Jump to content
Annons

beng4n

Medlem
  • Antal inlägg

    35
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av beng4n

  1. Perfekt!

    Sitter precis med två sjukt jävla bra låtar som bara ska "avslutas" 😉

    (btw, det "Måste" inte vara jullåtar va?)

    Tjena!

    Endast låtar med jultema kommer att tas i beaktning i tävlingen. Visst kan du använda koden för att lägga upp en singel, men då har du förbrukat din chans att delta i tävlingen eftersom man bara kan använda koden en gång.

    /Erik

  2. Hej alla!

    Bumpar denna tråd lite och passar på att tipsa om julkampanjen vi just nu kör på Spinnup. Ja du läste rätt, julen kommer tidigt i år!

    Ladda upp din julhit innan 9:e november och ha chansen att vinna priser från 4Sound till ett värde av 20 000 respektive 10 000 kronor. Dessutom har man chansen att få sin låt utgiven av Universal Music, då finalisterna som utses av scouterna spelas upp på ett event där våra A&R's utser vinnarna.

    Läs mer om tävlingen och priserna HÄR, och använd koden SpinnXmas14 för att delta!

    Alla bidrag kommer även läggas i denna spellista på Spotify: Spinnup Xmas Hits ' 14

    Lägg gärna era bidrag här i tråden när de är uppe!

    GOD JUL OCH LYCKA TILL! 🙂

    /Erik

  3. Behöver man ha 9 euro på bankkontot/PayPal-kontot för att det ska gå igenom? Får bara errormeddelande hela tiden:

    Banken som utfärdat ditt kort godkände inte den här transaktionen. Kontakta kortutfärdarens kundtjänst om du har några frågor. Du kan även lägga till ett annat kort för att fortsätta.

    Tjena baugarn!

    Vi har nu bytt betalningslösning så att man kan betala med kort istället för Paypal. Ja, en singel kostar 9.99 EUR att distribuera och detta måste man ha på sitt konto när man ska betala.

    Hälsningar,

    Erik

    Efter lite strul har även jag en singel uppe. Har även fått respons av en scout vilket var trevligt!

    http://open.spotify....VlY0pCrW5FSPZ3s

    Tack!

    //Andreas

    Kul! Välkommen till Spinnup!

    /Erik

  4. Har försökt ett tag nu låten "Kick me" måste ändras till "Kick Me". Fixar det och får veta att artistnamn saknas. Fixar det, "The Damps Project", så börjar det om från början! @#$$#@ Anser mig fixa det mesta på en dator men det här är ju inte användarvänligt för fem öre!

    Försökte med att radera releasen och lägga upp en ny, gissa vad som händer. .. same old...

    Börjar bli lite desperat och behövde gnälla av mig, ledsen för det, hjälp!

    Hej!

    Ibland behöver man gnälla av sig 🙂

    Skriv gärna till vår support om problemen kvarstår. Trevlig helg!

    /Erik

  5. Detta kanske är en dum fråga... Men visst skall det fungera att göra ett till singelsläpp så att även min nya låt hamnar under samma artist som förra gången på t.ex. Spotify?

    Det jag mer exakt undrar över är hur det fungerar att ladda upp en ny låt nu när det redan finns en artist på Spotify som heter mitt namn (till följd av mitt förra singelsläpp via Spinnup). Det är alltså jag som är artisten, men håller Spinnup-tjänsten koll på detta? Vill bara försäkra mig om att det inte strular då jag inom kort måste få ut en ny låt snabbt... 🙂

    Tjena!

    Ledsen för sent svar på detta. Just Spotify gör lite som de vill när det kommer till artistnamn. Om det finns en artist med samma namn som dig och som redan har en sida på Spotify så kommer de lägga din release under den (förutsatt att det inte är Rihanna eller någon annan stor artist som de kontrollerar lite mer noggrant). Om du har ett artistnamn som är likt någon annans så kan de ta sig friheten att ändra ditt namn och lägga dig under den existerande. Detta har ställt till det lite för oss på Spinnup.

    Men om du redan har releaser på Spotify så kommer det inte vara något problem. Lägg dem bara under exakt samma artistnamn så fixar vi resten!

    Hälsningar,

    Erik

  6. Ser inte heller nån statistik.

    Nån som sett någon avräkning ännu?

    Mina låtar har varit uppe i 2,5 månader och jag ser fortfarande inga spelningar...

    (har inte precis sagt upp mig på jobbet men jag vet från säker källa att antalet spelningar är fler än noll på Spotify ... 😛 ).

    Cheers!

    Hej!

    Den första avräkningen tar 45+15 dagar att komma, och kommer i slutet av månaden. Det kan alltså ta längre tid för en avräkning att dyka upp på era profiler. Detta är affärernas regler och inte våra. Efter detta kommer de månadsvis, också i slutet på varje månad.

    Alltså är rapporterna ni får inte i realtid, till skillnad från statistiken ni ser direkt i Spotify (där är det två dagars förskjutning). Läs mer om detta i vår FAQ under 'MONEY AND SALES': https://spinnup.com/faq/

    Hälsningar,

    Erik

  7. Det här att man får lägga upp gratsi för ett år, vad jag förstår så gäller det två singellåtar? I så fall, måste man lägga upp båda samtidigt för att det ska vara gratis, eller kan man börja med en och ta den andra senare?

    Hej!

    Samma svar på detta som jag svarade ovan, man kan alltså inte editera en release då den väl är skickad till affärerna. Då måste man ta ner den och göra en ny. En singel är 1-2 låtar så om du vill ha 2 måste de vara med från början!

    Mvh,

    Erik

  8. Om man väljer att betala för album på spinnup, kan man lägga till låtar i efterhand då eller måste man lägga upp alla direkt? Jag har bara singlar, men det blir ju betydligt billigare om jag ändå kan använda mig utav album.

    Tjena!

    Man kan aldrig lägga till/ändra något i en release när den väl är skickad till affärerna. Alltså måste du lägga upp alla låtar direkt!

    Har du någonsin hört talas om ett album där låtar läggs till i efterhand? 🙂

    Hälsningar,

    Erik

  9. Om jag skulle vilja släppa andra låtar under ett annat artist namn än "jaakko" måste jag öppna ett nytt spinnup konto? Eller kan jag göra det via den jag har nu?

    Hej,

    Du väljer artistnamn när du skapar release, det är inte kopplat till namnet på din profil, så du behöver inte skapa en ny användare för detta!

    Hälsningar,

    Erik

  10. Tackar, efter några veckor kom de ut. Riktigt nöjd med Spinnup tjänsten..låtarna tycker jag blev helt ok.

    Kul att du är nöjd med Spinnup! Och grymma låtar!

    En fundering angående detta.. Om man väljer att lägga ut en låt till Spotify via Spinner, skriver man då på något slags utgivningsavtal som säger att låten enbart får publiceras via Spotify? Eller är det fritt fram att ha låten även på t ex sin hemsida eller SoundCloud m m?

    Hej,

    Nej det finns absolut ingenting som säger att du enbart får använda Spinnup när du väl gör det, utan det är fritt fram att släppa din musik var du vill. I Spinnup behåller man som artist alla rättigheter till sin musik samt all royalties.

    Hälsningar,

    Erik

  11. Tjena!

    Min låt kom upp på Spotify via Spinnup för någon dag sedan och jag vet att den minst har 100 "streams". Det skall ju gå att spåra downloads och streams på Spinnups webbplats, men det står fortfarande att antalet streams är noll. Det går dessutom endast att visa statistik från december 2013 - december 2013 (hmm? 😲). Tar det några dagar innan statistiken fungerar eller har jag stött på någon form av bugg?

    Sedan undrar jag om någon vet om man betalar en viss summa per år för att släppa hur många låtar som helst eller om man betalar en summa per låt.

    Det här undrar jag också över. Tror att statistiken kommer månadsvis så det borde synas när det blir februari. 🙂

    Hej!

    Bra och relevant fråga. Precis som slejnard säger så är statistiken inte live utan uppdateras månadsvis. Förutom första rapporten som kommer efter två månader. Så ni som precis fått upp era låtar får tyvärr vänta lite med statistik/intäkter. Detta är tyvärr inget vi kan påverka utan butikerna jobbar så här. Dock så kommer vi strax implementera trenddata på era profiler, dvs att ni kan se i realtid hur er musik presterar i de olika affärerna.

    Har ni några fler frågor så hojta!

    Mvh,

    Erik

  12. Med min Spinnup händer det ingenting. Får engelsktextade mail från Spinnup suport där skriver att de sett att jag påbörjat en release genom dem, men inte fullföljt den. De tycker jag ska kontakta spinnup support om saken. Frågan är vad jag då skulle skriva. Spinnup support har jag kontaktat många ggr redan.

    Det här funkar ju bara inte.

    Pressar man cd hos MediaPlant ingår det gratis att få albumet utlagt kostnadsfritt på Spotify skriver de i reklamen. Nån som testat det?

    Herr Nilsson,

    Du har satt releasedatum till 1/2, därför händer det ingenting 🙂 Någon annan som har någon fråga eller fundering?

    Mvh,

    Erik

  13. Gött OnSatan! 😄

    Med min låt händer inte mycket. Står att den är released 1 januari men finns ingen länk till spotify? Tar några dagar till kanske?

    Hej slejnard,

    Vi har haft lite teknikstrul men detta är löst nu, och din release kommer att ligga live snart. Vi ber om ursäkt för besväret.

    Mvh,

    Erik

  14. Nu ger jag upp det här, det verkar knappast vara seriöst. Ska det vara så jävla omöljligt att få veta vad som är fel?

    Önskar tips på liknande tjänst av er andra.

    Hej igen,

    Din release ser korrekt ut nu och importerar, så snart det är klart så kan vi skicka den vidare till affärerna och den är live inom några dagar.

    Så säg till hur du vill göra, vill du ta bort den helt så gör vi det.

    Mvh,

    Erik

  15. Nej det är inte så heller. Håkan Nilsson & är mkt kortare än Håkan Nilsson The Flying Saucers. Det första går inte, det andra godkännas.

    Hej,

    Har sett att du har lite problem med din release. Att systemet varnar för "&", "And" och "with" är för att affärerna ofta inte tillåter compound artists, utan vill att man ska skilja på dem så de får egna profiler. Det är dock endast en varning, så det går att slutföra releasen med namnet Håkan & The Flying Saucers. Se bara till ändra de andra problemen du hade med din release innan du importerar den igen.

    Mvh,

    Erik

  16. Btw, här är en kort review på Spinnup-tjänsten utifrån hur "en gammal punkare utan stjärndrömmar men som ändå vill få upp låtar _enkelt_ på Spotify till rimlig kostnad"

    (för att slippa bränna skivor etc till "de närmast sörjande") ser på tjänsten.

    Pris

    10€ (typ en bättre öl ute) måste anses väldigt prisvärt för en singel (två låtar gratis första gången för forummedlemmar)!

    Kostnaden för album är dock högre.

    Registrering

    Enkelt! Notera dock att ni måste ange ett paypal-konto för "nästa års" betalning. Misstänker att många kommer glömma bort att stoppa denna överföring. ÄR inte detta en del av affärsplanen (vilket det inte borde vara) så tycker i alla fall jag att detta borde kunnat lösas annorlunda (fast det skulle ju å andra sidan kunna skapa problem där låtar tas bort pga att folk glömmer att godkänna överföringar etc etc). Tycker "autoförlängningen" borde vara valbar.

    Uppladdning av låtar

    Smidigt. DOCK, notera kraven på filformat (och bithastighet)!

    (Jag hade först mina WAV i 24 bitar och då ballade uppladdningen ur utan vettigt felmeddelande). Är det här det strular för dig Nilsson?

    Tid för Spotify

    Det tar rätt många dagar innan låtarna är uppe på Spotify (mina är inte ens uppe ännu) men om man bara är beredd på detta så tror jag inte man behöver bry sig så mycket om detta (tråkigt bara att man givetvis kräkskäms över mixen redan innan låten finns uppe…).

    Övrigt

    Misstänker att Spinnup mer riktar sig till unga musiker som drömmer om att bli "upptäckta", som verkligen vill jobba med musik och som är beredda att satsa. MEN, tjänsten fungerar ju trots detta lika bra för alla som vill ha upp låtar på Spotify utan massa konstiga/krångliga mellansteg. Minst en av deras "Scouter" är dessutom schysst och kan ge feedback på mix, spel och sådant (I.e. "Spelar ni inte bättre är det onödigt att lägga pengar på mastring", "för mjukare sång kan ni sänka EQ mellan 2,5-4kHz", ”ha inte så mycket ljudeffekter, låter barnsligt” etc etc (för att avlasta tex Demonen från sådana PM...).

    Att tänka på:

    Uppladdad låt gäller... Det går inte att ändra något i efterhand (mix, låtnamn etc etc).

    Sammantaget: 9/10 döskallar! 😉

    Tack för detta ONSatan! Blir riktigt glad av att läsa sånt här 🙂

    Mvh,

    Erik

  17. Har lagt många timmar på att hitta detta album info, assisterad av frun. Är det dolt på nåt sätt så att man inte ska kunna se det?Ska det finnas under "My releases"? Det existerar inte på min skärm.

    Mailar jag supporten kommer detta skämtsamma standard icke svar oavsett hur man formulerar frågan.

    Uh oh!

    We are very sorry to say that your release Håkan Nilsson. “Johnny Steam”, “Segla Bort”. didn’t quite work.

    The great news is it’s easily fixed! Here’s what happened and what you do next ...

    Your Album Failed Import due to a unkown error, Please try again

    Enter your release on your Spinnup profile, and correct the errors stated in the message, then hit re-import.

    Your release will then be on its way to the stores!

    Best

    SpinnupHQ

    Hej,

    Du loggar alltså in på ditt konto och går in på releasen igen under fliken "My releases". Överst där finner du Album info där du kan redigera titel etc.

    Mvh,

    Erik

  18. Det tickar på en stund med uppladdningen, sen kommer det ett felmeddelande

    Unable to access functioning Riak node

    Vad kan det betyda?

    Sen funderar jag lite på WIFI.Klickar jag på Macens WIFI symbol står det ofta "letar efter nätverk". Routern står på övervåningen i kåken, kanske signalen är för svag? Men samtidigt så funkar det alltid bra att ladda iväg låtar till Soundcloud…

    Tjena Herr Nilsson!

    Har tagit mig en titt på din release. Titeln på den nu är: Håkan Nilsson. “Johnny Steam”, “Segla Bort”.

    Ser alltså lite konstig ut, mitt förslag är att du döper den till antingen Johnny Steam eller Segla Bort.

    Dina låtar är uppladdade. Men du har inte lagt in någon artist på "albumnivå". På låtarna är det "Håkan Nilsson & The Flying Saucers", gå in under "Album info" och lägg till denna artist även där, sen tryck på re-import release.

    Att man måste lägga till Paypal-konto är för, precis som jag skrev tidigare i tråden, för att vi ska kunna dra pengar för år 2 (Spinnup är en prenumerationstjänst). Det har inget med utbetalningar att göra, då fyller man i sin Paypal-adress manuellt. Dock så måste man uppnått €10 i intäkter innan man kan ta ut några pengar. Information om intäkter uppdateras månadsvis.

    Har ni andra frågor så hojta!

    Hälsningar,

    Erik

×
×
  • Skapa ny...