Jump to content

dettahet

Medlem
 • Posts

  13
 • Joined

 • Last visited

Reputation

0 Neutralt
 1. Okej, men det är inte så att ditt keyboard har en egen adapter för ström?
 2. Okej, men vad jag förstår behöver hubbar vara sådana som har en extern strömkälla för att man ska kunna driva midi-keyboards? Hittar dock inte något sådant i svenska affärer. Har din en separat strömadapter?
 3. JakobP: POD HD500x har bara midi-in för expressionpedal. Måste fråga hur du gör med omvandling från USB till Thunderbolt / USB-C, ifall du har en nyare Mac? Har du en USB-hubb till det?
 4. Tack för bekräftande! Jag har redan ett Yamaha P95 digitalpiano med MIDI out men känner att det är värt att köpa ett hyffsat USB-klaviatur i skrivbordsformat istället för ett halvkasst ljudkort. Sen finns ju alltid midi-to-usb men har ingen bra erfarenhet av sådana. I slutändan handlar det helt enkelt om att jag behöver snabb output. Eftersom input är via USB är det ju toppen att slippa köpa ljudkort för att få låg RTL.
 5. Hej, jag har upptäckt att min Macbook Pro 2017 har bra latency i Garageband utan att använda ett externt ljudkort. Det verkar nästan som att Apple's drivrutiner är helt okej jämfört med Windows. Detta är när jag klickar med musen på Garageband klaviaturen. Tror ni att jag får okej latency om jag i Cubase matar in MIDI samt audio från USB-källor (tex från Pod HD500x och ett midi-keyboard) och använder Apple's inbyggda drivrutiner och hörlurs-output för monitorering? Dvs att man kan skippa att köpa ljudkort. Har ingen av dessa ljudprylar men tänkte som kontexten förtäljer få till en fungerande inspelning av MIDI och gitarr. Tack på förhand
 6. Tack! Har nu läst igenom din wiki och känner jag greppar det hela bätre. Antag att jag köper ett bra externt USB-kort och kopplar det till en riktigt kraftig stationär dator. Kommer jag då kunna spela mitt digitalpiano via VSTi / Reason och latensmässigt uppleva det nästan som pianots inbyggda effekter, eller fordrar det internt ljudkort för att nå ner till sådana nivåer?
 7. Åh, det låter lovande. Jag har en laptop med DualCore-processor, cirka tre år gammal, med ett integrerat ljudkort. Kan detta tänkas fungera för ändamålet, eller bör jag skaffa ett bättre ljudkort för att få den icke märkbara latency som jag eftersträvar?
 8. Men ett MIDI-interface som kopplar om från MIDI till USB har väl ett inbyggt ljudkort, som det kan vara latency på? Och latencyn påverkas väl också av om det är firewire eller USB?
 9. Hej. Jag har ett digitalpiano som jag vill använda som midi-kontroller för att kunna spela med VST-instrument i realtid, dvs latencyn måste vara väldigt låg så att det är bekvämt att jamma på. Digitalpianot har en midi-utgång, men min laptop har inget midi-interface. Hur är det med latencyn för midi i dagens externa USB-ljudkort? Är det bara att ta första bästa billiga, eller bör jag satsa på något av de bättre? Det finns sladdar som kopplar om från MIDI till USB. Är dessa något att ha, eller kan man räkna med latency med tanke på det låga priset? Syftar t.ex. på denna: http://www.jam.se/st...usonik_uMIDI_O/ Tacksam för hjälp
 10. Tack så mycket. Tyvärr hittar jag inget ackord som heter D7 -3 när jag kollar på internet? Försöker spela ackordet på dragspel nämligen, och för att ha någon aning om vilka knappar jag bör kombinera så måste jag veta ackordets namn. Finns det möjligen något annat namn på D7 -3?
 11. Hej hej. Tonerna i ackordet är D - A - C, och jag hittar inget D-ackord som endast har dessa tre toner. Någon som vet vilket ackord som endast har D - A - C i sig? En något banal fråga, men jag kan inte hitta något matnyttigt på nätet om vilket ackord detta är, och mina kunskaper i musikteori är minst sagt bristfälliga. Hoppas någon kan hjälpa mig!
 12. Tack dom verkar bra. Hittade nu också Soundscan Historical Instruments, som även har andra instrument förekommande inom folkmusik.
 13. Har ett digitalpiano som kan användas som midikeyboard via USB. Skulle gärna vilja spela lite folklåtar på pianot, med dragspelsljud. Så jag undrar om det finns något musikprogram som har bra dragspels-ljud, eller kanske någon samling av samplingar/synthar som är schysst? Ju mer autentiskt, desto bättre. Tack på förhand
×
×
 • Create New...