Jump to content
Annons

Kruger

Medlem
  • Antal inlägg

    77
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av Kruger

  1. Jag vet inte vad du har för bakgrund, men detta var fan i mig så jävla arrogant så jag blir förbannad. Vad i helvete vet du om hur det kan vara för en ensamstående invandrarmorsa som har städjobb i nåt av de där städföretagen som du pratar så gott om. Jag känner såna människor, jag träffar dem varje dag på jobbet. De har inte ens råda att skicka med pengar till sina barn när vi ska gå på Liseberg. För en sådan person är 500 :- ingen skitsumma. Här är valet snarare om man ska kunna ha mat på bordet varja dag, eller hela kläder till sitt barn.

    För övrigt höjde inte facket sina avgifter.

    Det är oansvarligt att inte betala sin a-kasse avgift och sedan tro att man skall bli försörjd i alla fall om man förlorar sitt jobb!

    Mitt fack höjde avgiften!

  2. Ursäkta att jag lägger mig i igen. Jag trodde att jag hade klargjort för alla hur arbetslösgeten hade förändrats med samma beräkningsgrund (se tidigare inlägg från mig) I vilket fall som helst, Här är länken.

    arbetslöshetsstatistik

    Här är det mycket enkelt att ta fram alla siffror som behövs.

    Är du den ende på jorden som inte vetat om att vi haft den värsta ekonomiska krisen sedan 30-talet? Eller menar du att arbetslöshet sjunker under kriser?

  3. Kallar du det argument? På fullt allvar? Menar du att för en ensamståemde mor med två barn som tjänar runt 12000:- i månaden så är 328:- (plus ev fackavgift) en skitsumma. För övrigt så pratar jag inte om en enstaka person utan jag träffar många människor i den situationen i mitt jobb. Det finns för övrigt folk med löner i den klassen som är med i min a-kassa (480:-/månad). Jag gillar inte att du tillskriver mig påståendet att a-kassan skulle ha höjts med 500 kr. Det är jävligt onödigt att hålla på så. Tyvärr har det blivit mer och mer av den varan från din sida. Du skriver att jag tycker si eller så utan att jag har uttryckt en åsikt en gång och sedan så börjar du argumentera om det istället för att hålla dig till sakfrågan. Det har hänt så många gånger nu att jag har börjat tröttna rejält. Jag påstod att folk med lägstalöner har varit tvungna att ta ställning till om de har råd att lägga 500 kr i månaden i a-kasseavgift. Och det är ingen lögn!

    Vad gäller fackföreningsavgifterna så kan jag bara säga att i mitt fall har det varit värt varenda öre. Jag betalar gärna de pengarna, men jag har råd med det.

    Om du tycker det är värt varenda öre så kanske det borde höjas ännu mer 😉

  4. Jag tror att jag begriper mera än dig här. Du blir bara själv så bort fintad av begreppen hit och dit att du väljer att tro på regeringen då du tycker att det låter ,krångligt, invecklat och därför genomtänkt och smart.....

    Åter igen, Reinfeldt lyckas ju inte förklara själv vad han baserar sin statistik på... han säger ju i stort sätt att JA arbetslösheten HAR ökat men tack vare arbetspolitiska ingrepp så har sysselsättningen ökat...

    2005 var 4,3 miljoner sysselsatta, år 2010 är 4.6 miljoner sysselsatta!

    2009 fick staten in 100 miljarder mer i skatt än 2005 och då har ändå skatterna sänkts!

  5. Det största problemet under finanskrisen var ju de som Swedbank hade.Men tack vare att de lyckades länsa Föreningssparbankerna och gjorde affärer med Folksam så klarade de sig. Tvär på bekostnad av den ideella verksamheten som Föreningssparbankerna bidrog till genom att låta deras överskott gå till lokala föreningar av olika slag. Många Föreningssparbanken gick ju fortsatt med vinst under hela krisen, men de länsades på pengar för att rädda Swedbank.

    Sverige klarade sig bättre än många andra länder mycket pga av att vi hade färre stora bolag som spekulerat i övervägande högrisks akter, än man i många delar av den övriga världen.

    Men sossarna förlorad ju förra valet för att de som brukade rösta på dem svek iofs. Tyckte själv att det bara fanns ett parti "Sosialmoeraterna" :rolleyes: eftersom bägge blockens program var så lika. Det är väl lite så i år med iofs.

    Vi har ju färre sysselsatta nu än någonsin tidigare med.

    NEJ vi har idag 4,6 miljoner sysselsatta år 2005 hade vi 4,3 miljoner sysselsatta, bara att gå in på statistiska central byrån och kolla!

    2009 fick staten in 100 miljarder mer än 2005 och då hade ändå vissa skatter sänkts som tex jobbskatteavdrag osv..

    Går du in på jobbskatteavdrag.se så kan du se exakt hur mycket mer du tex fick i plånboken!

  6. Regeringen hade ett lättare jobb i Sverige med tanke på hur vi fortsatte att vi medborgare fortsatte att konsumera samt att våra företag var ganska starka innan krisen med. Tror inte att en annan regering skulle lyckats mycket sämre, men det få vi ju aldrig veta gissar jag.

    Att hävda att politiken som har bedrivits nu inte påverkat, att kriminaliteten (och alt som är direkt förknippat med en social otrygghet) i en negativ riktning, är att vägra se resultatet av politiken. De som inte känner någon tilllit för regeringen söker samhörighet och soicaluprättelse inom grupper utanför samhället. Många som lever på socialbidrag eller sjukersättning känner att det är mycket jobbigare än om de faktiskt kunde jobba. Att inte tillhöra någon yrkesgrupp är ju att mista en stor del av sin sociala identitet med.

    Svartjobben har dykt upp till och från i Play rapport, men det finns tydligen inga länkar kvar till de inslagen.

    Nja är ganska säker på att det inte varit fler sysselsatta med en annan regering.

    Sossarna hade 12 år på sig att få upp sysselsättningen och flera av de åren var i extrem högkonjuktur så varför skulle de då lyckas i den värsta krisen i mannaminne om de inte lyckades innan!

  7. Vi har en regering som skött sig mycket bra!

    Vi går starkast ut ur Finanskrisen i hela Europa!

    När de tog över var 4.3 miljoner sysselsatta och idag 4,6 miljoner sysselsatta detta trots värsta lågkonjukturen sedan 30-talet!

    Tycker att de är värda att få regera under bättre tider (vilket kommer att komma innan 2014)!

  8. Hej Kruger, var är du nu?

    En efter en hoppar artisterna av Spotify, eftersom dom inte får mer än något tiondels öre i betalning när någon lyssnar på deras musik, trots denna enorma framgångssaga?

    Så låt se.....

    nattvaktaren & Claes på ena sidan....

    6 miljoner användare på andra sidan........

    svårt....

    men jag använder Spotify flitigt själv så jag får nog ställa mig på de 6 miljonernas sida denna gång 😆

    /Kruger som visste

  9. "Spotify på väg till Kina

    2009-08-12 11:43

    Det kinesiska mediekonglomeratet Tom Group, som bland annat har samarbetsavtal med Ebay och Skype, säger nu att ett samarbete ska inledas med den svenska musiktjänsten Spotify, rapporterar Reuters från Shanghai.

    Samarbetet är tänkt att introducera en lokal kinesisk version av programvaran "i en nära framtid". Den ska förse musikälskande kineser med strömmad musik till datorer och mobiltelefoner." Etc....

    Går att läsa på DI.se

  10. Spotify är ju spiken i kistan, dom pröjsar inte många ören för musiken... spotify är ett hån. Kolla hur dom reggat firman och kolla vad dom har för avtal.

    En av utvecklarna har själv stått och skrytit om hur bra det är för dom behöver inte betala knappt något pga bla bla bla, men själva ska dom tjäna pengar.

    Min kompis systers pojkväns syster sa att hon hört grundaren stått och skrytit om hur mycket pengar de ger artisterna på Spotify!

    Jag kan inte bevisa det men iom att det står här nu på nätet så måste det va sant!

    /Skkvaller KKrugerrr

×
×
  • Skapa ny...