.

    Kul låtmix där med 🙂

    Har liten personlig teori. Tror att det amerikanska sättet att lyssna på ljud och musik riktar sig mot varmare och mindre spretiga ljud, blir mer hängmatta. Man komprimerar mycket, med "mjuka" kompressorer och skär ofta ner de frekvenser som får det att låta rumsriktigt och akustiskt. Blir slickt, fadd, lite "heltäckningsmatta" av ljudet. SSD låter ju väldigt mycket som trummor i västkust-rock gjordes redan innan SSD fanns.

    Européerna gör inte det där så mycket. Vi komprimerar mindre, har betydligt mer trä i både lokalerna och ljudet, mer knackighet och mindre slick diskant, lite mer spretighet. Får det att låta mer rumsriktigt och levande, snarare än slickt och fett. Misstänker det är lite därför som SSD går så bra hos många, kanske speciellt jänkare? men även kritiseras som feta, plastiga och processade av en hel del, kanske speciellt européer? Vem vet.

    Det där är en väldigt intressant analys 🙂 Jag håller faktiskt med dig, även om jag inte reflekterat över det på det sättet förr. Det kan nog stämma att det är så.

    Om vi återgår till just samplingarna så är grundpaketet i SSD4 processade, även deluxe kitten, men måste ändå processas vidare för att passa komersiell pop. Vill man inte ha "slate soundet" så får man leta bland samplingarna som ingår till mer karaktärslösa ljud och dubba upp med andra samplingar för karaktär. Så ser jag på det iallafall.

    Dock så är dom nya väldigt breda i sitt sound och kan förändras efter smak, mycket mer än tidigare slate och är bra mycket bredare än mina andra trumpluggar. Speciellt för 99$

  9. Gött!

    Jag gillar Slate som ett komplement. Gillar dock pluggarna mera än trummorna 😄!

    Kolla in Natives trumpluggar. Sjukt roliga.

    http://www.native-instruments.com/en/products/komplete/drums/abbey-road-60s-drummer/

    http://www.native-instruments.com/en/products/komplete/drums/abbey-road-50s-drummer/

    http://www.native-instruments.com/en/products/komplete/drums/abbey-road-70s-drummer/

    http://www.native-instruments.com/en/products/komplete/drums/abbey-road-80s-drummer/

    http://www.native-instruments.com/en/products/komplete/drums/abbey-road-modern-drummer/

    http://www.native-instruments.com/en/products/komplete/drums/abbey-road-vintage-drummer/

    http://www.native-instruments.com/en/products/komplete/drums/studio-drummer/

    Klicka på demo tracks...

    Bäst är fan Abbey Road 60'

    Tror du skulle gilla det..

    FÖ, är inte Go Stereo från Örebro? Tror mig att jag sett klippet mkt på fejjan. Låter riktigt bra! TÖPP

    Kan hålla med. Men som sagt. Kolla dom nya. Är något utöver det vanliga. Ja, dom är riktigt bra. Jag har 70s, Modern Drummer & Studio Drummer. Körde Studio Drummer när jag gjorde den här. Tack så mycket 🙂 Jo, det stämmer. Dom är från Örebro. Riktigt duktigt gäng.

  10. Jodå! Jag har SSD4 och jag håller med sig till viss del. Dom har ett specifikt sound som man måste jobba bort. Går bra om man utgår från ett kit man gillar, sen byter ut dom delar man inte gillar osv. Kanske tar kicken från Addictive Drums nån gång eller hihats från Native Instruments, men dom här trummorna är något utöver det vanliga från slate. Det är en väldig skillnad mot SSD4, annars skulle jag inte posta. Just Overheads, rum, rides och hihats var något jag verkligen reagerade på. Kändes som om jag var på Soundtrade och spelade in med B&K mickar. Visst är dom processade. Det framgår i mixern också, men alla dessa är paralellkomprimerade och fx på egna kanaler och kan tas bort om man önskar i detta pack.

    Jag kör dom fullt ut i mina produktioner. Självklart adderar jag även andra samplingar också, men som stomme. Mixar som jag brukar mixa "vanliga" trummor. Dvs multi-out.

    Mvh,

    Fredrik

    Skulle göra en Edit, men tryckte på fel knapp 😉

    Edit: Men självklart förstår jag att alla inte gillar soundet på slate. Inget konstigt i det 🙂 Menar bara att dom nya är annorlunda. Jag har köpt dom flest trumpluggarna senaste året och gillar alla på sitt sätt. Jag kör ju mer pop så det processade passar mina produktioner. Här är är en liten Mashup som jag producerade för några veckor sedan. Det är dock grundsamplingarna i SSD4, mixade från grunden, förutom pukorna som är från "CLA Hybrid Kit". Ingen perfekt mix, men ändå 🙂

    Remixer / covers ej tillåtet - se forumets regler - länk borttagen

  11. Nix. Tycker inte Slates håller måttet. Oh och hihat brukar låta allt annat än roligt och på tok för processade trummor och för mycket kulspruta. Som trigger möjligtvis.

    Jodå! Jag har SSD4 och jag håller med sig till viss del. Dom har ett specifikt sound som man måste jobba bort. Går bra om man utgår från ett kit man gillar, sen byter ut dom delar man inte gillar osv. Kanske tar kicken från Addictive Drums nån gång eller hihats från Native Instruments, men dom här trummorna är något utöver det vanliga från slate. Det är en väldig skillnad mot SSD4, annars skulle jag inte posta. Just Overheads, rum, rides och hihats var något jag verkligen reagerade på. Kändes som om jag var på Soundtrade och spelade in med B&K mickar. Visst är dom processade. Det framgår i mixern också, men alla dessa är paralellkomprimerade och fx på egna kanaler och kan tas bort om man önskar i detta pack.

    Jag kör dom fullt ut i mina produktioner. Självklart adderar jag även andra samplingar också, men som stomme. Mixar som jag brukar mixa "vanliga" trummor. Dvs multi-out.

    Mvh,

    Fredrik

  12. Har inte sett något inlägg om den här expansionen så jag startar ett. Steven Slate har alltså precis släppt en ny expansion till SSD4 och jag måste säga att det är bland det bästa jag har hört.

    Köpte den själv i förrgår och har suttit och lekt lite med den nu. Låter otroligt bra och är mycket bredare än tidigare trummor från slate. Någon annan som köpt den?

    http://www.stevensla...m/blackbird.php

    Mvh,

    Fredrik

    Edit: Youtube video med demos...

  13. Det är ju kul att det går bra med musiken för nån trots att dom hänger på Studio forum.

    Kan ju inte sluta hänga här bara för att det går bra 🙂 Jag har alltid älskat forumet. Har snart hängt här i 10 år. Eller är det 11? Kanske räknade fel sist. Det står ju någonstans, hehe.

    Edit: Jodå! Snart 10 år.

×
×
  • Skapa ny...