Jump to content
Annons

simon475

Medlem
  • Antal inlägg

    8
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av simon475

  1. Jag tycker det ser bra ut för att öva upp musklerna i händerna och muskelminnet, men på videon jag såg stod det inget om vilka toner eller ackord man tar när man spelar.

    Denna video tyckte jag var bra när jag började lära mig:

    Han lär ut lite övningar och grundläggande teori. Jag anser att det är viktigt att förstå vad man spelar som hur man spelar det, för även om du kan spela Für Elise klockrent men inte vet vad du gör så är du ingen pianospelare i mina ögon.

    Ett annat tips är att om du vill lära dig en låt så kan du kika in ackorden till låten på ex. ultimate-guitar och sedan spela ackorden på piano.

  2. det borde finnas gratis appar till smartphone...

    Det gör det, men blir sällan att jag använder den (tänker inte på det).

    Vore sjysst att ha en riktig som ligger i närheten av guran så glömmer jag aldrig bort det.

  3. Ja du, innan jag fick mitt piano satt jag där framför datorn och pluggade in mig noter och olika tonarter. Men det blev inget vidare direkt, men när man väl gjorde det praktiskt så kunde jag banne mig se förbättringar i det jag gjorde. Det gäller ju att man kombinera både det teoretiska med det praktiska, men tack för tipset ☺️

    Att öva teori utan praktik tycker jag är tråkigt, och om man är nybörjare så är det säkert ännu tråkigare! Så jag förstår dig.

    Men det viktigaste i att lära sig spela ett instrument är övning. Så sätt igång och öva öva öva så kommer du snart ha lärt dig dina låtar 🙂

  4. Jag ärvde också en Levin-gitarr, serienumret på min gitarr står på huvudet. Genom serienumret kan du söka upp vilken modell och dess tillverkningsår. Med den infon kan du söka på ex. Tradera för att se hur mycket den sålts för tidigare.

    Min var tyvärr bara värderad till 500 kr 🙁 Hade hoppats på mer. Din ser dock finare ut.

×
×
  • Skapa ny...