Jump to content
Annons

erikh

Medlem
  • Antal inlägg

    16
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av erikh

  1. Vet inte så mycket om den... Varför borde den vart med? 🙂

    För att den låter unikt och helt enkelt inte går att ersätta. Precis som moogens speciella ljud har jp8000 skapat super saw vågformen som varit väldigt betydande för hur elektronisk musik låtit sen slutet på 90-talet fram till idag.

    Finns hur många synthar som helst som försökt återskapa det ljudet men ingen som riktigt lyckats. Har du lyssnat på elektronisk musik av något slag (trance, techno, house osv...) under de senaste 10 åren har du garanterat hört en jp8000.

    En jp8000 använder man precis som en moog, man är ute efter ett visst unikt ljud inte för att härma andra synthar (även om den från början var tänkt för det).

    Bara för att nämna några som använder eller använt den: Armin van Buuren, Chicane, Depeche Mode, David Bowie, Duran Duran, Ferry Corsten, Gary Numan, Jean Michel Jarre, Paul Van Dyk, Pet Shop Boys, The Prodigy, Rank 1, Tiesto, Atb....

  2. Tyvärr försvinner ju basen också.... 😆

    Kopiera orginalspåret med sång och använd eq för att ta bort allt utom basen, på spåret utan sång (som du gjort enligt videon) tar du bort alla låga frekvenser och så lägger du ihop spåren så får du med basen, men det som ligger mitt i mixen är ju ganska svårt att behålla utan att samtidigt ta bort sången...

×
×
  • Skapa ny...