Jump to content
Annons

PeglegJonka

Medlem
  • Antal inlägg

    136
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    2

Inlägg av PeglegJonka

  1. Hej och hoj vad skoj!

    Tack för en kul festival! Jag känner mig stolt att vara med på denna lista med låtar. De andra vinnarna låter ju riktigt coolt. 

    Grundtankar kring låten: ingen metronom (spelade en gitarr och spelade allt annat till) för att få bandkänsla. Akustiska/verkliga instrument. Släpp igenom även om det inte är perfekt (inte råd med oändliga inspelningar). Slarviga stämmor i gitarrsolot. Försökte åka reglarna genom låten som om jag satt vid ett mixerbord och körde mixen. 

    Om någon är nyfiken på något annat är det bara att fråga!

    • Gilla 2
  2. Hej allihop! Jag jobbar som musiklärare och har under våren spelat in en låt med en klass på skolan som bygger på att de spelar på saker de hittat i sitt klassrum. Lyssna gärna och kom med tankar. Kan ni höra vad det är de spelar på (förutom det som syns i videon)?

     

     

    • Gilla 1
  3. Det viktigaste är att låten förmedlar det du vill, alltså din "image" (den du vill ha) skulle jag tro. Finns exempel på låtar gjutna i mallar och låtar som bryter mot alla "regler" som blivit hits!

    Vill du ha största hitpotential så kan du sätta dig i en Bert Karlsson-sinnesstämning och försöka tänka så cyniskt du bara kan så blir det kanske självklart

  4. Jag har kontaktat en specialist på upphovsrätt. Mest För att höra vart gränsen går på hur man får använda sig av upphovsrättskyddad text på tex engelska som sedan översätts till svenska. Jag skriver i denna tråd om och när jag får svar, förutsatt att jag får tillåtelse att publicera det.

    Spännande!

  5. Detta låter ju superkul! Jag är gärna med

    - Vilken typ av låt vill ni göra? (hip hop, rock, pop, metal, soul, jazz ect)

    Har mest erfarenhet inom 60-/70-talsrock, gammal blues och små visor men är säker på att jag kan hantera det mesta. Vore kul med något utmanande eller annorlunda.

    - Vilka instrument kan ni spela?

    Spelar gitarr, bas, trummor och sjunger bra. Kan hjälpligt spela t.ex. piano/orgel, munspel.

    - Vilka instrument VILL ni spela?

    Kan köra alla ovan nämnda. Det som blir över blir bra!

    - Vad har ni för inspelningsmöjligheter?

    Kan göra upp till 16 kanalers simultan inspelning så kan i princip spela in allt det ovan.

    Hoppas det blir något av detta!

    / Jonka

×
×
  • Skapa ny...