Jump to content
Annons

downer

Medlem
  • Antal inlägg

    6
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av downer

  1. Han nämnde även något om att det kan finnas vätska bakom trumhinnan, men jag förstår inte hur det skulle komma helt plötsligt i samband med en plötslig hörselnedsättning/tinnitusljud.

    Hej!

    Är kanske så att vätskan har kommit innan hörselnedsättningen och tinnitusen? Läs på andra sidan, sista två styckena:

    http://horsel.fi/Site/Data/173/Files/Tidskriften/artiklar/1_12_Laekaren_Foervaerrande_orsaker_till_tinnitus_Sida_11.pdf

    Nässpray och valsalva brukar i de flesta fall fungera bra, så fortsätt med det. 🙂

  2. Har du Airport på?Det är det enda jag kan komma på sådär...annars är det väl nån konflikt av nåt slag.Att ljudkortet inte funkar till macen som det ska...

    Jo, det har jag faktiskt. Skall prova att stänga av det, så återkommer jag med besked. 🙂

    Hur mycket har du inkopplat som använder USB förutom tangentbord och mus (musen bör du koppla in via tangetbordet)?Du har fler inställningar att finna under Program/Verktyg/Ljud-MIDI inställningar i OS X. Det är här sätter samplingsfrekvens och bit-djup om jag inte minns fel.

    Det enda som är inkopplat via USB är ljudkortet. Mus+tangentbord går på bluetooth. Skall kolla bland de inställningar som du beskriver. 🙂

    Inget stöd för Windows 7 heller. Var det Windows 7 i gamla PC:n? Inte Windows XP? Jag tycker också att det är troligt. Är ljudkortet kopplat direkt till datorn eller genom en USB-hubb? Du har inte länkat det på USB-portarna på tangentbordet va?

    Den gamla datorn har jag haft Windows XP, Vista samt Windows 7 på - utan något problem över huvud taget. Plug and play när det har fungerat som bäst. 🙂

    Tillverkaren har inte någon teknisk support du kan kontakta? Låter väldigt konstigt att det inte skulle funka när det finns drivrutiner osv. Jag hade lite problem med mitt MOTU-kort och fick väldigt snabb och bra teknisksupport via deras hemsida.edit; hittade en mailadress på deras sida: custser@teac.comKolla med dom först.

    Tack för tipset, det tänkte jag faktiskt inte på. Jag är så van vid att kunna pilla med allt själv, vilket inte riktigt fungerar längre när man helt plötsligt har bytt OS :S

  3. Hej!

    Jag har ett gammalt Tascam US-224 som har fungerat utan problem i min lilla anspråkslösa hemmastudio på min gamla PC med Windows XP/Vista/7. Nu har jag dock uppgraderat mig och skaffat en iMac (3,06Ghz Intel Core 2 Duo och 4 GB ram) - vilket jag tänkte skulle göra underverk för mina möjligheter att göra musik på datorn. Dock så har det inte riktigt blivit som jag hade tänkt mig.

    Ljudkortet fungerar, jag får ljud i det och det låter bra. Dock verkar det vara något strul med latencyn (har testat att justera den i ljudkortsinställningarna - utan resultat), då ljudet försvinner ibland. Om jag sitter och till exempel spelar in gitarr så tystnar ljudet, och jag får vänta i upp emot en minut, sedan spelar datorn upp det jag spelade under tiden som det tystnade.

    Jag har testat olika drivrutiner från tillverkarens hemsida, men det har inte blivit bättre. Problemet uppstår i såväl Garageband som Logic Express.

    Då jag tänkte att det kanske var drivrutinerna som strulade, installerade jag Windows 7 med hjälp av Boot Camp, då jag aldrig hade något strul på min gamla dator i en Windows 7-miljö. Dock uppstår samma problem där också.

    Är ljudkortet inkompatibelt med iMacens hårdvara? Behöver jag skaffa ett nytt ljudkort? Finns det några andra gömda systeminställningar jag kan justera (förutom de inställningar jag har hittat i Logic samt i ljudkortets eget program) för att komma till rätta med problemet?

×
×
  • Skapa ny...