Jump to content
Annons

bonzo

Medlem
  • Antal inlägg

    682
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av bonzo

  1. Du kan ju alltid bifoga en version med mastereffekter som du är nöjd med, och beskriva lite hur du tänker dig slutresultatet. Kan dessutom tänka mig att du får höra testversioner innan du slår till, och då har möjlighet att komma med önskemål.

    Du kan ju också kolla in vad som erbjuds online:

    http://www.soundonsound.com/sos/mar06/articles/onlinemastering.htm

    http://www.soundonsound.com/sos/apr06/articles/onlinemastering.htm

    Och så har ju Abbey Road en onlinetjänst:

    http://www.abbeyroadonlinemastering.com/

  2. Vet tyvärr inget om PT8, men ett gott råd i övrigt: Jag skulle definitivt satsa på åtminstone ett DUO-kort. Även om man kan köra många instanser av de lite äldre pluggarna, så äter några av de nyare upp en stor del av DSP-kraften på ett SOLO-kort. Visst, man kan utöka med ännu ett SOLO med tiden, men det tar upp ännu en PCIe-plats och genererar ju också mer värme/ström.

  3. Jag skulle nog vänta till jag hade råd med någonting runt 8-10 000+/paret. Segmentet under det är i mitt tycke i hyfsad stereoklass. Dvs du kommer nog inte uppleva någon större skillnad på dina vardagshögtalare och ett par 4-5000kr monitorer. Köper du det ändå finns det i princip inget andrahandsvärde när du tröttnar. Ett par riktigt bra hörlurar och de högtalare man är inkörd på kan ta en ganska långt. Men glöm inte att se över akustiken i rummet.

  4. Ska man jämföra priser på alla ställen har man rejält att göra.

    Det finns faktiskt en prisjämförelsesajt för brittiska musikaffärer:

    http://www.clearangel.net/

    Inte alla är med, men rätt många. Soundslive är med, men inte DV247 tex. Och som vanligt får man kolla om en given butik verkligen levererar till Sverige innan man jublar över ett kanonpris.

  5. Som alltid när det gäller datorköp i allmänhet, och laptop i synnerhet, kolla att det inte finns några kända problem med det ljudkort du kommer att använda. Googla, kolla användarforum etc. Det kan bespara dig mycket huvudvärk.

    Den har ingen eSATA-port vilket kan vara bra att ha om du vill bygga ut med en snabb extern disk när samplingsbiblioteken börjar sluka all plats. Visst funkar USB/FW, men eSATA blir betydligt snabbare. Kan kanske finnas som expresscard iofs. Har ingen riktig koll på det.

    I övrigt kan det kanske vara läge att vänta på att få Windows 7, eller kolla att du kan uppdatera till rimligt pris. Såvitt jag vet ska det ha släppts till datortillverkarna vid det här laget. Eller i alla fall inom kort.

  6. Rätt ofta finns det en hel del att vinna på att skära bort bas från spår som inte behöver det. Bas äter gärna upp mycket headroom utan att ge så mycket tillbaka i form av upplevd ljudstyrka. Gå igenom dina separata spår och lägg ett hi-pass filter där det verkar vettigt. Själv skär jag som regel bort på allt, inklusive bas och kick - i varierande grad. Det har ju även den goda sideffefekten att mixen som helhet kan bli klarare och mindre murrig. Å andra sidan kan den tappa tyngd och kraft om man skär för mycket. Man får prova sig fram och A/B-lyssna mycket.

  7. Jag såg någon jämförelse nånstans och kontentan var att ur "vår" synpunkt räcker Home Premium förmodligen gott. XP mode gällde "äldre affärslösningar" (vad det nu är) och inlagt för att inte ge större kunder uppgraderingsfrossa. RAM-gräns för Home Premium är 16GB, vilket räcker långt åtminstone för mig. WIN 7 Pro och uppåt tar 192GB. Givetvis i 64 bitars versionerna då. Vill man uppgradera till Pro+ ska det gå via simpel nedladdning.

  8. Är det Någon som gjort affärer härifrån? Det verkar ju nästan för bra för att vara sant, kolla bara vad de har för dagspriser på BLUE Mics sortiment!

    Räkna med att tullen lägger på svensk moms 25% och tullavgift. Om dom missar det är det förvisso en trevlig bonus, men ha det alltid med i kalkylen när du handlar från USA.

  9. Ska jag inte "offra" en plugg på master? Trodde att det var A och O att lägga compression på master...

    Tror att vad som avsågs var att du efter nedmixning (utan något på mastern) importerar wav-filen i ett nytt projekt och först då lägger på mastereffekter. Då frigör du en plugin till de enskilda spåren i mixen, och kan som bonus dessutom lägga 3 ytterligare pluggar på mastern vid behov. Krångligare? Ja, men med de begränsningar du jobbar med är det en rimlig lösning.

    Min fråga ang. send-kanalen ställdes för jag tänkte att man kunde skicka två eller tre gitarrer dit, lägga nödvändiga effekter på send innan den går till master. Eller har jag helt missuppfattat funktionen av sendkanalen?

    Nä. det är korrekt uppfattat.

    Jag skulle nog titta på Reaper. Betydligt mer möjligheter och dessutom en fullt fungerande demoversion utan begränsningar. När du känner att du har råd kan du köpa licens, vilket dessutom inte är dyrt.

    http://www.reaper.fm/

  10. Ur mitt perspektiv skulle jag nog leva med att inte vara uppkopplad när jag spelade in, eller i övrigt jobbade med musiken. Låg latency behöver jag för övrigt bara när jag spelar in. Kan ju vara annorlunda för dig förstås. En undran är ju också om du kör brandvägg/antivirus etc samtidigt som du spelar in eller mixar eftersom du är uppkopplad. Det låter inte helt optimalt i så fall och lär ta en hel del kraft i anspråk.

  11. Kan man mastra typ lika bra om man är grym på att ratta med pluggar som inte är lika "bra" som dom dyra?

    Tveklöst. Om jag skulle behöva välja mellan en skicklig tekniker med "endast" medföljande DAW-pluggar, och en hyfsad sovrumspulare med Waves/UAD/Duende etc skulle jag definitivt välja den förra.

  12. Det beror nog helt enkelt på att det blir överdos så att säga. Bas innehåller mycket ljudenergi som snabbt äter upp det utrymme man har att jobba med innan det slår över och börjar låta illa. För att lösa just det problemet används EQ. Man ser till att forma ljuden så att de inte krockar i frekvenserna. Om du tex gillar din kick så kan du ta reda på var dess ljud är som starkast och EQ:a ner på motsvarande frekvens på basgången. Jag vet inte om FL har en frekvensanalysator, men det finns gratisvarianter att ladda hem.

    Det finns en hel del info om det, inte minst här på forumet. Sök på 'frekvensanalysator' så hittar du nog en hel del att studera, samt förhoppningsvis en länk till nedladdning. Förresten kan du söka på 'sidechain' när du ändå håller på. Det är en annan teknik, bla för att lösa samma problem.

  13. Hade samma problem. Pröva det här:

    Go to Control Panel > System > Advanced > Performance: Settings > Data Execution Prevention.

    Check the box that says "Turn on DEP for all programs and services except those I select". Then click on the Add button and choose the file SYNSOPOS.EXE, which should be found at C:\Program Files\Syncrosoft.

    Från cubase.net.

  14. Markera de aktuella slagen och ändra sen i Velocity-värdet i editorns överkant (musens scrollhjul är smidigt här). Det värde du ser är det först markerade slaget, men de andra markerade slagen kommer att ändra sig i förhållande till det. Om du inte ser Velocity-värdet har du förmodligen inte aktiverat den meny-raden. Minns inte på rak arm, men det är en knapp i överkant på editorn vill jag minnas.

  15. Kolla att du använder ditt ljudkorts ASIO-drivrutin:

    Devices -> Device Setup -> VST Audio System

    ..och att du har en rimlig latency inställd. Allt upp till 10ms bör funka, men det kan variera från person till person.

    Följande löste min MIDI-problem:

    Kryssa i båda System Timestamp-valen under:

    Devices -> Device Setup -> MIDI - MIDI Port Setup

×
×
  • Skapa ny...