Jump to content
Annons

Rundberg

Medlem
  • Antal inlägg

    40
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av Rundberg

  1. Om jag har förstått allting rätt så måste man ifall det skulle bli en kontroll på just dig, kunna bevisa att man hade med sig sakerna dit. Typ ta ut den ifrån kartongen. Men detta är ifall du vill slippa betala svensk skatt och tull. Tror även att det går att säga att det är en present (att köpa genom ebay så funkar det) men då har dom vissa sannolikhetstabeller (priser osv.) Du kan ju betala skatt och tull, blir dock då inte mycket billigare än att köpa den i sverige.

    Jag kan ha fel men det var så jag gjorde med min Macbook Pro (ut ur kartongen).

    Det är vad jag har läst på andra sidor.

  2. I Corren står det oxå om vinylskivor. Är det alltså bara vinyl de kommer att sälja?

    Nej, om jag förstod texten rätt skulle Cd-skivan (som fortfarande är det största fysiskafonogramet på marknaden) fortsätta säljas men att eftersom efterfrågan och tillväxten på vinylen har drastiskt ökat så ska dom lägga ner mer kraft och pengar på den avdelningen också🙂 Det gillas!

    Men i pressmeddelandet om att vinylskivor skulle ge ett mer aktivt lyssnande är så klart inget annat än marknadsföringssvammel...men ett gott skratt fick man. 😆

    klart man blir mer aktiv. låtarna hänger ihop och det blir enklare att lyssna på en hel skiva direkt. "Musikkvalitén" blir roligare (personlig åsikt)

  3. Hej

    Det låter sjukt konstigt. Men jag har varit med om något liknade.

    Första frågan: Har du några nedladdade pluggar? Oftast dom som sätter käppar i hjulet.

    Ifall Ja så avinstallera dom och starta om datorn o försök.

    Ett annat tips kan ju vara att pröva starta i 64-bitars. Vet inte om det fungerar men du kan ju testa.

    Annars vet jag inte

  4. Nej men ärligt talat, lite så är det.

    Det finns två kategorier av studiotekniker - de som inte har det som faktiskt jobb utan som mest gör saker åt sig själv eller åt polare som en hobby. Absolut inget fel eller konstigt med det - men många av dem har en tendens att ibland luta över åt audiofil-sidan och ska tvunget ha monitorer som låter fantastiskt bra och som ger en riktig upplevelse att lyssna på.

    Sen finns de dem som jobbar med att mixa - då är translation the key. Finns inget att sätta emot där.

    Ja - att jobba på NS10or är som att sitta och lyssna på en megafon hela dagen - de har en nasty puckel på ca 5 db vid 2 kilo. Men de slår alla andra monitorer på den punkten att lyckas man få mixen att sitta gött på NS10orna så kommer den funka bra i de flesta andra system också

    Jag håller med dig till 100.

    Ps o grattis (var tvungen)

  5. Faktum är att dem faktiskt går att få rätt lika ett par NS10or. High trim på -2 och mid på +2 så är det inte långt ifrån.

    Varför skulle man inte vilja ha något snarlikt NS10or?

    Men det är klart Gilbert, det finns ju de som köper bra studiomonitorer för att sitta och lyssna på musik i dem och slås av hur "bra" de låter. Sen finns de dem som seriöst mixar åt kunder och behöver monitorer som översätter bra.

    Säg gärna att NS10or inte översätter bra till andra system så kan vi starta en diskussion. Flame on 🙂

    Kom igen skriv ett inlägg till så får du ett grattis av mig:)

  6. Ponera att man av någon anledning skulle vilja degradera en ok högtalare till NS10-nivå, hur? Tror att det som vanligt handlar om någon som tror, att bara för att konen är vit så är det en "uppföljare" till NS10, som har uttalat sig. 😛

    Ja vem vet. Du kan få läsa själv, är enligt mig en väldigt bra sida. SoundOnSound

    Hela artikeln slutar så här: "If you're an NS10 fan and are in the market for a full-range active monitor with plenty of clout that retains the essentials of the family sound, then make sure you take the HS80M for a spin before making your final choice"

  7. Trodde denna tro var utdöende.

    https://www.studio.se/index.php?showtopic=15508

    😛

    Haha:) Inte för oss som inte har ett par själva än utan bara mixat i dom ett fåtal gånger 🙂 Man får la köpa ett par för att sedan tröttna på dom 😉

  8. Hört även att dom går att ställa in så att dom låter nästan som dom gamla retro Ns-10. Och man kunde använda dom till samma ändamål

    Läste det på Soundonsound tror jag när dom gjorde test på Hs-50,Ns-10 och Hs80.

    Vill poängtera att ingenting slår ett par Ns-10or (som andra paret) men ska du ha ett par monitorer så föredrar jag Hs80.

    Såg att dom var lite utanför din prisklass. Så jag vill tipsa dig om dom här, Alesis M1 Active 520. Sjukt prisvärda monitorer, har haft dom i snart 5 år och är väldigt nöjd.

    30394_l.jpg

    Ps. Såg att Thomann hade ett par begagnade nu

    Lycka till i djungeln 🙂

  9. Finns ju "limited edition" av Adam A7 från Thomann. Dock över ditt pris men mycket högtalare för pengarna.

    Annars finns ju dom här, också bra men några hundringar för mycket.

    KRK RP5 Rokit

    _Sk%E4rmavbild%202011-02-13%20kl.%2014.09.14.png

    Annars är det HS50 med vit woofer.

  10. Hej forumet.

    Har varit sugen på UAD 710 Twin-finity pre-amp ett tag. Kollat runt lite på priser och sånt.

    På Thomann finns det den plus ett UNIVERSAL AUDIO UAD-2 SOLO Pci-kort för samma pris.

    Är det kortet något att ha? Fungerar det att sätta in i en iMac tidigt 2007?

    Har någon erfarenhet av kortet eller även preampen så säg gärna till vad ni tycker.

    All hjälp är bra hjälp 🙂

    Rundberg

  11. Hej Forumet.

    Jag har lite problem när det gäller mixningen av mina egna låtar. Har en tendens att bli mer och mer effekter utan att jag är helt säker på vad dom gör.

    Jag är ju som sagt låtskivare och jobbar digitalt med mestadels urpan-pop och alltså väldigt lätt att bara lägga på massa ljud och effekter på varandra ju längre och längre man kommer av skapandet.

    Min fråga är: Ska man efter att man har gjort "klart" låten bounca ner alla spår och öppna en ny kopia med enbart audio-filer? Blir det enklare att mixa då? Jag vill ju få bästa möjliga resultat. Torrmix, viktigt?

    Det blir lätt gröttigt och väldigt komprimerat.

    Finns det några tips tex. att man ska göra klart musikens mix först och sen sången. Som att bygga in den i musiken? Eller att du ska bygga musiken efter sången?

    Vilka tipshar ni och vilka regler jobbar ni efter när ni ska börja med mixen?

    MVh Rundberg

×
×
  • Skapa ny...