Jump to content
Annons

erreth

Medlem
  • Antal inlägg

    63
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av erreth

  1. I use FL Studio, windows 8, ESI U46XL (latest driver) and a T-Bone SC400 mic. I have two Asio devices options: Asio 2.0 - u46 and Asio4all v.2. My understanding is that I should go with the asio4all. Eitherway the soundcard can't locate my mic. I tried a different mic but with the same problem. Can you please help me? Thank you! / Felix

    skickade denna fråga till ljudkortstillverkaren, orkade inte översätta det

  2. Använder FL 10, en T-Bone SC400 kondensatormick, ASIO och ett ESI U46 ljudkort med fantominmatning men hittar inte mickjäveln i mixern, bara U46 1,2,3 etc, har testat att byta mick och dator men samma skit, någon som har nån idé?

  3. Verkligen försökt förstå mig på denna men det känns som att allt är emot mig, den vill den inte spela överhuvudtaget i standalone, i FL så funkar det bara att spela loopar när fönstret ligger nere men då bara med mellanslagstangenten men inte med playknappen på mpcn, när jag plockar upp fönstret fortsätter det spela men och jag kan loopa om med mellanslag men så fort jag trycker på play i fönstret eller öppnar upp ett nytt kit så dör den igen.EDIT: köpt på billebro och fick ingen manual med

  4. Bli medlem på kvraudio.com och ladda ner medlemmarnas egna ljudbanker....ibland kan man hitta riktigt coola grejer där.

    Länk till Sylenth1-biblioteken;

    http://www.kvraudio....gital/downloads

    Problem. Går man in på settings > soundbanks så finns där redan 5 st .fxb filer (soundbanks) som går att öppna upp men när jag lägger till soudbanks från krv så vill dom av någon märklig anledning inte in i FL

  5. tror inte en sekund på att han har gjort det själv om han bara proddat i ett år. Kalla mig ignorant , men det känns bara som att det är nått fuffens med det. Det är såååå många som fejkar nu förtiden bara för att skapa sig ett namn

    Vet inte riktigt hur det skulle gå till att fejka sig till ett grymt sound, bra ljudbild osv? Snubben har uppenbarligen talang. Fortfarande svårt att förstå hur någon så kan vara så mångfascetterad så tidigt.

    Som nån nämnde kan det ligga nånting i att börja lära sig syntharna från grunden och inte lägga sin tid på att bläddra bland presets. Men det förklarar fortfarande inte mångsidighten.

    Ang. sampling så är detta enligt mig alldeles för sammanghängande för att beskyllas för det.

    • Gilla 1
  6. Har problem med min latency, har inte dom exakta siffrorna i huvudet men det är helt oacceptabelt, börjar hacka trots att jag bara kör ASIO, ett instrument och en ganska bra dator (Win 7,Quad AMD 1,7GhZ, 8GB RAM)

  7. Gehör är nog väldigt viktigt och att iaf kunna något instrument. Jag sökte musikproduktionsprogrammet på Linnéuniversitetet förra året och kom vidare o fick åka ner på audition, där hade dom 4 olika "prov".

    Första va att man skulle visa upp nånting som man producerat själv.

    Andra va att man skulle spela ett instrument o sjunga nån låt (man fick 4 o välja på ca 3 veckor innan så man hade tid o öva).

    Tredje var att man fick sitta i Logic Pro 9 och göra lite olika grejer typ 1 grej var att man fick en bit av en låt (30-40sec) som man skulle mixa på valfritt sätt sen fick man också återskapa en del samples t.ex fick man en crash cymbal med lite effekter på och 1 utan och skulle återskapa den de hade gjort.

    Fjärde "provet" var ett teori och gehörs prov (och som jag fatta de det "viktigaste" provet) där man bl.a fick sitta o lyssna på random piano noter som spelades som man skulle skriva ner på ett notpapper.

    Ok, har ju en hel del välgjorda produktioner, har ett öra för vilka toner som låter bra och kan lätt lära in gitarrlåtar, har även bra teknik osv men jag faller nog på teorin då antar jag, har väldigt svårt för färgade ackord

×
×
  • Skapa ny...