Jump to content
Annons

dj-tobias

Medlem
  • Antal inlägg

    6
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av dj-tobias

  1. Sist jag beställde i höstas nångång så fick jag momsen bortdragen. Jag tror däremot inte det går att betala med kort direkt ifall du gör en sådan beställning, utan du får ange att du vill ha en faktura och sedan betala med banköverföring. Jag tror det beror på att dom kontrollerar ditt VAT manuellt och tar sedan bort momsen. Lite trist eftersom det lägger på tid innen man får leveransen.

    Aha, det kan stämma eftersom jag betalade med kort nu. Jag ska undersöka saken till nästa gång och se till att vara ute i god tid 🙂

  2. Aha, ok sorry. Men Thomann lägger inte på moms om du har ett företag och ett VAT-nummer du kan visa upp. Och det skall generellt företag du handlar med från EU inte heller göra om du begär att handla som företag.

    Det ska va mäkta krångligt att få tillbaka momsen ifall man inte dragit den direkt. Du kan inte kräva tillbaka den momsen från skatteverket som jag förstår det utan du får göra det på egen hand från landet där du betalat.

    Att de lägger på "svensk" moms beror på det jag nämnde innan och är främst relevant för privatpersoner.

    Det är lugnt, jag var inte så tydlig.

    Men kan man fortfarande få momsen bortdragen vid beställning? Jag angav både VAT och företagsuppgifter men fick ändå samma priser som de som visas i produktutbudet.

  3. Jag blir lite nyfiken. Kan ni verkligen göra köp på Thomann utan moms numera? När jag gjorde mitt senaste köp för några veckor sedan så stod det att Thomann alltid lägger på svensk moms eftersom någon EU-lag kräver det.

    Den stora frågan är då om man kan räkna den inkluderade momsen som vilken moms som helst, trots att det är ett utlandsköp?

×
×
  • Skapa ny...