Jump to content

winstedt

Medlem
 • Content Count

  7
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About winstedt

 • Rank
  På gång
 1. Tack för svar. Tyckte väl de kändes lite märkligt att jag skulle behöva "fråga artisten"... Min cover ändrade inte låten så då är de ok. Jag tänkte snart spela in en cover EP av några Kent-låtar och släppa de på Spotify. Tänkte bara höra om de är någon jag behöver kontakta och få ok från innan jag kan släppa de?
 2. Okej jag tackar för infon, att man skulle ta kontakt med NCB var jag ovetande om. Dock så står de i Ideell rätt att "Ensamrätten innebär också en ideell rätt. Det betyder i korthet, att upphovsmannen normalt ska namnges i samband med att hans verk används, och att verket inte får ändras eller utnyttjas på ett för upphovsmannen kränkande sätt." Men gissar på att de är jag som ska dra öronen åt mig och se att jag hade fel. Tack för infon.
 3. Nej? Så länge man anger upphovsmän i titeln och beskrivningen så behövs inte de? Skulle jag göra en cover av Justin Bieber så behöver inte jag kontakta upphovsmännen till hans musik?
 4. Hej har en fundering angående upphovsrätt. Jag spelade in en cover av en svensk artist för några år sedan och la in den på mitt Soundcloud konto (skrev självklart vem upphovsmannen var). Nu för någon vecka sedan upptäckte jag att en svensk tjej på Youtube laddat ner min cover och lagt in den i ett av sina youtube klipp, utan att fråga mig. Tjejen har ca 30 000 prenumeranter och videon i sig har nästan 15 000 visningar. Hon hade länkat ett soundcloud konto i beskrivningen av videon men hon hade länkat till fel kille, alltså inte länkat till min sida. Jag äger ju inte musiken men jag äger inspelningen, vilka regler gäller egentligen? Jag är inte ute efter några pengar och heller inte ute efter att stämma tjejen (då jag är ganska säker på att hon ej tjänat några pengar på videon) utan jag är bara intresserad av vad lagarna säger i ett sådant fall som detta? För om de hade varit så att den som tog ens inspelning tjänat en jävla massa cash och varit känd så hade man ju förmodligen känt lite annorlunda kring de. Tackar på förhand
 5. tjena, har hittat en artist som jag tycker är väldigt intressant, eller mer rättare sagt hennes producent är intressant. Hur han får till de ljud som hennes produktioner har. Tjejen jag snackar om är den Brittiska tjejen Jasmine Thompson, hon är endast 14 år och har en hel hög med mysiga låtar, både covers och egna låtar. Ni kan kolla in hennes musik här: En låt som jag speciellt fastnat för är denna: Det jag undrar är hur de kan få till det soundet. Jag gissar ju på att det är en proffsig producent och mixningstekniker som jobbar med hennes låtar men vad kan de tänkas använda? Autotune, presettings i något program som ger den på något sätt perfekta ljudbilden. Hennes röst ligger i helt rätt fack och lika så alla instrument. Där är sån enorm bredd på hennes röst men ändå så känns den så rund och riktad. Känns som att det är ingenting som man åstadkommer i D verb i protools. Några idéer vad de använder?
 6. Tjena, har ett problem med Camtasia och pro tools. Jag vill göra en screen recording/tutorial i pro tools med hjälp av Camtasia. Och det fungerar jätte bra att spela in skärmen. Men självklart så slukar pro tools ljudet så fort jag öppnar de. Så det jag vill kunna är att, prata samtidigt som jag spelar in skärmen i pro tools och spelar in ljudet som kommer från daton/pro tools. just nu så kan jag endast spela in ljudet från min mick plus ljudet från datorn innan jag startat pro tools, men så fort pro tools startar så stryper den ljudet helt. (Jag använder PC) Tacksam för hjälp!
 7. Hej Jag har ett problem. Jag går musikproduktion på gymnasiet och använder pro tools i skolan och på min bärbara Frost Dator som jag fått av skolan. Jag har även fått en ILok som jag får ha med hem och då fick jag idén att jag skulle installera Pro Tools på studio datorn hemma. Då studio datorn här hemma är Mac och kör IOS så kan jag inte använda samma installerings fil som jag har på min Frost dator (PC). Jag har försökt att ladda ner bara själva programmet på Avids hemsida med utan framgång. Vad jag har förstått så måste man köpa programmet för att få ladda ner det? Så min fråga är då, Kan jag ladda ner Bara själva Pro Tools 10 utan att behöva köpa en ny licens. Det borde väl funka då jag redan har en licens på ILok:en jag har från skolan? Är detta möjligt? Går detta att lösa på lagligt vis? Jag vill inte ladda ner någon pirat fil... Tackar på förhand.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.