Jump to content

Johan Berg

Medlem
 • Content Count

  2
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutralt

About Johan Berg

 • Rank
  På gång
 • Birthday 06/16/1968

About me

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Göteborg
 • Intressen
  Är medlem i bandet Batch ID. Skriver musik & texter, producerar och är nyfiken på DJ:ande.

  Gillar EBM, New beat, italo, synth och annan elektronisk musik. Även stort fan av gammal punk och diverse annat.

  Samlar på vinylskivor och skriver om det och annat musikrelaterat på bloggen Tanz Anarchie.
 • Home page
 1. Hej, Är en grinig gubbe som gillar att pilla elektronisk musik, gå på konserter, skriva texter, remixa m.m. Spelar i Batch ID och har släppt en skiva på bolaget EKP samt några DIY-släpp och liknande. Gillar även att samla på vinyler och har börjat återupptäcka kasetten. Har bred musiksmak och förutom elektronisk musik gillar jag gammal svensk punk, hårdrock och närliggande genrer. Gillar texter, och de får gärna vara politiska. Nedan ett par youtubeklipp med mitt projekt Batch ID. https://www.youtube.com/watch?v=HxQj9G4tLVU https://www.youtube.com/watch?v=bHk4nzDa4mE
 2. Självklart måste man inte följa John. Men det är rätt vanligt att bolag som ger ut musik hakar på de senaste trenderna och plagierar framgångsrika låtar och sound för att göra så mycket pengar som möjligt under kort tid. Men de som har de längsta karrirärerna och som tjänar mest pengar långsiktigt är naturligtvis de som kör sin egen grej och är John. Mitt tips: Gör det du själv tror på och som låter bra och rätt enligt dig. Trender kommer och går och att alltid ligga i bakvattnet på en trend är troligen vare sig kreativit eller lukrativt.
 3. Spännande att läsa tråden. Verkar som om det liksom finns en endaste "musikteori" som är riktigt och allt annat är självlärt, gehör och talang. Tror många menar att musikteori är det som lärs ut via den kommunala musikskolan och sedan vidare i musikhögskolor och liknande. Fördelen där är ju naturligtvis att man har ett gemensamt språk som förklarar olika fenomen inom musik som delas av alla som gått "utbildningen". Men även vi som inte är så skolade och som har lärt oss hantera vår musik vid sidan om den skolan sitter naturligtvis på massor av musikteori. Fast vi kanske har ett hemmagjort språk för att uttrycka det eller så delar vi språket med kollegor som rör sig inom samma genre. Ord som jag tror härrör från house och annan dansmusik är exempelvis "drops" och "topliners". Kanske inte förstås inom alla genrer, men de flesta inom dansmusiken skulle förstå innebörden. Så bara för att man inte är klassiskt skolad så är man ju inte utan musikteori. Skulle ju vara skitjobbigt om varje nytt moment i skapandet hela tiden var obegripligt och slumpartat.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.