Jump to content
Annons

piggey

Medlem
 • Content Count

  27
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

piggey last won the day on January 18 2018

piggey had the most liked content!

Community Reputation

1 Neutralt

About piggey

 • Rank
  Medlem
 1. Alla som är någotsånnär insatta i "ljudbranshen" vet när ett ljud är för högt. man behöver ingen app för det. Det är bara att man struntar i det eftersom det kan framstås lite töntigt. (har alltid hörselskydd vid konsert osv.)
 2. Kan inget om reason men Effekter och Plugins finns det gott om gratisversioner. Att köpa en plugins och sample är sällan nödvändingt även om både jag och många andra gör det. Jag antar att man kan uppgadera sen så köp det och testa och uppgradera i värsta fall.
 3. Mequalizer tycker jag är grym när jag gör effekter eller extrema ljud. t.ex när man snabbt och enkelt vill ändra eqn eller om man notchar och peakar eller filtrar. har en bra analyzer också samt är helt gratis. Har en rad andra funktioner också. rekommenderas!
 4. Skulle vara kul, vad gör du gör musik?
 5. #28 det är jag väl medveten om men hårdvara går inte heller att ordna gratis. Nör du köper hårdvara så förlorar skaparna på det men du vinner på det. När du köper något som kan ordnas gratis så förlorar båda på det. #29 hur får skaparna pengar om nån säljer begangnat? #26 har licens för ett flertal plugins
 6. #9 haha "utan att fatta någonting"Ok professorn skulle säga att piratkopiering gjort att jag personligen gynnat utveckare.jag har själv piratkopierat program och när jag märkt hur awesome det är så har ja köpt en full licens... Btw piratkopiering är en otroligt mycket större marknadsföring än andrahandsförsäljning. Det har t.ex TV bolagen i staterna märkt när världens mest piratkopierade serie, Breaking Bad, gjort att de får högre tittarsiffror än någonsin.
 7. #10 Vill bara nämna att om man piratkopierar någonting så står det inte XXvirushaxx i programmet utan det står legalized copy...det är i princip omöjligt någon som märker, ifall de inte går in och kontrollläser licensnumret manuellt. #11 när argumenten sinar så börjar personangreppen göra entré...
 8. #4 om det hade funnits en gibson helt gratis nere vid konsum, hade du ändå köpt en "för några tusenlappar billigare"? Skulle inte tro det #5 det gör man inte men man slipper vaska i vissa fall 1000tals kronor. #6 man kan inte jämföra hårdvara med mjukvara. Om någon tar en bil så förlorar någon en bil. Om någon laddar ned en fil så återskapas koden i ett nytt exemplar. Stor skillnad. #7 det är sant det du säger, att vissa okända program finns inte att ladda ned. Men när man ser folk som köper sylenth, nexus, ableton osv för 1000+ kr så tycker jag synd om dem... Jag propagerar verkligen inte att man ska piratkopiera olika musikprogram, men tycker det är otroligt idiotisk att köpa program, för ofta 1000tals kronor, som varken gynnar dig eller utvecklaren av produkten.
 9. #2 fattar inte vad som är moget betala x antal kronor för någonting som inte ens stödjer utvecklarna på något sätt?
 10. Varför slösa 100-1000tals kronor på något som varken stödjer skaparna och som kan fixas gratis hur enkelt som helst? båda förlorar på det. Så... Varför?
 11. Tack för alla svar! Har gått och tänkt en del och jag tror faktiskt att det lutar åt att köpa en billig sub till mina nuvarande krks... (typ http://www.thomann.de/se/samson_resolv_sub_120a_subwoofer.htm) Jag tänker såhär; Jag är igentligen nöjd med ljudet av mina nuvarande monitorer men det är basen och lite tryck som fattas... ifall jag köper t.ex 8030 så är jag osäker på hus mycket mer tryck och bass jag får i och med att båda är 5". Om jag köper en bas och det fungerar bra så kör jag på det och om det inte funkar så har jag den som PA eller dyl tills jag byter lokal... man kan även komplettera subben om jag köper t.ex 8030 eller a7x i framtiden. Vad tror ni?
 12. #2 Det är gipsväggar... har väggabsorbenter vid första reflektion samt på lutningarna och på väggen framför mig, mellan och på sidorna om monitorerna... kommer sätta upp basfällor av stenull i hörnen på rummet/studion. Jag vill ha högtalare med bra och ackurat bas men absolut inte så att det tar över mids och highs. Vill inte skaffa/komplettera en sub i framtiden heller utan vill ha det bra från start
 13. Tja, vilken tycker ni att man ska satsa på om man sitter på ett rum som är typ ~ 3,5X3,5 med en ~1,5kvm utstick i väggen bakom mixerpositionen? (tänk er ett fyrkantigt hus med en stor skorsten) rummet har lutande väggar på vardera sida om detta utskick? rummet är akutikbehandlat med bass fällor och absorbenter tror ni det räcker med bas med 8030n i min studio eller ska man kanske satsa på 8040n? Jag producerar hardstyle och hardcore där basen är ett mycket viktigt element... tack på förhand
 14. Hej! Jag gör elektronisk musik och vill gärna kunne lägga på effekter så att rösterna blir mer intressanta. Vocoder är inte riktigt det jag letar efter. Jag vill att rösten ska blir förvrängd och "oorganisk" Nån som har något tips?
 15. Du kommer inte isolera med akustikplattor. Det är till för att absorbera. Så att grannarna kommer kunna sova om nätterna kan du glömma Du kan bygga absorbenter av mineralull. SÖK! TILL ÖVANSTÅENDE: Om du promt vill köpa absorbenter så kan du väl lika gärna köpa EQ Classic acoustic foam eller the t.acoustic p80. TKommer nog funka 99% lika bra. Du behöver s.k basstraps för att ta upp basen. Inte andra slags tunna absorbenter.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.