Jump to content
Annons

SareaJohan

Medlem
  • Antal inlägg

    15
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av SareaJohan

  1. Jag kom att tänka på en sak - det finns väl sk "Controllers" för DAW så att man kan "spaka" den inbyggda mixern med extern hårdvara? Skulle det kunna vara ett alternativ till din analoga mixer?

    /Jocke

    Ja, det kanske skulle fungera.

    Är lite osäker på vad du menar att jag skulle vinna på det, i denna fråga bara? 😄

  2. SareaJohan: Det du beskriver känns ungefär som det jag skulle vilja kunna göra - använda analoga outboards och testa analog summering. Gör du dina nedmixar genom mixern?

    Jag har en närmast "kinky" förkärlek för analog signalbehandling. 🙂 Tycker att de komprimerar och klipper snyggare. Jag kanske bara är sentimental och tycker att "det var bättre förr" men jag ser en poäng i att man faktiskt bättre förstår vad som egentligen händer.

    Fast det är ju inget snack egentligen - datorn har betytt otroligt mycket för möjligheten att göra musik! 🙂 men jag är liksom inte riktigt nöjd med det som kommer direkt ur datorn....

    Kanske jag skulle sätta upp en UX8 på önskelistan och skicka till tomten?

    /Jocke

    Nej, generellt gör jag inga mixdowns via mixern.

    Ang. digital/kontra analog signal så finns det ju som bekant olika åsikter. Jag har ingen direkt uppfattning utan föredrar nog en kombinerad varant (därav mitt önskemål att använda External FX, förutom att det även avlastar datorn givetvis), men kan väl säga så mycket som att en studiomiljö utan en sequencer på en dator är för mig otänkbart. Men smaken är ju som baken - delad! 🙂

    EDIT: Om du ej är i behov av fler än 8 in/ut samt inte eftersträvar "noll latency" så tycker jag absolut att en UX8 är en välinvesterad pjäs. Huruvida den står sig mot liknande prylar i samma prisklass låter jag vara osagt, då jag inte testat så mycket.

  3. USB (2) klarar minst 18 I/O * så detta är inte anledningen till denna begränsning. Om man kör Mac så kanske det går att skapa en kombinerad enhet med fler UX8or.

    * http://www.rme-audio.de/en_products_fireface_uc.php

    Intressant! "Synd" att man inte har några planer på att byta till mac...

    Men jag sitter inte i sjön just nu. Men dyker det inte upp en lösning framöver, får det väl helt enkelt bli att byta upp sig ljudkortsmässigt, den dagen det krävs.

  4. Nångång ska jag starta en tråd som reder ut om en tusenlapp är bäst spenderad på mickar, preamps, A/D, kablar eller akustikbehandling. Min personliga, obevisade, tes är att preamps är det man kan vänta till sist med att uppgradera, eftersom det påverkar ljudet så lite (och att man lika gärna kan använda EQ till den färgningen). Jag VILL det ska vara mickarna som är viktigast, men jag fruktar att akustikbehandling skulle vara vinnaren...

    +1.

    Den tråden skulle jag följa med spänning! 😠

  5. Köper du oktava får du 2 st mk012 för 3000 spänn. Då har du 7 000 kr över. Lägg 5 000 kr på preamp och 2 000 kr på akustikbehandling. Då har du kommit långt. Mycket längre än vad du kommer bara genom att byta mikrofoner.

    Ett annat alternativ är att köpa två par mikrofoner så du har lite karaktärer att välja mellan, t.ex. ett par oktava och ett par bandmikar.

    Jepp, det låter sunt!

    Studion är precis i sin linda så det är många saker som ska inhandlas med tiden, för att få så mycket valmöjligheter och karaktärer som möjligt.

    Jag tackar för dina visa råd! 😉

  6. Jag har en KB37 och det funkar fin. tanken var väl att det inte skulle bli så många sladdar.... 🙂 De modellerade sounden kanske man ska se mest som effekter - många presets är väldigt märkliga! Har själv en gammal rörhög som låter bra oavsett inställningar eller vad man kopplar in. 😉 Tycker särskilt att de distade ljuden mest "fräser"...

    Well, det här med stackning då... Vet inte om du läst artikeln jag länkade till men det verkar tydligt att Line6 har planer för att utveckla UX8.an då det finns plats för fler DSP:s mm. Men om det innebär att de har planer för möjlighet till stackning är ju svårt att veta. Vet heller inte om klockan finns med i signalen på SP/DIF.

    En tanke som slog mig är att audiofiler ibland byter klocka på CD-spelare så om man vill modifiera kan det ju inte vara för jäkla svårt att hitta den och låta den ena klocka den andra eller låta båda använda en extern klocka. Men det blir ju en lite mer omfattande operation!

    Man kanske ska se det som en pedagogisk situation och lära sig att klara sig med det man har? Du kanske kan bounca vissa spår före mix så att du klarar dig med 8 kanaler?

    /Jocke

    Har inte hunnit läsa hela artikeln ännu. Återkommer när jag gjort det 🙂

    Givetvis går det att bounca innan mix, det är egentligen inte där problemet ligger.

    Problemet ligger i att jag vill loopa externa effekter utan att koppla ur/om de 8 kanaler som konstant matas från mixerbord/preamps in i ljudkortet.

    Det är alltså INTE frågan om att spela in mer än 8 kanaler samtidigt, utan just bara för att göra det smidigare med externa effekter.

    intressant det du nämner om vidareutvecklingen från Line6.

    Ska som sagt läsa hela artikeln när jag kommer hem från jobbet ikväll....

  7. Jag har intresserat mig för den där ett tag och läst allt jag kommit över. Det här var väl den mest omfattande genomgången: http://acapella.harmony-central.com/showthread.php?t=1897084

    Bristen på möjlighet till stackning var väl en av de saker som kom upp på minuskontot. Vet inte om man kan göra någon "workaround" via SP/DIF? Har inte pysslat så mycket med sånt men om jag fattat rätt så handlar det väl om att de behöver samma "klocka" för att synca.

    UX8 verkar vara en "god cigarr" - berätta gärna om dina erfarenheter! 🙂

    /Jocke

    Hej Jocke,

    Jag har inte heller jobbat så mycket med SP/DIF-svängen, så kan inte svara på det. Men den har ju ingen egen wordclock.

    I övrigt är jag faktiskt väldigt nöjd med den. Lätthanterlig, låter bra för sin peng (om man nu väljer att använda dess egna preamps), relativt låg latency (jag hamnar väl runt 5ms med min nuvarande setup), jävligt snygg att titta på (om man kan bortse från att det står line6 på den 😉 ) och dessutom följer det ju med en hejdundrans massa grejer i gitarrväg (POD Farm mm.) som faktiskt låter bättre än många andra mjukvaruförstärkare jag testat. Men givetvis är dessa sound inte i närheten av min Mesa.... 😎😉

  8. Bara en fråga. Är du hundra på att det är mikarna som inte låter bra och inte rummet? Ofta kan en tusing eller två på rummet göra större skillnad än vilken mikrofon du använder.

    Hej Daniel,

    Din fråga är relevant. Rummet låter dock rätt bra i övrigt (men är givetvis inte helt intrimmat än), men framför allt så är ju befintliga OH-mickar nästan obefintliga, dvs. gammal billigt no-name-skräp. Så vettigare prylar ska inhandlas i vilket fall som helst. Tackar för din input! 😛

  9. Hej,

    Jag äger ett Line6 TonePort UX8 (http://www.thomann.de/se/line6_ux8.htm).

    Någon som vet om det går att seriekoppla dessa (om man har 2st) så att man får 16in/ut istället för 8?

    Jag har googlat i detta ämne men inte funnit någon info.

    Om inte, finns det något annat smidigt sätt att få fler in/ut-gångar?

    Jag kör Cubase 5.1 Retail och vill främst ha fler in/utgångar för att kunna köra External FX.

    Tacksam för hjälp!

  10. Hej!

    Jag är ny här på forumet och tänkte börja med att prova lyckan med en tråd om överhängsmickar.

    Har nyligen dragit igång en studio men just nu falerar soundet främst på mina dåliga OH-mickar.

    Skulle vilja ha tips på några bra och prisvärda mickar för ändamålet. Främst är det rock/hårdrock och delvis pop som kommer spelas in.

    Priset bör ej överstiga 5000kr/st.

    Tacksam för alla tips!

×
×
  • Skapa ny...