Jump to content
Annons

Dr Arthur Krause

Medlem
  • Antal inlägg

    278
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av Dr Arthur Krause

  1. Artister/band sökes till 19/9 Täby torg

    Som rubriken lyder söker jag artister och band till Täbys kulturdagar Täby torg lördagen den 19/9 till ett ungdomsevent öppet för alla mellan 18.30-21.00.

    Du/Ni bör kunna fylla en halvtimme 20.15-20.45, gärna vara boende eller gå i skolan i Täby eller kranskommuner och norrort och vara mellan 13-25 år.

    Ingen ersättning är möjlig.

    Full backline, ljud och ljus finnes.

    PM:a mig snarast och sprid gärna.

  2. Nappade på förslaget om att bygga med glasull, kan man tänkas använda detta tillsammans med materialet jag förslog ovanför eller räcker det att ta bort mycket av basen enbart med glasull?

    Hur är det att ha glasull i ett litet utrymme som en studio, kan ju inte vara allt för hälsosamt att vistas i detta?

    Ska läsa vidare om hur man bygger hörnabsorbenter och ett liknande moln du har, Dr. Arthur.

    Du använder gips först innan molnet, är detta nödvändigt eller funkar det att sätta upp molnet direkt mot betong?

    Har förstått att den luftspalten är helig, finns det något riktvärde hur långt avståndet ska vara?

    Jag har monterat hörnfällorna direkt i hörnet på en gipsvägg och såg ingen anledning till att ha ett ytterligare bakstycke då det är för mig en fast installation. Använde mig av vanlig trekantsregel samt 45x45regel till stommen/ramen som jag tätade mot väggen med fogmassa. Moltontyget släpper inte igenom några partiklar så länge som det är still tror jag. Dammsug av alla ytor med byggdammsugare efter montering för det är vid själva monteringen som fibrerna far runt. Om någon skulle springa in i hörnfällan och tyget och glasullen utsätts för rörelse kanske det skulle läcka igenom. Jag valde att häfta upp moltontyget med häftpistol sedan spikade jag en vanlig färdigmålad vit list utanpå så att det ska se hyggligt snyggt ut. Det finns löpmeter skrivet om luftspalter på nätet men lika tjock luftspalt som ull skulle jag rekommendera. Några av mina fällor är helt fyllda medans andra har jag luftspalt i.

  3. Betonggolv är kallare än luften i rummet eftersom det är längst ner. Den fjädrande konstruktionen (tex.stepisol) under betongplattan blir varm när den rör sig, bildas kondens och således fukt. Du kan säkert mer om just betong men det jag vill råda vår byggare ovan är att tänk på att ventilera konstruktionen. Vill hen ta till sig mitt råd är det upp till denne. Jag har själv bevittnat delar av ett uppbrutet mögelskadat studiogolv. Inte mysigt alls. Punkt.

  4. Flytande golv är lika med rörelseenergi som blir till värme som ger kondens.... Andas min vän. Att försluta konstruktionen för mycket kommer att ge fuktproblem. Att det är lite fukt i själva betongen är inte farligt i sig i detta fall men för ovanstående lager då ofta i form av trägolv. En del har lagt in golvvärme med fuktspärr under för att avhjälpa detta. Allt är lösbart men att slänga in betongplattor direkt från byggvaruhuset utan att tänka på att hålla konstruktionen lite luftig känns inte så smart men jag kan ha fel... Konstruktioner med flytande studiogolv brukar i alla fall inte må dåligt av att låta de andas lite grann. Om detta är en felaktighet så blir jag bara glad om du rättar mig.

  5. Jag vet vad det handlar om och betong mår bäst av att "andas". Det finns en anledning till att folk som målat graffiti på brofästen blivit krävda på mycket höga böter, då inte bara för själva målningen utan på grund av att färgen kapslar in betongen och försämrar dess egenskap vilket får miljonkostnader som följd för skattebetalarna.

  6. Litet kort råd: Om lokalen inte är så bra akustikbehandlad så använd främst riktade mickar, inte rundupptagande för att få så lite rumsljud som möjligt... vid inspelning av just trummor så kommer rummet ändå alltid göra ett visst avtryck i alla mickar. Jag har spelat in trummor i replokal som hamnat på skiva och visst funkar det men det blir sjukt mycket bättre i ett korrekt akustikbehandlad studio som jag har nu.

  7. Har du tid så är det relativt lätt och billigt att bygga eget. Här finner du lite tips om hur jag gjort http://musikundret.se/?page_id=124

    Ett moln i taket gör susen. Likaså hörnabsorbenter.

    Jag är rädd att du inte kommer få önskvärt resultat med de du själv föreslår. I av moltontyg inklädd 100mm glasull ger betydligt bättre effekt och kostar nästan inget.

  8. Om delen du tänkt bygga till inspelning nu är 11m2 så kommer den vara 8-9m2 när den är klar i bästa fall. Sedan ska rummet ha akustikbehandling vilket äter volym även det. Fundera på vad du ska spela in och om det är värt besväret för det. Att bygga något enligt konstens alla regler blir dyrt, var berädd på det. Jag har gjort det och det blev dyrt men grymt bra... Fast då på en något större yta. Mixa kan ni ju göra någonannanstans eller invertera inpelningsrummet till mixningsrum när det är dags för mixning. Äger ni lokalen så är det säkert idé, hyr ni är det nog mer tveksamt om det är värt det....

  9. Men vad ska man då ha som Toalett-lektyr ??? 😄

    Musikermagasinet som ersättning ?? Hmmmm... Jag prenumenerar redan på den, 2 ex. kommer inte göra mig dubbellt så lycklig ! 😠😉

    Nitlott till mig med andra ord.

    Skit också!

    Tycker inte MM på några vägar kan motsvara vad Studiotidningen varit och betytt för mig. Ser med tillförsikt på framtiden vad gäller detta men vet att jag kommer sakna pappersupplagan. Papper är dyrt idag men de flesta nummer har varit värd sitt pris. Tänker dock antagligen inte betala mer än kanske 10-20% för en digital upplaga. Det lutar nog att köpa Sound on sound istället.

  10. Jag reampar med en Palmer och splittar till en Blackstar ht20 kopplat till marshall-låda och samt en fender twin vilket ger både attack och hårddist vid blandningen. Välkommen till min studio i Sthlm för att testa.

×
×
  • Skapa ny...