Jump to content
Annons

misantrop22

Medlem
  • Antal inlägg

    49
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av misantrop22

  1. Hej!

    Jag behöver spela in några egenskrivna låtar för att ansöka till en musikskola. Jag har hittat sångare och undrar om jag bör upprätta något typ av kontrakt för att skydda min musik? Syftet är att spela in demos för referens och inte utgivning. Jag vill därför behålla alla rättigheter till musiken. Sångarna får ekonomisk kompensation och exponering.

    Finns det färdiga mallar för sådana kontrakt? 

    Andra tips? 

    All respons är hjärtligt välkommen 😉

  2. Ännu en gång känner jag mig förvirrad, nybörjare som jag är.

    Ljudkortet är tänkt till ett par Ultrasone 2900i (hörlurar) och pill i logic. För att få ut det mesta av dessa har jag fått för mig att ett externt ljudkort är vägen att gå. Men så har hörlursförstärkare kommit in i bilden och jag har börjat fundera på hur pass stor skillnad det egentligen blir med allt sånt externt än om jag bara trycker in sladden direkt i macbooken? Blir det så pass stor skillnad att det är värt 2-3000?

    I vilket fall är en bra hörlursförstärkare att föredra framför ett bra ljudkort t ex ?

    Jätte jobbigt att vara såhär förvirrad, så snälla hjälp 😄

  3. Jag tycker att öppna är bäst om man ska mixa med dem. Öppna lurar ger minst förvrängning av ljudet eftersom det inte är en liten instängd luftvolym som det är med slutna - och öppna är dessutom bekvämast om man sitter länge med dem, så det blir inte lika varmt och fuktigt.

    Slutna passar bäst till tracking, när man vill ha så mycket isolering som möjligt exempelvis för att förhindra läckage till sångmicken.

    Halvöppna är en kompromiss som kan funka bra, men personligen föredrar jag att ha öppna resp. slutna till de olika användningsområdena.

    För en tid sedan plitade jag ner lite omdömen om Beyerdynamic-lurar, i denna tråden: //forum.studio.se/index.php/topic/95952-beyerdynamic-dt-990-pro-diskussionstrad/page__st__60#entry1410115 . Du hade ju Beyerdynamic nu, så det kan ge dig lite hum om vilka skillnader jag upplever.

    Hej Claes!

    Du verkar kunna det mesta om det mesta. Har du provat Shure SRH 940? Vad tycker du isf? Har tänkt att ha dem till all min musikproduktion tills jag har råd att köpa ett par begagnade Genelec. Har köpt ett par nya på blocket för 1000 kr (nypris 2000 kr i butik) och tänkte att de trots att de är slutna skulle vara bättre än ett par öppna i samma prisklass, typ akg 240s. Gjorde jag rätt, eller var det helt fel? Är öppna alltid överlägsna slutna vid t.ex. Mixning? Tacksam för svar

  4. Kolla runt efter en "begagnad" obruten mac istället för att köpa från butik, det kan du spara sjukt mkt pengar på. Jag köpte nyligen den senaste Macbook Pro 15" 2,6 GHZ, obruten för 15k på blocket. Kostar 23k i butik. Köp inte heller retina, då de är galet omständiga (om ens möjliga) att uppgradera.

  5. När du skriver antar jag att du enbart använder lurarna för lyssning, inte främst som medhörning när du spelar in framför mikrofon.

    Eftersom du nämner house och dubstep i tidigare trådar är basen viktig. Visst kan ett par tättsittande slutna lurar (t ex Sony MDR-7506) ge en extra knuff i basen när du trycker de mot öronen (så att du hör tydligt vad du gör i basregistret när du producerar), men samtidigt är öppna lurar bättre i mixningssammanhang och lämpligare när det gäller att ersätta ett par monitorhögtalare. Och ett par öppna lurar med jämn frekvensåtergivning och som återger subbasen springer lätt iväg i pris.

    Fan, det har du rätt i. Jag tänkte inte på att helslutna inte passar mitt ändamål. Funkar AKG K 240 STUDIO? Eller kanske en uppgradering av dem?

  6. Klaviaturen underlättar ju enormt om du inte vill sitta med musen i hand och kicka in noter. Om du behöver kunna spela piano för att producera house? Nä - men ett hyfsat musiköra och en kännedom om genren och hur den byggs upp är nog av större värde för att du ska kunna få ner på pränt vad du har i huvudet. Det skadar givetvis inte att kunna spela ett instrument, veta var noterna ligger och kunna lite grundläggande teori, men många hitmakare vet inte ens hur man tar ett G. Säger de i alla fall.

    Tackar, mycket bra information för mig. Hur många tangenter behöver man? Räcker 25? Eller bör man ha 49? Och varför isf?

  7. Midiklaviaturen används för att skicka midisignaler in till ditt musikprogram. Med andra ord så kan du spela upp ljud (syntar, trummor m.m.) från din klaviatur, eller programmera från den,

    dvs. styra olika parametrar. Du kan ju i och för sig klara dej utan, men då måste du rita in tonerna i midi-spåret med musen.

    mvh/Peter

    Tackar! Är det viktigt att kunna spela piano/keyboard/klaviatur för att bli bra på t.ex. House?

  8. Ny eller begagnad spelar ingen roll. M-audio Keyrig 49 eller Oxygen kanske ligger närmast till hands? Jag använder Logic Pro 9. Dock förstår jag inte vad man skall ha en midiklaviatur till? Man kan väl skapa samma ljud utan? Någon får väldigt gärna förklara för en fullständigt okunnig nybörjare som mig.

    Tacksam för svar!

×
×
  • Skapa ny...