Jump to content
Annons

ElinFredrika

Medlem
  • Antal inlägg

    3
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av ElinFredrika

  1. Hej!

    Jag har nyligen införskaffat en akustisk (med mic) gitarr och håller som bäst på att lära mig grunderna i spelandet. Jag är dock lite osäker kring vilken väg man ska gå.

    När jag kollat runt så har jag fått olika tips. En del säger att jag ska lära mig spela ackord, en del säger att jag ska lära mig noterna, en del säger att jag ska spela enkla låtar och därigenom lära mig ackord och noter. Det känns lite förvirrande för det är väl inte alldeles lätt för en nybörjare och veta vad man ska fördriva kvällarna med.

    Jag håller som bäst på att lära mig noter, några ackord och testar små enkla stycken från melodier, lite allt möjligt kan man säga. Jag behöver kanske bara någon vägbeskrivning från någon annan som också varit nybörjare en gång i tiden kring vad jag ska koncentrera mig på nu i början.

    Antar att vägen som alla vandrar är olika och passar olika för alla men det känns som jag hamnat på ett vägskäl där jag har lite svårt och veta vilken väg jag ska gå.

    Några tips?

    Tack på förhand

    Greja en bok eller nåt med lite låtar som du kan och försök spela dem. Ackorden brukar stå sist. Det är bra för att man får in flytet i fingerförflyttningen. När man har lärt sig det så kommer resten av sig självt 🙂

×
×
  • Skapa ny...