Jump to content
Annons

The Mr

Medlem
  • Antal inlägg

    436
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av The Mr

  1. Hej,

    Jag söker en låtskrivare/producent. Stilen jag har tänkt är som länkarna här nedan.

    Sång och textförfattande står jag själv för. 

    Jag betalar 10.000 kr per låt mot faktura. Detaljer kommer vi överens om innan vi sätter igång.

    Skicka exempel på dina produktioner via PM så återkopplar jag.

    //Kristian

  2. Jag satt här och undrade. Vilka är Sveriges bästa trubadurer eller coverband? Mycket har man ju sett på allt från den lokala puben till afterskin och after beachen. Det är ju onekligen skiftande kvalitet man möts av från gång till annan... 🙂

    Det roligaste jag har varit med om i sammanhanget var en duo som blev utslängda från Bullandö krog efter bara några låtar, de hade lyckats med konststycket att nästan tömma restaurangen på gäster 😄

    Så vilka röstar ni på? Jag slår ett slag för Broberg Band, ett rutinerat och tajt gäng som alltid levererar!

    Lägg gärna upp video eller ljudklipp på de ni rekommenderar.

  3. Hej,

    Jag vill repa in en ny repertoar till ett pianobar-gig som är om lite drygt en månad. Jag (och säkert publiken) har tröttnat på den gamla repertoaren, som består av många gamla låtar som t.ex. Creedence, Elton John, Eric Clapton etc. Det känns som att jag behöver fräscha upp mixen något.

    Tilläggas bör att jag sjunger bättre än jag spelar. Så några avancerade pianolåtar är inte min grej...

    Har ni några förslag?

    Tack på förhand!

  4. Varför måste du använda mixerbordet ? Spela in direkt på Ljudkortet istället så för du troligtvis bättre ljud.

    Den största anledningen är för att jag behöver fantommatning till mikrofonen som tyvärr inte ljudkortet kan ge. Dessutom vill jag gärna slippa koppla om så fort jag ska spela in gitarr, piano, bas, sång etc.

  5. Hej,

    Jag har köpt en M-audio Fast Track Usb, jag undrar hur jag bäst kopplar ihop denna med de prylar jag har. Jag har ett litet mixerbord - soundcraft compact 4, idag har jag kopplat från porten record out (L) med en telkabel till ljudkortets teleport. Men jag är inte nöjd med ljudet när jag spelar in t.ex. sång.

    Frågan är om det är bättre att koppla från både R och L till ljudkortets XLR-ingång. Är det i så fall bättre att använda en tele-tele-xlr eller en rca-xlr. Sedan kanske inte xlr-porten kan hantera stereo, det vet jag inte, det kanske någon av er vet...

    Kanske någon av er har ett bra svar på denna fråga.

    Tack på förhand!

    a.provider,m.166295,mod.media,down.true,th.normal,s.pictures.jpg

    MISOFT0001-0109dda.jpg

  6. Ska du köra kompgitarrer så funkar fortfarande Virtual Guitarist, det har släppts en ny version av det men eftersom Steinberg har slutat sälja den så kan den vara svår att hitta. Annars så tycker jag Guitar Rig och Vox Tonelab (som då är hårdvara) funkar bra om man vill och kan spela gitarrr på riktigt.

    Till basljuden använder jag Broomstick Bass eller spelar in en riktig elbas genom Guitar Rig. Det finns många bra samplingsbibiotek med basljud också, det får du säkert tips om senare i tråden.

    Och trummorna då, där finns det några olika alternativ. EZ Drummer, DFH Superior 2.0 eller Addictive Drums, alla tre är bra på sitt sätt. Jag har kört EZ Drummer länge men gick över till DFH Superior 2.0 när det släpptes.

    Tack för tipsen!

    På steinbergs hemsida hittar man fortfarande Virtual Guitarist, visserligan är det version 2, har de slutat sälja den helt? Är det någon som vet varför i så fall?

    När det gäller DFH så testade jag programmet för ett par år sedan, men tyckte att det var alldeles för komplicerat, kanske DFH Superior 2.0 är bättre och enklare. En sak jag saknade i DFH var färdiga loopar. Det tar för lång tid för mig att skapa nya trumtakter från scratch. Finns denna funktion i den nya versionen?

    The Mr... 😛

  7. Hej alla glada!

    Äntligen är The Mr tillbaka! Jag hör hur publiken jublar. 😕 Nu har jag tagit ett par sabbatsår från musiken och har istället satsat på min karriär inom bygg. Men nu känner jag att lusten har kommit tillbaka och den ska jag nu ta tillvara på.

    Det första jag ska göra är att återuppbygga studion och rensa den från skräp. Ja, för hur konstigt det än kan låta för er som är medlemmar på studioforum, så har jag faktiskt använt min studio som förråd i två år!?! Jag har förmånen av att äga ett hus med en friggebod på tomten som jag har inrett som studio. Det är faktiskt pinsamt när jag tänker på att jag inte har använt den...

    Nu till saken...

    Det har ju som sagt gått ett par år sedan jag höll på. Då använde jag mig av virtual guitarist, ett basprogram som jag inte minns vad den heter och Groove agent. Jag misstänker att det har kommit ett antal nyheter på den fronten den senaste tiden. Vilka program är enligt er de bästa för att simulera trummor, bas och gitarr?

    Tacksam för tips!

    /The Mr...

  8. Med risk för att låta dum. Men isolering är inte speciellt dyrt. Om du inte ska bygga något snart så är det norg ingen idé att spara det, om du inte har mycket plats till övers dvs. Om du nu ändå ska spara det, se till att du dels torkar det ordentligt och sedan håller det torrt. För om du lägger in blöt/fuktig isolering i en vägg, kan du vara säker på att få problem med mögel senare.

    The Mr... :rolleyes:

  9. Jag kanske är lite trög nu. Men menade du att du skulle skicka en mastrad mp3a av min låt? Det vore skoj i så fall. PM:a mig så kan du skicka via msn eller nåt.

    Angående micken så är det en Röde nt 1000, alltså en rörmick. Jag hade ett rörpreamp förut, men jag tyckte bara den tillförde mera brus. Så nu kopplar jag micken via min joemeeq kompressor och sedan in i mixern.

    The Mr...

  10. k9 Kul att du gillar låten! Ja, mastering är ju inte min starka sida. Jag kan tänka mig att det är hobbymusikerns största svaghet. Men jag håller på att plugga Izotope´s dokument om deras program Ozone. Där kanske jag kan lära mig något.

    The Mr... 😉

    Edit: En röd hårig sjuk sköterska --- Särskrivning!

  11. Hmm, dumt att bumpa. BUMPIDUMPDUMT :rolleyes:

    Men det kan ju faktiskt finnas någon därute som inte har hört låten ännu, som inget annat hellre vill än att lyssna på min musik. Så det vore ju taskigt att inte låta denna person få lyssna på den, efterson han/hon inte vet hur sökfunktionen fungerar.

    The Mr... 🙂

×
×
  • Skapa ny...