Jump to content
Annons

nickenr7

Medlem
  • Antal inlägg

    8
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av nickenr7

  1. Hej!

    Niklas Andersson heter jag, är 22-årig norrlänning från Umeå. Har skrivit lite här på forumet förut men har missat denna presentationssida, så tänkte att jag slänger ihop ett inlägg nu.

    Själv skriver och sjunger jag främst pop/rnb/house. Har precis avslutat mina studier på BIMM i London där jag bland annat spelade in denna låt:

    https://soundcloud.com/niklasanderson/only-got-you-live

    Har ni någon feedback på låten eller något annat, så skriv mer än gärna. Är alltid intressant att höra vad andra tycker! Är också alltid intresserad av nya och spännande samarbeten så skulle det finnas något så finns jag här!

    Ha det bra alla musikvänner!

    Niklas

  2. grym röst! Allmänt inte "helt hundra". Alltså, kan bli bättre. Tror på högre tempo och en edm-produktion. Inte den här till denna prodden. Det blir tråkigt. Behåll plockgitarren. Fimpa resten. Gör en prodd med en gitarr, en grym sångtagning och slipa lite till på melodierna och skicka till en bra dj.

    Förstår vad du menar. När jag skrev låten så arrangerade jag den så jag kunde spela den live med den banduppsättningen jag hade då, och det var även så den blev inspelad. Men har alltid tyckt att den skulle fungera väldigt bra med högre bpm och mer åt edm- hållet, då mestadels av musiken jag skriver är det. Skulle fungera riktigt fint. Men jag tror också kan få till den bra om man bara fixar strukturen och soundet, så det förblir intressant hela låten igenom.

    Så nu gäller det väl att hitta en producent och ett sound som passar! 🙂

  3. Är det du som sjunger? Sången är riktigt, riktigt bra! Sen så gillar jag verkligen låtens delar men tycker att själva formen kunde vara bättre, så här kommer lite konstuktiv kritik hur jag skulle vilja höra låten. 🙂

    Om man ser formen som att versen är A-del, refrängen "lalala" är B-del och delen mellan b-delarna är C-del så skulle jag pussla om lite. Jag hör C delen som ett stick mellan refräng 2 och 3 så jag skulle flytta den dit. Sen skulle jag vilja höra en dubbelvers första vändan som bryts av med en kort "is this lalalala-love" (alltså bara en gång). Så formen skulle bli nånting sånt här istället.

    A - halv B ( för att presentera hooken tidigt) - A - B (riktiga refrängen) - A - B - C -B

    Du kan ju testa och se vad du tycker om den. Men bra jobbat! Riktigt bra hook. Lalalalove, det är en sån där grej som man tänker avundsjukt "varför kom inte jag på det?" 🙂

    Vad roligt att du tycker om den! Ja det är jag som sjunger. Jag har funderat mycket på strukturen också, och jag håller med om det behöver ändras, har inte bestämt hur än, men ska testa din idé, den verkade ju kunna funka bra. 🙂

×
×
  • Skapa ny...