Jump to content
Annons

Out of Body Productions

Medlem
  • Antal inlägg

    25
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av Out of Body Productions

  1. Hej

    Jag genomför just nu mitt examensarbete som handlar om att skapa ett partitur från ett digitalt komponerat verk. Jag söker musiker som vill ställa upp för en intervju om sitt instrument och letar efter en person som behärskar Tablas samt vet hur man kan notera detta.

    Hör gärna av er här eller skicka ett privat meddelande så kan vi talas vid. Jag är bosatt i Norrköping, men kan ta mig till Stockholm. Annars kan vi talas vid via Skype.

    / Patrik Tibell

  2. Men om det inte är en seriös låt så känns det inte som om det är någon mening att ge konstruktiv kritik.

    Varför inte? Jag gillar all kritik jag får, oavsett hur seriös låten må vara. Jag menade oseriös i den tanken att den innehöll lite humor, och inte i mitt försök till en låt.

    Jag får jobba på basgången tills nästa låt, och nu vet jag vad en Reece är 🙂

  3. Trummorna låter helt random, försök att få någon sorts struktur, nåt sorts beat. Det här svänger liksom inte, det låter bara jobbigt.

    Reecen eller vad det nu ska föreställa får du jobba lite mer på. Modulera, dista osv. 🙂

    Har du hört riktig Drum n Bass nån gång? Isf vilka artister?

    Jag tycker det blir tråkigt om man kör samma trumloop igenom hela låten, och vad jag förstått är det väl det som är lite grejen med denna genre att köra lite varierade beats och inte bara någon loop som vemsomhelst kan planka ihop, eller?

    Reecen? vad syftar du på här, är inte riktigt med. Det är lite menat som en humorlåt, egentligen en remix på "anslagstavlan" temat med en blandning av konstiga samples.

    Och tyvärr så måste jag svara att jag inte hört "riktig" drum and bass, bara nån enstaka gång. Det närmaste jag vart är nog Prodigy vilket jag har i rötterna. Men tackar för kommentarerna 🙂

  4. Ja asså raring det är ju såhär att Reason har helt klart sina brister och i synnerhet då i sequensern. Den suger klart vårtsvinstestiklar.

    Har Du varit en duktig pojke och uppgraderat till 3.0 (tror t o m en uppgradering på den är på G, typ 3.1, 3.2 eller så)? Eq:n i Reason är heller inte bra. Bara bas och diskant (vad håller de PÅ med??). Synd är att man inte kan eq:a Reason i Cubase, såtillvida man inte gjort om hela klabbet till wav-filer. Förvisso kan man

    lägga effekter under varje sampler, typ NNXT och genom dem använda eq.

    (Jobbigt!!).

    Har du vart en duktig pojke och läst manualen? EQn I reason är parametrisk och i 3an så kom en ännu bättre med low- och high-shelf funktioner och low-cut. Kolla in reason-versionen av låten om du undrar hur detta e möjligt.

  5. Hej!

    Kompositionsmässigt/arrmässigt är detta ofattbart begåvat. Mycket mycket nice,

    och härlig stämning. Men...det låter inte naturligt alls. Har själv Reason, och tycker inte Ni har valt de mest ultimata orkesterljuden. Mycket låter syntetiskt, i synnerhet stråkarna. BPM:met är på TOK för statiskt. Vet ej hur man påverkar

    mastertrack i Reason (tempoväxlingar), för jag gör sådant i Cubase.

    Men herregud allt beror ju på vad man har för ambitioner med det hela, och här

    tycks de ju vara höga. Så varför inte gå hela vägen? 😱

    Tempoförändringar går tyvärr ej att göra i Reason, men om man pluggar det med Cubase :rolleyes: Jag tror mixningen och EQ kan vara en del av orsaken till att allt inte låter fullständigt realistiskt, men Reason har ju vissa svagheter främst gällande brass och woodwindljuden. Jag skulle gärna villa ha lite teknisk hjälp gällande EQ om det är något specifikt du tycker låter helt galet eller så 😆

  6. Det låter som du använt Reason! Coolt, och samtidigt intressant eftersom jag själv skapar bland annat klassisk musik i Reason. Jag håller med VacUm om att det låter lite stressat, jag vet dock inte om detta är nåt parti som ligger mitt i låten eller ej, men som början på en klassisk låt så är det lite hastigt. Försök att panna instrumenten som en riktig orkester är utplacerad, cellos, och dubbelbas till höger och fioler till vänster. Jag gillar melodierna, och trummorna är väldigt bra. Jobba på, du är på god väg. Om du använder Reason till att skapa klassisk musik, så kan du lyssna på några låtar som jag gjort på reasonstation här.

  7. Jag har aldrig hört en bra trancelåt gjord i Reason. Inte någon Drum n bass-låt heller. 🙂

    Att säga att det är användarens fel är ju en klassiker. 😉

    Bra trance som är gjort med reason, har du kollat in vad som finns på reasonstation.net? Ta t.ex. Digital Art som gör fantastisk trance, eller varför inte Microlab som gör grym Dn'B. Han/de finns för övrigt på denna sida också, så det är väl bara att fråga.

×
×
  • Skapa ny...