Jump to content
Annons

lavrell

Medlem
  • Antal inlägg

    2 479
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av lavrell

  1. har spridit sig som en löpeld den senaste veckan på olika forum.

    Det är mina vänner Aron, Henke och Jonah som har ett litet projekt vid namn Dirty Loops. De gör råsvängiga och snortajta covers på moderna hits.

    Spana gärna in för detta kommer nog bli stort 🙂

  2. Jag var in på lokala musikaffären idag. Det är nämligen så att jag är på jakt efter en ny akustisk gitarr. Efter besöket kan jag konstatera att jag väljer mellan två modeller. Varav en jag inte ens har testat dock så jag tänkte försöka få en liten uppfattning om vad andra tycker.

    Först måste jag säga att jag tyckte Durangon var makalös. Hade jag inte vetat vad prislappen låg på när jag provade hade jag trott minst det dubbla om jag skulle gissat. Jag provade många andra märken i samma prisklass och lite högre bla Ibanez, yamaha, Simon and Patrick, Fender, Martin. Och ingen av dom hade egentligen nånting alls att säga till om i jämförelse tyckte jag. Möjligtvis Simon and Patrick-guran men jag föredrog fortfarande Furchen.

    Nu till problemet. Innan jag gick dit hade jag hoppats på att hitta en Martin D15 eller ännu hellre en martin 000-15. Men dom hade tyvärr ingen. Det är en gitarr jag är ganska nyfiken på, men jag har inte lyckats hitta en att provspela! Så jag tänkte om nån här har spelat på både durangon och 000-15an och har lite åsikter.

    Jag har nästan bestämt mig för durangon och det är av den enkla anledningen att jag provade lite andra martins i affären. Någon jag itne la namnet på minnet men som kostade 8 000 kronor. Den tyckte jag var ganska intetsägande faktiskt och Durangon var helt klart bättre. Men sen testade jag även en D35 (som är betydlig dyrare) och den fick faktiskt en väldigt svår match mot durangon. Och prisskillnaden där var väldigt svår att motivera tyckte jag själv.

    Så vad tror ni? En martin i ungefär samma prisklass som 000-15 tyckte jag inte var nåt att hänga i granen jämfört med Durangon. D35an var ju helt klart det men den kostar ju ungefär 4 gånger så mycket som durangon.

    Hur står sig 000-15an mot D35an? Nån med erfarenhet där?

    Jag gillar inte alls Durangon faktiskt.

    Tycker den har alldeles för mycket loudnesskurva över sig. En akustisk gitarr tycker jag ska låta träigt och med mycket kärna. Durangon tycker jag låter fett men det finns ingen upplösning i mellanregistret vilket gör att den känns steril i inspelningssyfte.

    D35 kanske inte är lika "brillig" men har ett desto mer balanserat ljud (men detta skiljer såklart mellan olika ex)

    Men smaken är ju som baken, gillar du soundet i Durangon så är ju priset enormt lågt.

    En sak att tänka på är också att Durangon är väldigt känslig för luftfuktighet och kyla/värme vilket gör att halsen och locket lätt slår sig.

  3. Tack ska ni ha! Jag är lite chockad av priset... Finns det inga budgetvarianter med denna funktion? Känns som även de enklare modellerna därifrån kommer ligga på för hög nivå.. 🙁

    Då får du köra på varianten med en eller flera mikrofoner på scenen som tar upp ambienceljudet.

  4. På iTunes hittar jag en platta med Rikke Lie men inte med Lost without you. Det kanske är ett äldre album? Bra att den ska vara med i alla fall ;-)

    Det är fel Rikke Lie 😄

    Det är en dansk tjej som inte alls gör liknande musik. Lite dumt dock att det finns två men den andra är ju inte alls känd utan mer independent.

    Får hoppas att det inte blandas ihop för mycket där på iTunes 😛

  5. Hej, jag undrar om det finns små lurar som man har i örat, som är öppna för omgivande ljud? Dvs att man höra även saker som händer utanför fastän man har dem i örat..? I så fall var hittar man det och vad kostar det ungefär?

    Ja det finns. De enda jag känner till är Ultimate Ears UE11 och uppåt som har en option att lägga till "ambientljud". Dessa kostar i Sverige med gjutning ungefär 10-12000:- så de är inte direkt gratis.

    Annars får du göra som de flesta gör, med andra ord att ta ur ena pluggen när du vill höra vad folk säger eller om du vill få en feeling av publiken. Det senare kan ju dock återfås genom att sätta upp mikrofoner på scenkanten och skicka deras signal till inearet.

  6. Oj det visste jag inte. Hoppas de inte är tunga då 🙂

    Men kan man köpa dessa separat då? Vad ligger det på ungefär i pris? Tack för massa bra svar!

    PS. menar alltså myggan respektive hörlurarna

    Javisst går det att köpa mygga och lurar separat så länge du har resten. Angående myggorna så finns det lite olika standards vad gäller koppling till sändaren men de flesta har flera olika alternativ.

    Mina favoriter är Countryman men då får du räkna med 4500:- och uppåt men då låter det bra! Har ingen jättekoll på budgetprylarna men du kan säkert komma undan för runt 1500:- och få okej kvalité.

    När det gäller inearlurar som inte är formgjutna är det väldigt viktigt att hitta ett par som passar din hörselgång vilket är otroligt viktigt för det är ju inge vidare kul att ha lurar som ramlar ur sakta men säkert (har erfarenhet av det själv). Det bästa är ju att formgjutna egna lurar då det överlägset bäst både ergonomisk och ljudmässigt. Ett tips där är Starkey's egna lurar som håller samma höga kvalité som Ultimate Ears men kostar halva priset.

  7. ah ok tack.. jag var visst inte så insatt.. 😊

    Men om man då vill ha en mygga (sån här mick på kinden) som mick då? Är det alltså en separat grej? Så man har en sladd från myggan till sändaren och även en sladd från hörlurarna till sändaren? Två sladdar alltså..?

    Exakt det är två olika system så då får du ha en sändare och en mottagare på dig. Jag råder dig att hålla dig ifrån de billigaste myggorna då de låter otroligt dåligt (vilket egentligen alla myggor mer eller mindre gör om man ställer dom i jämförelse med en vanlig mikrofon av god klass).

  8. Leta reda på det rum du tycker låter bäst och låt en kompis spela medans du går med en mikrofon i rummet med hörlurar på dig och letar efter den plats där det låter bäst. Ställ mikrofonen där och spela in!

    Svårare än så behöver det inte vara. Jag har mer och mer gått ifrån "12:e bandet" inspelningen och får ut mycket mer av gitarrens hela frekvensspektra genom att jobba med mikrofonplacering.

    Detta kräver dock att rummet låter bra och inte har mycket efterklang om det inte är det du är ute efter dvs.

    Om du har möjlighet så spela gärna in i stereo om gitarren ska vara det drivande instrumentet i låten för en fylligare ljudbild.

  9. Letar inear system men är just bara på jakt på själva huvudenheten, dvs micken o hörlurar. Hittar dock inget. Nog måste man också kunna köpa delar av systemet? Brukar myggan o hörlurarna vara separata enheter eller hänger de ihop? Tacksam för svar.

    Mikrofon har ju inget med In-ear att göra utan ett inearsystem är ju den sändare och mottagare plus lurar som du har som medhörning.

  10. Så nu tillhör du "ett knippe av sveriges tyngsta musiker" som man kan läsa om på

    www.rikkelie.com. Kul.

    När är full cd:n tänkt att släppas?

    Skriv gärna en rad här om du syns i tv-soffan nånstans !

    robc

    Haha, ja det hade ju varit kul om man vore det 😛

    Det finns inget datum för fullängdaren än utan det ska först släppas en till singel och allt är ju beroende av hur bra det går för den men senare i höst är det enda jag hört.

    Och detta gäller ju Norge, den svenska planeringen har jag ingen aning om tyvärr.

    Ja jag kommer nog synas i TV i samband med Rikke ett par gånger under hösten så jag informerar om det när jag vet mer 🙂

  11. Grymt! Riktigt roligt. Se nu till att skivbolaget skickar oss ett promo-exemplar, det här kan ju vara intressant att skriva om.

    Det ska jag absolut kolla upp inför den svenska releasen som jag inte riktigt vet datumet för ännu!

    En intervju med Peter Nordahl bör annars vara ett ämne för tidningen. Sjukt kompetent och har det där gamla sköna tänket med att fånga en känsla hos musiker/artister istället för att ta om tagningar tills det sitter "perfekt".

    Kul att du gillar Björn!

  12. Bra video o prod. Fick du chansen att vara med på inspelningen (vilket jag vet att du skulle fixa med bravur)

    eller är det Universal som bestämmer allt? Lite nyfiken på hur det går till i "den stora världen".

    Berätta gärna lite mer.

    robc

    Jag spelar gitarr på två spår på skivan. Från början var det tänkt att jag inte skulle spela alls.

    Det va självklart en besvikelse först men när man börjar tänka efter så är det ju ganska naturligt.

    Peter har ju sina musiker som han använt i flera år som han känner utan och innan vilket gör att de förstår hans musikaliska språk när han ska förklara hur han vill att det ska låta.

    Kan ju vara lite riskabelt att ta in ett okänt kort som jag då var men han valde ändå att ta in mig på två låtar där den akustiska gitarren är det främsta instrumentet tillsammans med stråk.

    Detta känns ju speciellt kul eftersom mitt spel är i fokus.

    Men det är inte Universal som bestämmer musiker utan det är producenten som är avlönad som frilans av Universal.

    Skivan är helt grym. Ni som gillar snygga stråkarr och levande musik med massor av feeling kommer älska den!

    Inte ett endaste klick användes på hela skivan utan allt är musikernas känsla rakt igenom vilket är sjukt ovanligt i dagens musikvärld på den här nivån.

    Kul att du gillade låten och videon.

  13. skönt att slippa svengelskan

    kanske lite väl småflicksröst men schysst sound å låt, kunde kickat lite mer i refräng men snyggt som sagt

    fick du ta steget tillbaka eller var det tanken hela tiden?

    i vilket fall, grattis till framgång, hoppas det växer 🙂

    Ja tanken va ju att vi skrev musik till henne som artist så det är precis så som jag vill ha det 🙂

    Jag kommer vara med henne och spela på kommande turné och promotiongrejer så jag får båda delarna av kakan så att säga.

    Det finns en ganska överhängande risk att det blir stort men vi får se. Lansering i Sverige sker även det inom kort och sen ut i Europa om det går enligt planerna 🙂

    Kul att ni diggar!

  14. Tjenare alla studiomänniskor.

    Jag vet att jag inte varit aktiv här på länge vilket beror på att jag trappat ner på studiojobben. Men nog om det.

    Jag vet inte om några av er kommer ihåg men ni hjälpte mig att få gig i Norsk TV förra året tillsammans med min co-writer Rikke Lie.

    Nu har hon fått stort skivkontrakt med Universal och har släppt sin första singel och musikvideon till den. Plattan är inspelad i Atlantis här i Stockholm och är producerad av Peter Nordahl. Jag har varit med och skrivit musiken till 4 av spåren på den kommande plattan som är en akustisk popplatta med orkestral feeling. Stråk är spelat av Göteborgs symfoniorkester.

    Länk till ursprungliga tråden

    1eb15583672af87dafb98c58bc1d0476.jpg

  15. Ja det va de bästa två bidragen som gick vidare direkt till Globen i lördags.

    Anna Bergendahl hade jag lite svårt for tidigare men jag tycker låten är kanon och växer för varje lyssning men min absoluta favorit är Jöbacks låt. Tycker den är grymt snygg och framför allt då den tidigare nämnda tonartshöjningen i refrängen. Galet snyggt gjort men visst kunde produktionen vara fetare? Trummorna var tillexempel rätt tråkiga och stela, lite mer knuff och häng i dom så hade det varit ännu bättre.

    Skönt också att min käre vän NEO aka Linus Ingelsbo gick till andra chansen, en låt som fastnar och förmodligen kommer spelas mycket på radio.

    Han kommer och gästar mitt schlagerband Hallå hela pressen ikväll på Vickan om ni vill höra låten helt live 😉

  16. Men just nu känns M-Audios lurar väldigt intressanta. Jag är hittills nöjd med allt jag använt av deras prylar och in-ear lurarna har fått mycket bra kritik. Fast ingen jag känner använder dom... Någon här som vet nåt om dom? De verkar i alla fall vara väldigt prisvärda. 2500kr för tvåvägs dj-lur. 3200kr för tvåvägs referenslur. Hela kalaset kommer att landa på 5000-6000kr verkar det som... men jag tror det blir värt det! Känns inte som jag har några alternativ heller, förutom en vanlig monitorhögtalare vilket inte funkar i det sammanhanget jag spelar i numera.

    Försöker komma ihåg att återkomma när detta utvecklar sig vidare :-)

    Spana in DV247.com dom har grymma priser på M-Audios IE-serie 😄

  17. Fina grejer Lavrell!

    Nöjd med stratan? Jag är så osäker på att köpa just Road Worn efter allt dåligt man hört om mexikanska gitarrer.

    Jag är supernöjd med den! Köpte även den på 4sound Stockholm och testade den mot diverse American standards och custom shop shop gitarrer men gillade Road wornen allra bäst. Framför allt pga den grymt sköna halsen och den lätta vikten.

    Tycker de är de mest prisvärda Fendergitarrerna man kan köpa nya idag.

×
×
  • Skapa ny...