Jump to content
Annons

Johan Erik Hellqvist

Medlem
  • Antal inlägg

    9
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av Johan Erik Hellqvist

  1. Hej,

    Jag och min gode bandkamrat Erik har precis släppt en grej så jag tänkte posta lite skamlös promotion här. I know I know, ännu en snubbe, ännu mer musik - men indiepop/elektropop på svenska - undertoner av satan.
    Hur som, är det någon som vill rosa eller risa så tas kritik tacksamt emot.

    I övrigt, ja eh. Gjort med Buzztracker (orka vara modern) och min midikontroller är en amiga1200. så då var det sagt. här är låten:

    https://open.spotify.com/track/0byogIex0mGqrrUE90HiYf

    tjingelong

    post-23574-0-21179300-1487234173_thumb.jpg

  2. Tja,

    Jag är på jakt efter någon som är bra på att ratta egna syntljud.

    Samt att kunna höra en referens, och därefter ta fram ett nästintill identiskt ljud.

    Ofta när jag skriver musik till ett projekt så efterfrågas det vissa ljud från andra referenser.

    Och eftersom jag själv är gitarrist så betyder det oftast att jag får sitta och gräva bland tusentals presets för att hitta något som är sånär likt.

    Både tids- och inspirationsdödande.

    Därför letar jag efter någon som kan det här med vågformer, filter, LFOs osv.

    Antingen en partner in crime, som vill arbeta tillsammans då och då.

    Eller en inhyrd person som, mot betalning/tjänster-gentjänster eller liknande, kan hjälpa mig.

    Jag jobbar huvudsakligen med musik till TV. Vinjetter, jinglar, bakgrundsmusik osv.

    /Niklas

    (Inlägg om att jag borde lära mig programmera syntar själv undanbedes)

    Jag är inte helt obevandrad inom området. Bara att höra av sig via PM.

  3. Hej folket. Jag har ett samarbete med en sångerska i Göteborg, själv bor jag i Gävle. Vi har två projekt på gång varpå det ena spelas in av henne själv men det andra har vi kommit överens om att jag åker ner till Gbg för inspelning.

    Ett problem är bara att vi inte har någon studio att vara i, därför tänkte jag kolla här om det finns någon vänlig själ som har en mindre studio i Gbg, gärna i de mer centrala delarna. Vi kommer bara att spela in sång och jag tar med egen utrustning.

    Skriv till mig om har en studio eller känner någon som har en studio som skulle passa.

    Ekonomin är (väldigt) begränsad så, ja.. Hör av Dig. 🙂

    // Fredrik

    Det beror på vad ni behöver, hur stort behov av plats ni har och hur begränsad ekonomin är 🙂

    • Gilla 1
  4. Ytterst intressant tråd må jag säga!

    Nr. 1 och 2 på din lista håller jag med om till 100%! De har jag varit allergiska mot sedan jag testade de för andra gången. Lite kul att lyssna på en gammal inspelning och höra hur Choir Aahs kommer in 😉 Jag kan nog inte själv bidra med något lika konkret. Jag skulle visserligen säga att jag är allergisk mot de flesta GM-grejer, men Choir Aahs och Voice Doos är väl de värsta.

    Sedan har jag en gammal allergi mot en metod som jag använde innan jag skaffade min ljudkort med preamp: Lineat keyboard genom gitarrförstärkarsimulator 🙂

    Voice Doos är ju fett!

    Däremot Poddar i alla dess former och autotune som "effekt" borde vara förbjudet så det förslår.

  5. site_logo3.jpg

    Det där fattar jag inte alls! Verkar ju helt käpp rätt... Om du nu "absolut måste", är det då inte tidsvinst att helt enkelt låta sjunga om skiten än att du ska börja fumla med "variationer" i melodyne? Antingen har du ett snuskigt kontrollbehov, eller så har du helt enkelt all tid i världen...

    Well, jag skriver under på sjukt kontrollbehov - förutom det - sångaren bor i Tyskland så när vi väl träffas för att spela in demospår (inte skivproduktioner) så hinner vi sällan göra så jävla mycket. alltså är jag utlämnad åt att fixa det själv...

  6. brukar helst inte dubba... Men om man absolut måste brukar jag faktiskt tillverka dubbarna själv genom att göra lite variationer i melodyne istället för att låta sångaren/sångerskan sjunga två gånger. också utmärkt sätt att göra stämmor. Ok, flera av er kanske kommer skrika nu men... 🙂 ..

    Sen är det ju alltid fett att panorera ut dubbningar...

    Mycket reverb och ganska lågt tycker jag funkar bra också..

  7. Hej,

    alltså, om du väl vandrar ner monitorträsket så kommer du förmodligen;

    1) aldrig ångra att du köpte ett par monitorer, de är i mitt tycke överlägsna hemmastereo-skräpet, även i relativt billiga prisklasser (Jam's nEAR produkter osv)

    2) när du väl traskar upp en prisklass eller två efter några år kommer du undra varför du inte gjorde det från början och inte kunna leva utan dina monitorer...

    Själv sitter jag med Yamaha HS-80 och de är fantastiska. Har även mycket varmt att säga om Genlec och KRK. Men dra till affären och lyssna är mitt tips. ta med dig lite musik som du gillar och vet hur den låter i din hemstereo och ett par bra hörlurar... Sen är det bara att slå till på det som plånboken tillåter.

    Tja!

    Är medveten om att detta har diskuteras på forumet förut, men känner inte riktigt att ngn tråd har passat mina förutsättningar, hur som helst...

    Vill skaffa monitorer för första gången. Har kollat runt på diverse forum och fått en samlad uppfattning av att det för det mesta inte är värt att satsa på billiga monitorer då b.la ljudkvalitén inte är den bästa. Vad tycker ni? Får man verkligen bara skit? Borde inte ett par monitorer för drygt 800 duga för mig som spelar in musik som en hobby? Det borde väll ändå vara relativt mycket bättre än mina datorhögtalare för 300? Jag har inget ljudbehandlat rum, rummet är relativt stort, lite större än ett standard sovrum skulle jag säga. Visst, jag skulle kunna gå för hörlurar, men vill kunna spela upp det högt dels för den anledningen om fler vill lyssna på en inspelning samtidigt. Känns mer effektivt.

    Jag har kollat lite på följande monitorer:

    M-audio Studiopro 3

    Samson Media one 3a

    Alesis M1 Active 320 USB (Pair)

    Om ni har förslag på andra monitorer så hit me, max. 1000 kr dock, även om ni tycker att det är värt att vänta och satsa på ett par bättre

  8. Hej!

    Jag har nyligen börjat sända radio via studentradion vid Örebro universitet. Det jag har tänkt att spela är musikexperiment skapade av mig själv, folk jag känner, folk jag letar upp och folk som letar upp mig. Bara i undantagsfall musik av signade artister.

    Inga genrelåsningar. Det som är viktigt är att det är ett intressant projekt för musikskaparen, subjektivt experimentellt..

    Skicka gärna in bidrag!

    Det vore mkt roligt med intresserade i närheten av Örebro..

    Läs mer:

    http://radiocampus.net/home/?cat=20

    http://kollektivradio.org/PMWiki/Hem/Kollektivradio

    Tjosan,

    Här är en liten experimentiell bit som jag gjorde för några år sedan när jag satt i solen på Potsdamer Platz i Berlin...

    http://dl.dropbox.com/u/1407201/untitled%2...mer%20platz.mp3

    från mitt soloprojekt "untitled playlist"..

    Johan

×
×
  • Skapa ny...