Jump to content
Annons

Zed

Medlem
  • Antal inlägg

    21
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av Zed

  1. 20 timmar sedan sa -Johan-:

    Varsågod! Har aldrig mixat metal själv och är inge vidare på att mixa överlag så svårt att ge någon värdefull feedback. Tror att den är aningen bastung dock.

    Har du någon referenslåt? Kan jag jämföra.

    Har inte mixat efter någon specifik låt, den är ett resultat av allt man lyssnar på. När det gäller syntmattor med gitarr så är Devin Townsend husguden, kolla ex. Hyperdrive! på Addicted. Annars har jag alltid gillat Decapitateds mixar när det kommer till rent mangel, lyssna på ex. kill the cult. Men som sagt, har mest gått på känsla när det gäller den här låten.

  2. 2 timmar sedan sa Fidden:

    Inte min genre kanske, men mina 5 cent. 

    Låter bra generellt, skulle nog tajta in rummet lite. Lyssnat både i sämsta möjliga (genom mobilen) och i ok lurar. I mobilen känns det som gitarrerna spelas i en stor industrilokal, det flyter liksom ihop. I lurarna hör jag sen att det nog snarare är synthmattan ger den känslan och inte reverbet. Kanske är något du är ute efter iofs. 

    Håller med lite om att ett break skulle sitta fint. 

    Bra jobbat hur som helst. 

    Oavsett musiksmak så är det alltid värdefullt med extra öron! Kompgitarrerna är snustorra, men lead/intro gitarren har en ping pong. Jag håller med om att det blir lite ”grötigt” emellanåt ffa när syntharna spelar, säkert en del frekvensbråk som jag försökt städa i så gått det går. Min svagaste sida inom mixning tyvärr...

    kanske skulle hjälpa att skala bort reverb/dly på syntmattorna. Testar

    Tack för dina synpunkter!
     

  3. 6 minuter sedan sa Peter Roos:

    Låter skitbra, väldigt symfoniskt, som jag gillar, och bra mix genom mina Genelec. Skulle vara kul att höra med sång sen också. Låter bra i Beyerdynamic 250-lurar också. 

    Nu blir jag glad! Man snöar ju inte lite på sina egna mixar emellanåt och tappar förmågan att höra om det låter bra eller dåligt, så det är kul att höra att den bär sig utanför studion. Sången är alltid en trång sektor, har ingen för närvarande. Det är bara att höra av sig om man vill hjälpa till 😃👍🏻

  4. Tjena, känner att det börjar bli dags att se över ljudkortslösningen i studion. Har idag ett Focusrite sapphire pro 40 som jag varit nöjd med, ända tills jag förstått hur mycket dess preamps färgar ljudet. Fick facit då jag nu spelar in stränginstrumenten digitalt via min AX8, jämfört med analog line signal genom ljudkortet så blir det ljusår bättre. Preampsen i ljudkortet känns mörka och mossiga.

    Mina förutsättningar:

    1. Har thunderbolt, iMac 27"

    2. Minst 2 jävligt bra preamps

    3. Midi, så att jag kan hooka upp digitaltrumsettet.

    4. Digital ingång

    5. Gärna utbyggbart med ADAT (heter det väl?) den dagen man behöver recka ett trumset.

    6. Max typ 7000 kr.

    Finns det något sådant? Alternativt att jag kompletterar med en bra preamp då jag egentligen är nöjd med funktionaliteten. Tips?

     

    Med vänlig hälsning, Sev

  5. Kikade du i /Library kanske? Det finns fler bibliotek. Med ~ menas användarkontot och ~/Library är alltså /Användare/Användarnamn/Bibliotek

    Har varit inne i alla librarys jag hittar, ingen fuzzmeasure =(

    nej det går inte att köra Firewire och java på mac.

    Du för köra en kabel från linte ut på FW kortet till macen interna ljudkort. Altså att du linar ut preampen. Ställ om till macen kort i systeminst. Jag har gjort så när jag mätte med REW på en iMAC.

    Spännande, det där måste testas!

  6. En liten statusrapport för den som är nyfiken.

    Jag har hunnit med följande;

    • Superchunks i främre hörn, distanserade 10cm från vägg
    • 10 cm bredbandsabsorbenter dikt bakom monitorer
    • 10 cm bredbandsabsorbenter första reflex sidoväggar, 10 cm distans
    • En soffa
    • 10 cm bredbandsabsorbent första reflex bakre vägg, 10 cm distans

    IMG_1231_zpsd9c6f4ea.jpg

    IMG_1269_zps6efeb9ee.jpg

    Mätning ger följande kurva (Ena monitorn, andra ser nästan identisk ut);

    Skaumlrmavbild2013-06-02kl112838_zpsb666e373.png

  7. Det är det trista med Room EQ Wizard, om det inte hade varit programmerat i Java så hade det gått fint...

    PS. Har du provat att radera följande?

    ~/Library/Preferences/com.SuperMegaUltraGroovy.FuzzMeasure3.plist

    ~/LibraryApplication Support/FuzzMeasure

    😱

    Nä, provar och ser vad som händer...

    Edit: ingen kärlek, .plist filen förnyas bara varje gång man startar FM och den andra mappen/filen finns inte där =(

  8. Mors, har gjort en del akustikåtgärder i min studio. Min evalueringstid på fizzmeasure har dock löpt ut så jag får inte längre göra vattenfallsdiagram. Finns något annan gratislösning? Spela in decay från rosa brus i DAW och visa i något annat program? Jag kan fortfarande göra tagningar i fuzzmeasure och får en kurva, men ingen reverbtid =(

    Tips mottages tacksamt så jag kan pejla in resultatet.

    /Sevve

  9. Bump av ovan plus lite till...

    Hur brukar man göra med helmholtzbyggen: En per störande frekvens eller fokus på 1-2 av dom värsta? Har svept med sinuskurva och lyssnat från lyssningsplatsen och volymen på tonen svänger ju upp och ner genom hela svepet, men inte kan man helmholtza alla peakar och noder?

    En fråga till: kan man ha en helmholtz bakom en soffa?

    Mvh Zed

  10. Har nu hunnit skissa upp rummet (ursäkta mina ringa kunskaper i sketchup 😊 ), samt gjort en mätning på ett helt tomt rum. Det slog mig att mina Rokit 5 bara går ner till 53 Hz vilket syns tydligt på graferna. Måste jag jacka upp min hembio sub för att få ett vettigt upplägg tycker ni? Hur ska jag ha en aning om hur det ska ställas in med delningsfrekvens och level då rummet nu låter som en kyrka? Därtill kan man bara vad jag ser mäta från en ljudkälla åt gången i fuzzmeasure.

    Hur som haver: Nedan är vad jag har att jobba med. Vad bör vara steg två?

    Setupen

    IMG_1158_zpsa058969e.jpg

    Rumsmått

    Skaumlrmavbild2013-03-29kl190011_zps7839d616.png

    Frekvenskurva från sinussvep (höger respektive vänster)

    Skaumlrmavbild2013-03-30kl092201_zps57db3351.png

    Vattenfall (0-1000 ms)

    Skaumlrmavbild2013-03-30kl092325_zpsb7e049b5.png

    EDIT:

    Frekvenskurva Subwoofer (delning runt 60 Hz)

    Skaumlrmavbild2013-03-30kl103459_zps72a1c03c.png

    Vattenfall dito

    Skaumlrmavbild2013-03-30kl103600_zpsd79e19a6.png

    Edit igen: Teoretiska stående vågor

    Skaumlrmavbild2013-03-30kl105224_zps57811253.png

  11. Jag tror du tänker på ISD-gap. I små rum kan du istället för difusorer använda Svanås S-vingar som ger ett time-delay. Dessa finns i smarta DIY-satser och gör att du inte behöver absorbera 1:a reflex som är vanligast. Med vingarna får du ditt rum att låta mycket större än det egentligen är.

    Det här var nåt nytt för mig. Googlade Svanås S-vingar DIY men hittade inget riktigt konkret DIY tips. Låter dock som en spännande grej helt klart! Är det alltså enligt dig att föredra diffusering än att absorbering även i kontrollrum?

    Mvh Zed

  12. Tack för inputen Wellness!

    Ingen dum idé med luftspalten bakom hörnabsorbenterna mot källarvägg. Då kanske jag kan köra superchunks där också?

    Skönt att höra att vanlig lättvikts ull funkar, det är ju så mycket lättare att få tag på och det är billigare.

    Vad gäller undertaket så har jag en batch 40 mm plattor från ett bygge (jobbar i bransshen). Det är takhöjden jag är lite rädd om plus att jag har en tilluft som sitter typ 10 cm från bef. tak.. Har tänkt att man kan skjuta in plattor från sidan innan hela bärverket är monterat för att få in dom på minimal nerpendlingshöjd, men jag ska ta en funderare där. Som du säger lär basabsorberingen bli bättre med mer luft ovan, och det är väl just basabsorberingen man ska prioritera.

    Jag ska göra en mätning och slänga upp en kurva så ni får se vad jag har att jobba med.

    Vad gäller diffusering/absorbering så har jag läst att små rum (mindre än typ 3,5 m) får problem med studsande vågor (?), minns ej vad fenomenet kallas.

    Mvh Zed

  13. Morsning!

    Har spenderat senaste veckorna med att läsa spaltmeter efter spaltmeter ang. akustikbehandling av studios inför mitt egna lilla projekt. Jag börjar känna mig redo att sätta kunskaper till handling, men det är inte utan att man blir lite nojjig/splittrad av all input man samlat på sig. Därför känner jag att jag vill stämma av med proffsen innan jag drar igång =)

    Förutsättningarna som råder är ett rum (3,66/2,99/2,32) med betongväggar (undantag ena långväggen trippel gips), betongtak och betonggolv belagd med heltäckningsmatta.

    Jag har förstått att måttförhållandena är väldigt nära optimala vilket är skönt. Långväggen av betong samt ena kortsidan är källaryttervägg vilket gör att jag tänker en gång till vad gäller att bunkra upp en massa mineralull på insidan (fuktproblem waiting to happen).

    Jag har försökt få igång mätprogrammet REW utan framgång då det inte vill prata med min firewirekort/mac kombo, så jag har fått fatt på demoversionen av Fuzzmeasure istället, 25 dgr remaining! Gjort en mätning med min NT-1a i omniläge och förstått att det kanske är lite tidigt att mäta, efterklangen var "off the charts" utan behandling 😮

    Som ett startläge tänker jag mig följande;

    -Hög absorbtionsfaktor pga litet rum samt syftet kontrollrum/mixrum. Alltså ingen diffusion.

    -Mineralullsundertak i bärverk nerpendlat 40 mm (vilket är undertakplattans tjockleck).

    -Sittposition (och mätposition) ca 140cm från kortsida (38% av rummets längd), lika långt mellan CC monitorer.

    -Monitorerna "dikt an" vägg med absorbent direkt bakom.

    -Bakre hörn: Superchunks

    -Främre hörn: Snedställda absorbenter över hörn. (Vill inte packa mineralull här ty källaryttervägg).

    -Första reflektioner: Bredbandsabsorbenter distansierade från väggen med skivans tjocklek. Borde bli sidoväggar samt bakre vägg.

    -Därefter mätning med fuzzmeasure för att leta efter återstående specifika ljudproblem för separat behandling

    Kvarvarande frågor:

    -Verkar ovanstående vettigt eller är jag ute och hojar utan sadel?

    -Försöker hitta rätt i djungeln av lämplig isolering. Har hittils kommit fram till att jag vill ha stenull pga snällare med lukter och emissioner inomhus. Superchunksen av något fluffigt lättviktarmaterial kring 25 kg/m3. Snedställda hörnabsorbenterna i något tyngre. Hittar bara typ markskivor ala140 kg/m3 i byggvaruhusen, är det over the top? Tips på konkreta produkter mottages tacksamt.

    -Bredbandsabsorbenterna får jag blandade bud om: låg eller hög densitet? Markskivor ala 140 kg/m3 igen? Hur tjocka, räcker 50 mm + 50 mm luft eller bör jag kliva upp till 70+70? 100+100 känns lite väl...

    Ja, det var väl alles. En stor eloge till er som orkat läsa så här långt och ännu större eloge till er som orkar svara 😉

    /Zed

×
×
  • Skapa ny...