Jump to content
Annons

James Blansing

Medlem
  • Antal inlägg

    458
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av James Blansing

  1. Rensade ut några förvirrade off topic poster <- så vet man vem som gjorde det.

    Bra att du har lärt dig att en seriös moderator bör meddela när ni tar bort postningar men du missade (med flit antagligen?) givetvis att ta bort några av de mest uppenbara OT-postningarna...

  2. Sedan kommer man ju inte åt "hur mycket musik som helst" genom Spotify, eftersom det finns massor av musik som inte finns där. Inte ens stora och välkända artister har alla sina mest kända låtar där. Vissa stora och välkända artister finns inte med där alls. Visst finns det massor av musik att lyssna på, men det är inte som det annonserades från början. Då sades det ju att all musik skulle finnas där...

    Nu hittar du på igen ingen har sagt att ALL musik ska finnas på Spotify. Ändå kan man med fog påstå att det finns hur mycket musik som helst på Spotify = ofantligt mycket mer än vad du och de flesta användare har på sina hårddiskar.

  3. -och Blansing, en ärlig fråga; Gör du dig bara till eller är du dum på riktigt? Jag har ju sagt flera gånger att jag använder Spotify sporadiskt (och den normalintelligente sluter sig då till att jag har provat det... 😄 ) - och till det lilla jag använder det, funkar det oftast ganska bra.

    Autoinloggning finns, ja - men det gör det inte mer prisvärt. Jag betalar ju i så fall fortfarande för att lyssna på musik som jag inte har kvar sedan.

    Precis som med mat du ätit upp då...

    Att du gnäller om att man måste logga in är obetalbart eftersom man inte behöver göra det mer än 1 gång och genom detta kommer man åt hur mycket musik som helst, gratis eller för en spottstyver, verkar som om du är rädd för internet och internetapplikationer..

  4. Varför måste det vara det? Det är ju alltid smidigast att ha omedelbar tillgång till det man vill ha - alltså att ha skivorna alternativt filer på sin hårddisk. Det kan aldrig vara smidigare att behöva logga in på en Internettjänst, än att bara spela upp musiken direkt.

    Har du ens provat Spotify? Hört talats om autoinloggning?

  5. Jag har inte använt Spotify mycket alls på hela tiden osm jag har haft det tillgängligt. Att reklamen finns där är bara en sak som bidrar till det.

    Claescitat "Jag kommer alltså aldrig att betala för streamingtjänsten hos Spotify, utan kommer att fortsätta ha gratisversionen - och använda Spotify väldigt sällan på grund av reklamen"

    Verkar som om reklamen iaf är ett tungt skäl för dig att inte använda Spotify oftare...

  6. Jag hade inte använt det särskilt mycket utan reklamen heller, bl a för att jag tycker det är klumpigt att behöva vara uppkopplad på Internet för att kunna lyssna på musik.

    Klumpigt att vara uppkopplad på internet för att lyssna på musik? Knappast klumpigt med Spotify och definitivt inte med Spotify Premium, sen skrev du faktiskt att du inte lyssnade mer på Spotify på grund av reklamen, hur ska du ha det?

  7. Inte alls. Jag tycker att jag är ganska smart som avstår från något som jag upplever som bortkastade pengar. ☺️

    Mem du skriver ju själv att du inte använder Spotify så mycket pågrund av reklamen, då anser nog jag och de flesta andra att det är sdumsnålt av dig att inte betala en struntsumma för att slippa reklamen, stödja låtskrivarna och få bättre ljud m.m.

  8. Eller hur.

    Och väntar man till allra sista minuten med att uttrycka en åsikt minskar ju risken att tycka fel.

    Nattis, alla andra kan omöjligt ha fel lika ofta som du har fel..

  9. Inte förstått? Jodå - visst har jag det, men jag (och antagligen många andra) har ingen nytta av de andra sakerna - så för de flesta så innebär betalt abonnemang ingenting annat än att de slipper reklamen. Det är antagligen också därför andelen betalande användare är så liten...

    Citat Claes " Jag kommer alltså aldrig att betala för streamingtjänsten hos Spotify, utan kommer att fortsätta ha gratisversionen - och använda Spotify väldigt sällan på grund av reklamen"

    Låter som snålheten bedrar visheten.

  10. En till fråga..

    Till min bärbara macbook pro följer det med två skivor.. Den "Applications install DVD" och "Mac OS X" Vad är det för skivor?

    Den Mac OS X fattar jag inte xakt vad det är för något? Det är nått man ska installera va? Ingen extra kostnad som kommer dyka upp antar jag?

    /R

    Det är back up skivor, alltså inget du behöver installera.

  11. Tjena på er, alla studioläsare!

    Jag har en fråga gällande upphovsrätt.

    Jag har lyckats komma över acapellan på Lady GaGa's låt Just Dance och började på att producera min egen version som för övrigt är helt olik originalet. Nu är det så att jag blev ganska nöjd med denna produktion och skulle vilja släppa den officiellt. ( Inget syfte på att tjäna pengar på den, dvs den släpps gratis!)

    Men då kommer man såklart in på upphovsrätt och rättigheter hur vida man får använda vocalsen eller inte.

    Jag har kollat runt och försöker hitta kontaktuppgifter (Email) till Ladygaga eller Redeye som producerat henne eller vem det nu är som äger rättigheten för denna ljudinspelningen.

    Verkar inte bli nå klok på det. Finns det nån vänlig själ som sitter inne med information om vem det är som gjort vad?. Som kanske kan bidra med namn alternativt email till dom som äger rättigheterna kan det rentav vara warner bros tro?

    Det är Interscope/Universal som har signat Gaga http://www.universalmusic.se/artister/lady-gaga. Dom lär inte ge dig tillstånd att släppa mixen men du kan ju alltid höra dig för...

  12. Har uppdaterat syncsoft men då verkar man tydligen behöva någon elicens från rob papen.

    Får jag den om jag mailar dem tror ni?

    Den fick du väl i paketet?

  13. Rosetta Stone?

    Är det gratis?

    Det har nog inget med Rosetta att göra, har du följt alla installationsanvisningar? Vilken version har du på Predatorn?

  14. Undrar om det är någon skillnad förutom prestanda på vanliga skivdiskar alt. SDD diskar.

    Jag har hört att SDD disken inte är bra att defragmentera?

    Jag vet inte hur det är i Mac, men jag vet när jag hade PC, så var det viktigt att defragmentera när man spelade in och tog bort från disken!

    Hur fungerar det med defragmentering i Mac? finns det?

    Sen undrar jag om det spelar någon roll om jag använder samma HD(partition) för mjukvaran PT LE 8 som det inspelade materialet?

    Har fått för mig att det skulle bli bättre prestanda om jag körde allt på en SDD disk? med följd att det blir snabbare kommunikation?

    Jag kör idag i en macbook pro 2.53 Ghz 4Gb med extern HD via firewire och tänkte ev. köpa en SDD disk.

    Är tacksam för synpunkter, jag kanske är helt ute och cyklar ang. detta? jag vet inte!

    Mvh /Thomas

    OSX har inbyggd kontinuerlig defragmentering så datorn sköter det åt dig när det behövs, SSD diskar behöver egentligen inte defragmenteras på grund av sin konstruktion.

  15. När vi ändå är inne på temat Wavelab vs Waveburner så är det senare ett renodlat mastringsprogram. Här finns inga verktyg för ljudredigering på samplenivå, statistik, spatial analys, brusreducering eller liknande. Så egentligen är det rätt dumt att jämföra dessa program.

    Har du missat att du kan använda pluggar i WB?

  16. Jag vet att du inte vill tro det (då det kommer från mig …) men faktum är att flera av mina ”Mac-polare” har uttalat att det enda program de saknar på Mac är Wavelab.

    Var som vanligt från dig inte mycket relevant som skulle stöda ditt påstående i dom länkarna. Hört talas om Waveburner?

  17. SSD är inte tillräckligt bra om man jämför med en Seagate Momentus 7200 RPM HDD som enligt något sekventiellt skrivtest

    klådde Intel X-25 G2 (Tom's Hardware, hittar inte länken nu). Däremot är ju SSD über när det kommer till att starta program men när man spelar in

    undrar jag om HDD'n kanske ändå är bättre på att "leverera en jämn mängd data"?

    Snarare så är SSD:er är bättre på att lämna och skriva en jämn mängd data eftersom vanliga hårddiskars överföringshastighet påverkas av en mängd faktorer som fragmentering cacheminne och var på disken som informationen ligger m.m.. Bra SSD:er slår generellt vanliga hårdiskar på allt.

×
×
  • Skapa ny...