Jump to content
Annons

Sacrilegium

Medlem
  • Antal inlägg

    50
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av Sacrilegium

  1. Ja jag har läst det också men tyckte det verkade helt orimligt. I och med förvirrningen som uppstår med att dom har levererat felaktiga produkter också.

     

    Och att det  säljs som något sorts paket i båda musikaffärerna här i byn som något sorts reamping paket för gitarr och bas. Vafan kan man inte lita på att musik/studioförsäljare kan något om sina produkter?! Så jävla ledsamt

    Får man fråga då om du köpte samma sorts paket med tillhörande DI boxen J48? och fått ett lyckat resultat med den och en annan reamp alltså?

  2. Hej, får be om ursäkt på förhand för ännu en uttjattad reamp tråd men nu börjar humöret lessna och jag blir inte klokare längre av alla dessa reamptrådar här och på gearslutz etc.

    Så jag tänkte jag får be om hjälp här och göra en tråd med just mina specs och se om nån ser felen jag inte ser.

    Jag har spelat in mina DI-signaler med passiva mickar Gitarr - DI--Box Radial J48 (aktiv) - Presonus Audiobox iTwo XLR ingång - Cubase  24bit  41k

    Vart tvungen att använda Paden på DI-boxen -15 db annars peaka det trots alla reglage på i stort sett 0.  Men än så länge tyckte jag att det inte verkade vara några konstigheter.

    Har för mig nivån i cubase hamnade nånstans -10. Känns nu i efterhand efter mer läsning som möjligtvis något för låg men högre än det gav oren signal. 

    Första försök med reamp så var det uppenbart att något inte stod rätt till. Max output från ljudkort och max Level från X-Amp och trots det nästinpå ingen signal ändå.

    Radial hade tydligen levererat ett gäng felaktiga exemplar och efter lång tids väntan har nu fått hem en "korrekt" vara.

    Men likt förbannat så är signalen inte godtagbar ändå.

     

    Kedjan: Monospår i Cubase -  Monitoroutput send som mono och in i en testförstärkare. 

     

    När förstärkaren är på clean channel med en behaglig ljudnivå och ljudkort, reamp står på max så låter det vid första anblick ganska okey. Något nååågot lite svagare än gitarr rätt in men så fort man grejar med lite gain så låter det inte som något jag vill ha in i min daw. Det låter förjävligt helt enkelt.

    För de som undrar varför jag inte spelar in direkt istället tjoff tjoff klart så är det för att jag inte har dom möjligheterna hemma och så börja jag ju läsa om det här med reamping och tyckte det vore en bra idé och. Det verkar ju så oerhört smidigt och se där, Radial säljer nåt paket med allt man behöver för reamping  (facepalm) ja o jaja visst, jättelätt🙁

     

     

    Uppskattar all hjälp och tips jag kan få nåt oerhört! //mvh

     

     

     

     

     

     

     

     

     

  3. Hej, det är så att jag har under en tid arbetat med ett eget projekt och till en av låtarna har jag bestämt mig för att det kräver ett gammalt  hederligt kaos solo i "Slayer" anda.

    Dessvärre så har samtliga  av mina gitarrer fasta stall och jag hör väl till en av de mer ljuskygga-ensam-i-min-doomgrotta karaktärerna så jag  tänkte att internet är nog mest passande för mig att söka samarbeten.

    Jag kräver inte att någon lägger ner 100 timmar, köper in värsta DI-boxarna som finns osv osv.

    Det är bara en jättesimpel svajarmspryl jag har nedskrivet i en GP5 fil (alternativt en MIDI fil  borde funka om gp5 inte ägs)

    Hoppas att någon finner det intressant och är villig att sträcka ut en hjälpande hand.

    MVH/Sacri

     

  4. Jag har tänkt att göra DI-inspelningar hemma för att sedan reampa någon annanstans. Därför så har jag prioriterat att få så rena DI inspelningar som möjligt så köpte mig en Radial J48 som är en Aktiv Di box.

    Mixerbordet är M-Audio Projectmix I/O

    Märkte först när jag koppla in att det peakar även när reglagen är inställt på noll. Det är ju då när jag kör Gitarr/Bas - Tele - Radial - XLR - Mixerbord.
    Tänkte då att det kanske beror på att med XLR så är det "mic" alternativet jag får välja som input på mixerbordet och att det borde funka med

    Gitarr/Bas - Tele - Radial - Tele - Mixerbord.

    Åkte och köpte mig en Xlr hona till tele kabel och prova.

    Givetvis så var det ju oerhört kortat då det är en aktiv Di box och får ingen ström genom tele.... 🙁
    Är det någon som har en idé om hur jag kan köra med mitt problem?

  5. Det finns 4 utgångar på kortet som du säger. 1 och 2 är höger respektive vänster. 3 och 4 kan användas för något annat tex en extern enhet kanske ett reverb eller två monokompressorer eller vad man nu vill. Detta beror även på vilken DAW man kör.

    Då det gäller olika ljud i monitorerna kan det bero på att (förutsatt att dom använder 1 & 2 out) du inte har länkat vänster till höger. Öppna ProjectMix controllern och titta på outs. Är dom länkade så ska båda kanalerna höjas lika mycket när man vrider på volympotten.

    Dom är länkade, och båda höjs i samma takt med att jag höger volymen.. är heller inget fel på panoreringen.. alltså allt ser ut att stämmma i programmet men

    problemet återstår

  6. Tjenare, ja precis som rubriken lyder så blir det betydligt högre volym i min högra monitor, har provat att byta kablar och allt sånt tjafs..

    har även provat att byta ljudkort och då har det fungerat suveränt.

    En ytterligare liten dum fråga kanske, det finns alltså 4 utgångar på ljudkortet, blir det alltså 1-2 Vänster och 3-4 Höger ?

    Tacksam för svar

    Edit: Är det nödvändigt att stänga av datorn innan man stänger av ljudkortet ?


    •  
    • Ursprunget till apparaten är intressant. Är den köpt i europa? USA?
    • Följde det med någon nätkabel/strömkabel? Ser den ut som en vanlig svensk kabel? Går den att stoppa i vägguttaget?
    • Om märkplåten är original ger den viktiga upplysningar. 220V 50Hz pekar på att den är gjord för den europeiska marknaden för ett tag sedan eftersom vi övergått till 230 Volt. Skillnaden mellan 220 och 230 Volt är för de allra flesta elektriska apparater inom toleranserna.

    Den är tillverkad i japan faktiskt, står inget årtal men utgår från att den är som äldst från 73.

    Strömkabeln som ingår ser ut som en helt vanlig som passar i vägguttaget, nu när jag tittade närmare

    så såg jag visst att det står 10/16A 250 V på strömkabeln.

    Vilket förvånar mig nu är ju att strömkabeln och själva maskinen anger olika siffror, det ser heller inte ut

    som att kabeln går att ersätta då den inte går att koppla ur själva apparaten.

  7. Hämtade precis min Roland re-201 och på de flesta annonser som legat uppe så har det beskrivits att man

    kan behöva en omvandlare mellan Re-201an och vägguttaget i europa. Då jag inte kan någonting om det här

    så vänder jag mig alltså till er.

    På baksidan så står det AC 220 50/60hz 16W

    tacksam för svar

  8. Har nydligen upptäckt att "höljet" eller vad man ska kalla det till ett av rören i min savage har på något

    vis hamnat ur plats, och min fråga är då exakt vad fyller detta för funktion ? Har nämnligen köpt det från

    thomann och är det något jag bör skicka ända till tyskland för att få reparerat ?

    tacksam för svar

    edit : det gäller alltså ett av dom sex små främre rören, inte dom stora feta alltså.

  9. Jag kan ha fel nu men det låter på dina inlägg som att du inte använder balanserade kablar. Du måste ha balanserade kablar för att kunna lyfta jorden.

    Nä jag kom fram till att det måste vara den felande länken, ska köpa kablar på måndag och se om det blir någon förbättring.

    Förresten, så det är samma sak om man ska lina ett instrument ? t.ex bas - balanserad tele - groundlift balanserad tele - mixerbord ?

  10. Var det bra kvalitet på telekablarna med metalltelekontakter eller billig plastkvalitet?

    Det finns tele-xlr som är balanserade i båda ändar med dessa borde du bli av med störningarna om det nu inte är monitorernas inbyggda förstärkare och filter som är orsaken, men det är rätt osannolikt.

    Jag har provat med en sån vanlig "hotline" eller vad dom heter, som musikbörsen säljer. och sedan har jag provat en variant till som också är metallkontakt..

    Men dom där tele xlr balanserade låter ju något som absolut är värt att prova, blir att köpa ibörjan av veckan, tack för tipset 🙂

    Vad har du för bildskärm??? Är det en tjock CRT skärm eller en tunn LCD?

    Anledningen till min fråga är att om du har den förstnämnda tjocka skärmen så är det ett känt fenomen att den sprider ett ganska störande magnetfält runt om sig.. Du har inte samma problem med en platt LCD skärm.

    Har du problemet fast med tunn skärm.. då vet jag inte alls vad problemet kommer i från..

    Komiskt att du sa det, skaffa precis en ny LCD skärm eftersom min gamla monsterskärm gav störningar som bara den så fort man starta den 😏

  11. Har du provat att byta ut kablarna till monitorerna? Vissa telekablar är rätt dålig skärmade.

    Det har jag också funderat på, jag har provat 2 olika sorters nya telekablar men var samma fel på båda,

    Däremot finns det balanserade xlr ingångar på monitorerna, dock bara tele från ljudkortet och om jag

    har förstått saken rätt så måste balanserat gå tele - tele eller xlr - xlr ?

    Utångarna ska vara balanserade från ljudkortet också förresten (om det ens har något med mitt problem att göra?)

  12. Förmodligen har du fått en jordloop vilket uppenbarar sig när man har skillnader i jordpotential. Antingen kopplar du all utrustning till ett och samma jordade uttag, eller så sätter du en jordlyft mellan ljudkort och högtalare.

    Det var min första tanke också, men både datorn och monitorerna är kopplade till samma jordade grenuttag som sitter i ett jordat vägguttag.

    EDIT:

    Jag har även provat med en jordlyft mellan ljudkort och högtalare, dessvärre ingen skillnad alls 🤪

×
×
  • Skapa ny...