Jump to content
Annons

clubexclusive

Medlem
  • Antal inlägg

    26
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av clubexclusive

  1. Gabriel,

    Vi hänger nog inte med riktigt på vad du menar ???

    Om en XLR är chassi/panelmonterad eller kretskortmonterad är ingen skillnad, man har tillgång till alla tre stiften i villket fall som helst.

    Om det är en mikrofoningång med XLR du pratar om, så måste pin 1 vara ansluten i mixern/pre-ampen, annars får inte micken någon jord/skärm, och ej heller någon jord/minuspol för phantom-matningen.

    Eller är det kontakthöljets jordanslutning du pratar om ???

    --Bosse

    Nee, det han vill komma fram till är att problemet pin 1 om man säker på Google är mer definerat så här. Jordningsläckage!!!! 😕

    Man måste alltså löda en sladd eller liknande från skärmningen på sladden eller kontakten direkt till en jordad yta på mixern. Det var det han ville ha hjälp med. Om ngn har ett tips på hur man kan göra det 😄

    Det finns redan en Pin 1 problems tråd här på forumet. där har det pratats om att man kan använda diverse boxar och jordningsförstärkare eller vad allt heter för att fixa detta problem.

  2. 1.

    Debatt, nu har jag läst ditt långa inlägg riktigt ordentligt och är verkligen sugen på en Toshiba A300-16M. IRQkonflikter går väl att lösa genom någon omadressering via någon mjukvara eller har jag helt fel där?

    2.

    Är inte så bra på detta med IRQer men i detta läget handlar det väl om att se till att minst en USBport inte krockar med någon annan hårdvara i bruken? Har jag fattat rätt då?

    3.

    Jag ska köra ett USB2-ljudkort på den så självklart är dessa krockar väldigt oönskade. Förhoppningen är ju att jag ska kunna använda laptopen som enda dator för musikskapande så då får jag säkert användning av min externa USB-hårddisk också, går det att köra hårddiskinspelning på en USBdisk eller är det säkrats att undvika?

    Tack igen för alla bra svar/ Andreas

    hmm, Då måste du ju kanske byta 2 ggr, Windows har ju en Virtuell IRQ adressering och moderkortet har den faktiska adresseringen. I windows ska man kunna byta IRQ på kort genom att uppgradera ACPI drivrutinen i Windows, men på moderkortet får du nog hänvisade dig själv till bios om den nhar någon sådan funktion vilket ja tvivlar på eftersom det gäller en laptop :/

  3. Jag ska också köpa ny studio-laptop och gå över från stationär dator. Tänkte att studion min skulle bli mobil så jag kan ta med den till stugan osv. Tänker satsa på nån modell med Core2Due 8xxx, 3GB+ RAM, 320GB+ HD (7200rpm), Grafik 512MB (helst som klarar 1920x1200 på extern 24" skärm), firewire-port, osv. Och såklart Gigabit Ethernet/WLAN/Bluetooth. Samt Windows XP, Vista är inget alternativ. Sen får den gärna ha TV/S-video utgång, inbyggd webcam, IR, X-in-1 card reader, fingerprint reader, osv men det är bara bonus, inget måste.

    Kruxet är dock att jag kräks på Touchpads och kräver Trackpoint, vilket inte finns på så många modeller nuförtiden, iaf inte som uppfyller ovan nämnda krav utan att hamna på 15K+ i pris: http://en.wikipedia.org/wiki/Pointing_stick

    Den här uppfyller de flesta av mina krav och kostar under 7000 kr: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=256508

    Dock bara 2GB RAM, 250GB HD, och jag har inte hittat hur mycket upplösning den klarar på extern skärm...

    The hunt goes on.

    Oftast klarar alla grafikkort idag rätt massiva upplösningar, så du behöver nog inte oroa dig. Mitt Intel GMA X3100 klarar HD upplösning 😄

  4. Okej, att köpa en laptop som är gjord för musik (typ FROST) kommer ju inte på fråga då min ekonomi säger 7000:-, inte 22 000:- tyvärr.

    Jag vill ha en dator som slår min p4:a med hästlängder, det går ju utan problem om man tittar på utbudet av stationära datorer idag, har inte utvecklingen gått riktigt lika långt när det gäller laptops eller? Det verkar som att laptopdatorerna nu släpar efter lite när det kommer till prestanda...

    Det är också viktigt att datorn är tyst, det har jag missat att nämna men inspelningarna kommer att ske nära själva datorn och då vill man ju ha in så lite fläktsus som möjligt... Finns det ingen som har nåt konkret tips på en laptop som verkligen fungerar för musikproduktion?

    Från min sida så skulle ja helst leta efter en Acer eller Fujitsu Siemens. Dom ända 2 märkena med vänlig support till skillnad från t.ex. Hp / Compaq som var rena svin sist ja sökte hjälp i deras support. + att deras maskiner håller mkt bra. har haft 2 Fujitsu siemens. aldrig krånglat eller pajjat efter att väskan rammlat eller åkt i backen 😏 Hejja F-S 😄

    Sen satsa inte Quad-Core, tester visar fortfarande att Dual är snabbare eftersom dom flesta programen inte är anpassade för Quad.

    och eftersom du föredrar Intel, så ska du hålla kvar vid det 🙁

    2GB ram är ett minimum. Och du kan lätt få tag på en laptop för under 7000 som klarar de flesta tunga musik arbetena utan några större problem 🙂

    // Andreas

  5. Okej, skönt att höra!

    Jag sitter med en Laptop som inte vill göra som jag vill. Det är en AMD 3600+ med 1Gb i RAM. (Compaq 6715s). Den blir ansträngd som bara den, fläkten går på fullvarv och jag har fått mindre brännskador på ena låret av den när jag kör lite tyngre programvaror 😛 Därav min skepsis.

    Jag har tappat den "koll" man hade på datorer innan, vad är egentligen att föredra? Quad-Core eller Dual? Egentligen litar jag nog mer på Intel än på AMD när det kommer till prestanda (fördom). Vill verkligen ha en dator som tar mina pluggar och instrument men som jag också kan spela in Audio på utan att uppleva lagg eller fördröjningar... Min stationära p4 (3200Mhz) är gammal och dassig nu, min nya dator måste slå den med hästlängder

    Definitivt Intel, där håller vi nog båda med. Intel är ju dom processorer som faktiskt bevisat har mest prestanda när det gäller att köra flera program samtidigt.

    Det finns många producenter som kör med laptops i sina studios, dock inte enbart, vilket ja inte heller gör, men en laptop (OEM maskin) klarar idag mkt mer än vad många påstår. Ja menar kllarar min laptop med Pentium D 1.8 GHz av att köra tunga musik grejer så gör nog rätt många andra laptops på vanliga PC marknaden det med.

    om inget annat har ju alltid Frost ACM musik datorer 🙂http://www.frostacm.com/

    // Andreas

  6. Hej!

    Jag står i valet och kvalet här, jag ska köpa en ny dator till min hemstudio. Har hittils kört en Pentium4a med en gig i ram och det håler bara inte. Nu ska jag flytta ihop med tjejen och vill vinna lite utrymme så jag funderar allvarligt på en laptop till musikskapandet OCH till skolarbete med mera... Jag har ett EMU-0404 USB ljudkort som jag vill behålla och två midiklaviaturer plus en kondensatormick.

    Jag använder Cubase och kontakt2 med tillhörande ljudbank, lite waves-pluggar, gärna Sampletank, Battery2 och Waldorf Attack som huvud-VSTi:s. Min nuvarande laptop (AMD) klarar inte riktigt att köra dessa pluggar på bästa sätt och jag gör fortfarande audio-inspelningar på den stationära sega (men stabila) Pentium4:an.

    Nu är det som sagt tänkt att börja om från början och visst vore det kanon att bara använda en enda laptop och ha den till alla mina behov?! Jag är student och fattig så några jättepengar är det inte att tala om (7000:- får bli mitt maxpris).

    Hur är det på laptopmarknaden nu? Hur är det med överhettningar? (Har det problemet på min nuvarande laptop) Finns det laptops för under 7000:- som klarar cubase och mina pluggar eller måste jag ha en ny stationär?

    MACdatorer skrämmer mig som fan, jag är obekant med dem (och ovillig att lära mig) plus att de tenderar att vara dyra som hoppsan. Hjälp mig med min uppgradering please!

    /En numera datoropåläst fattiglapp

    självklart klarar en laptop under 7000 att köra cubase osv av allt det du använder. Ja kör på en laptop som kostade mig nära 5000 😉 Pentium D 1.8GHz, Första gången ja fick den att dra efter i ljudet var när projektet oxå började äta nästa 1.5GB ram 🙁

    Kör både Cubase och FL på laptopen 😄

  7. Dom flesta här pratar strunt.

    Ett PT system har låg latency. Punkt.

    Finns många andra som har låg fördröjningg.

    Ofta tror man att man ska komma långt med externa kort. Det är möjligen bra med en laptop.

    Kanske inbillar man sig att man kan köra laptop och göra många tagningar med många effekter.

    Tyvärr kan man inte det.

    Låg fördröjning innebär interna kort. Punkt slut!

    Varför kan man inte göra tunga musik grejer på en laptop, jag kan, det går alldeles utmärkt, och det finns en hel del stora artister/producenter som gör musik på laptop.

    Slutproduktionen görs ju ändå på lite vassare maskiner så då rättar man ju till alla fel. Ja gör mkt av min musik på min laptop då ja oftast inte är hemma. Sen mixar ja om och sen mastrar på datorn hemma 😉

    Do not underestimate the laptops. 😏

  8. Beroende på vilket ljudkort man har, så kan det finnas en DSP-mixer/router i ljudkortet som gör att man slipper tänka på latency över huvud taget när man spelar in sång - och då blir det i bästa fall bara en fördröjning på någon enstaka sample innan ljudet skickas ut igen till lyssningen - och så tillkommer en fördröjning på runt 1ms som man aldrig kommer ifrån i omvandlaren.

    Vill man däremot lyssna med plugin-effekter från datorn, så får man leva med datorns latency också - men även där finns andra lösningar, med ljudkort som har inbyggda DSP-effektenheter och alltså kan ge exempelvis ett reverb till monitorlyssningen omedelbart (alltså om man bortser från omvandlarens fördröjning), utan att ljudet först ska in i datorn och processeras.

    jo, sånna kort finns ju, men jag får dåliga vibbar av sånna DSP kort, det må vara en bra läsning, men deet är också riks för att om den ska skicka ngt ljudsjälv och sen datorn renderar resten. Då är det ju faktiskt risk för att det hamnar lite otakt.

    // Andreas

  9. Hej!

    Ett PT Hd system har 105 samples (2.38ms) latency @ 44.1. Det spelar ingen roll vad du har satt buffersize eftersom HD kors fran PCI korten och inte datorns CPU. Sa det ar i stort sett bara AD/DA latencyn du har i ett PT hd system. Ingen audio buffer eller system buffer. mm

    Detta galler vid inspelning utan pluggar fran att du spelar en not till att du hor den.

    Snabb forklaring men det ar ganska svart att forklara helt hur det ligger till, kommer knappt ihag sjalv.. 😆

    MVH

    Ja, nästan sant. Ska du spela in på ett program på datorn, t.ex. Wavelab så är dock cpu:n inblandad, då allt som spelas via software är CPU inblandat.

    Om du därimot är ute efter att sjunga lite tillvanliga högtalare t.ex som att plugga in en mikrofon till en vanlig stereo så kan ljudkortet förbipassera ljudet utan CPU med hjälp av DMA (Direct Memory Access).

    // andreas

  10. Du kan ju alltid göra så här. gå in på Tools>Macros> sen klickar du på switch smart disable for all plugins. Detta gör du då i FL 😄

    Detta gör att alla plugins som inte används inakiveras fram tills dess att dom ska användas då aktiverar FL dom och inaktiverar dom sen när dom utfört sitt jobb 🙂

  11. Jag håller med där!

    Dessutom hör man nexus i allt för många produktioner för att den ska bli intressant.

    Men det som ändå är värst störande är ju alla fjollor på youtube som skriver typ "Wow jag har nexus och den gör mig till proffs"... *suck*

    Hoppas på att nexustrenden tar slut lika fort som den började.

    Det är ingen trend lilla du, det kanske råka vara så att många stora producers väljer nexus, för att ja, det är flexiblare än vad du tror, inte bara synthljud, den har expansion för många fler saker, och från och med Nexus 2, kan du justera ljuden rätt rejält jämfört med första versionen.

    Förvisso finns det sånna som bara använder nexus, det säger inte att det är en dålig synth. Men som du själv sa, blir det rätt tjatigt. Och det håller jag med om, men man kan även skapa ett eget sound med hjälp av dom sounden som finns i Nexus. Ja vet många som skapat sound i Nexus som man inte äns trodde att man kunde :S

    Men, smaksak, Det är upp till dig, Nexus har sina fördelar, kanske inte för dig, men det finns dom som har det 😆

  12. Intressant att folk jämför skitromplern Nexus med Vanguard som faktiskt är en riktigt mjukvarusynt. Själv vägrar jag använda Nexus pga dess limiterade möjligheter att skruva ljud men däremot använder jag en hel del Vanguard. Grym till vissa områden och kass till andra. Det enda Nexus gör enligt mig är låter mycket.

    Ni yrar om presets oxå. Vad är preset? Om man hittar en färdigskruvad bank på nätet och använder en patch från den har man då använt en preset? Tycker inte det är något fel att använda färdiga patchar. Det viktiga är att man skruvar till de färdiga patcharna så de passar in i resten av produktionen. Gillar att kunna gå igenom en drös ljud för att tillslut hitta något som sitter som ett smäck.

    Först, så tror ja faktiskt inte Nexus är skit då många kända producers använder det. T.ex. Stylez & Breeze, för att nämna en av dom. Och nej det är inte limiterat, istället för att skruva kan man faktiskt lägga ljuden i lager för att få fram det man vill ha 🙂 Kör rätt mkt med nexus, alla mina leads görs med nexus, kan stolt säga att man kan få fram allt från Rob mayths ljud till Jazz trumpet bara genom att kombinera olika ljud i lager. 🙂 Testa får du se, den är inte så dålig som du påstår. Den blir vad man gör den till 🙂

  13. Kul att läsa 🙂 Men om man tänker efter så hade dom inte behövt göra en undersökning för att man skulle veta det! Jag kör FL och ibland lite Reason. Nu är jag inne i en FL period och det är inga fel alls på det! Men roligt att du tog upp det där iaf 🙂

    Sant 🙂 brukar pendla lite mellan FL och Cubase, och det är som du säger, det finns ingen större skilland mer än interfacet typ 🙂

  14. Detta börjar snart likna alla trådar ja har vart med om på Euroadrenaline.com.

    Så fort man nämner att FL är bra, så börjar folk direkt,

    NEE men Cubase är bäst, Ne, reason är, och sen kommer en bofink o påstår att ProTools Logic äger alla ☺️

    Alltså, folk idag har bara kunskap om det dom använder, men tar sig aldrig tiden att lära sig att man faktiskt kan göra allt med nästintill vad man vill.

    Ja läste ett test dom gjorde, som ja tyvärr inte kan referera till, då ja inte kommer ihåg sidan. men iaf, dom visade test resultat efter test resultat, med olika instrument, samplingar etc, you name it liksom. Alltså skillnaden var så minimal att det inte äns var hörbart för en erfaren studio användare med sin utrustning, Så vitt ja kommer ihåg, var all utrustning testad på samma utrusting.

    Detta är inte för att starta bråk utan mer för att visa att ja fortfarande inte förstår varför man ska bråka om vad som är bäst, när det igentligen inte finns ngt som är bäst, allt har med sina behov att göra. 🙂

    (// Andreas

    ClubExclusive_-_Productions-2009

  15. Hej Zandra.

    Ja söker faktiskt en tjej som är bra på att sjunga. Vet inte vilken stil du är ute efter att sjunga, men hoppas det ja gör kanske blir bra.

    Mitt namn är Andreas jag är 20år bor i Linköping. Jag producerar inom dance/trance genren och har producerat i 3 ½ år nu 🙁 (Producerar även i fler stilar om det är krav på det , är mångsidig med producering.)

    Har blivit erbjuden att producera åt Scarlet som var sångerska i Rednex mellan åren 00 - 05 och som även sjunger för Dj Gollum, Jan Wayne m.m.

    Om du verkar intresserad så hör av dig via PM här på sidan eller skriv mail eller adda på msn. "sn1ff3r_a.i@hotmail.com"

    Du kan provlyssna på min musik på ClubExclusive Myspace

    MVH:// Andreas

    ClubExclusive_-_Productions 2008/2009

×
×
  • Skapa ny...