Jump to content
Annons

VonB

Medlem
  • Antal inlägg

    3
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av VonB

  1. Om det är bra betalt eller inte beror väl helt på hur snabb du är på att få ihop låtar? Om du som t ex Tilly fixar i snitt tre låtar/dag och jobbar som vanligt (8 h/dag, 21 dagar/månad) så får du i sådana fall ut knappt 19 000 kr. En helt ok månadslön för de flesta?

    Visst kanske du klarar att slänga ut 3 låtar om dagen, men sen skall dem godkännas, jag skulle gissa på att du behöver cirka 5 låtar om dagen för att du ska ha en rimlig chans att 3 skall godkännas. 3 låtar a 300 kr, 5 dagar i veckan, 4 veckor i månaden är 18000 kr vilket visserligen är rimligt att få ut efter skatt men då ska du ha 3 godkända låtar/dag vilket jag anser inte är allt för lätt, i alla fall inte under längre period.

  2. Vi arbetar med ett antal olika internationella kunder. De väljer att arbeta med oss på grund av den höga kvalitén på våra verk och den bredd vi erbjuder. Epidemic Sound är ett musikbibliotek anpassat för ljudläggning av rörliga bilder. Vi tar ut en fast månadsavgift och så får våra kunder använda biblioteket hur mycket eller hur lite de vill. Den fasta avgiften gäller för alla verken i biblioteket, oavsett hur mycket eller lite de används.

    En enhetlig tariff på 606 kr (ex moms) per godkänt verk. Vi köper loss de ekonomiska rättigheterna till dina verk. Du får alltså betalt en gång för ditt verk.Du får betalt för alla låtar som blir godkända, oavsett om de spelas eller inte. Du måste fakturera via enskild firma, handelsbolag eller genom aktiebolag.

    Vi tror att Epidemic Sound är ett bra första steg i en musikkarriär. Vi erbjuder en möjlighet att kunna leva och tjäna pengar på musik och dessutom under resans gång lära sig en hel del, av två av Sveriges mest etablerade och meriterade låtskrivare. Vår förhoppning är att få stötta, utbilda och vara en bra partner för våra producenter så att de ska utvecklas så mycket som möjligt. Det finns även möjlighet att kontakta våra upphovsmän och fråga dem om hur det är att vara en del av Epidemic Sound. Våra producenter jobbar väldigt hårt med att lyssna på all musik och lämnar ofta feedback och tips på hur man kan förbättra sig. Nivån på feedback anpassas till hur mycket stöd varje producent vill ha.

    Med ert system får man knappt ut något, visst är tariffen exkl moms men för att du ska få ut pengar måste du fortfarande betala skatt och sociala avgifter som gör att du som företagare kan få ut ca 300 kr per låt... Det ända sättet att inte förlora så mycket pengar är att ha ett Aktiebolag och vänta till årets slut och ta ut alla pengar som vinst, då betalas endast 30% skatt. Hur fantastiskt det ändå skulle vara att få ut några låtar och kanske tjäna lite pengar så måste jag som utbildad människa avstå för detta är alldeles för dåligt med pengar för att det skall vara värt ens tid.

×
×
  • Skapa ny...