Jump to content

GuitarHero

Medlem
 • Content Count

  7
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutralt

About GuitarHero

 • Rank
  Nykomling
 1. Jag tycker ändå man bör satsa på thunderbolt 3-port om man köper PC. Det kommer allt fler ljudkort för thunderbolt och även om den snabbare överföringshastigheten inte spelar någon roll så är det så att kommunikationen sker på lägre nivå jämfört med USB så att operativsystem och processor inte behöver anropas och belastas lika mkt.
 2. Jag har liknande problem med min nybyggda dator. Kör också med ett 8600GT. I mitt fall tror jag att det är inkompatibilitet med moderkortet som är problemet. Har du möjligen också ett Gigabyte ep45-ds3 eller något annat moderkort från Gigabyte?
 3. Nu har jag krånglat vidare med kortet och testat DPC Latency Checker. Så här illa såg det ut för mig även när kortet tagits ut ur datorn: Det störande sprakandet ska därför sannolikt skyllas på mitt system och inte på ljudkortet. Bli därför inte för avskräckt av ovanstående inlägg. Eftersom det inte blir bättre av att inaktivera enheter i enhetshanteraren så tror jag att felet kan vara mitt moderkort (Gigabyte ep45-ds3 - har haft andra typer av problem med det tidigare).
 4. Nej, det kommer med NI Traktor 3 LE och demoversioner av Battery 3 och Kontakt 2. Personligen tycker jag att det är bättre ju färre program som kommer bundlade; man vill ju lägga pengarna på produkten och inte på en massa annat som medföljer. Men det är klart - om man ändå tänkte köpa programmet kan det ju vara bra. Nu har jag hunnit testa kortet lite också. Installationen gick snabbt och smidigt. Jämfört med mitt gamla kort (Audigy 2 ZS) så är brusnivåerna betydligt lägre. Man märker stor skillnad när man drar på en dist i Guitar Rig. Bra även att man kan uppnå en latency på 1 ms. Mjukvarumixern som följer med i drivrutinerna är också riktigt bra. Haken är dock knastret/sprakandet som jag upplevt. Ibland kan man köra ASIO i 1 ms samtidigt som man lyssnar på mp3 i WDM utan problem...men ibland knastrar det väldigt mycket till och med när man bara lyssnar på mp3 och kollar på något youtube-klipp. Problemet blir möjligen värre när datorn stått på ett tag och man meckat lite med inställningar av samplingsfrekvens och liknande. Då hjälper det inte ens att ändra till högsta latencyn. Detta var aldrig ett problem med det gamla kortet. Denna detalj är förstås väldigt störande och kommer jag inte på någon lösning så kommer kortet att skickas tillbaka. Aldrig får man vara helt nöjd... Någon som vet vad mina problem kan bero på? Min dator är kraftfull (Intel Quad 4 x 2,66 GHz, 4 GB RAM) och ställd att prioritera bakgrundsprocesser. Har visserligen Vista men drivrutinerna är enligt tillverkaren fullt kompatibla med det.
 5. Kanske beror det på att det är ett PCI-kort, vilka lär vara på väg bort ur marknaden, precis som pcmcia-kort, pc card-kort typ I, pc card-kort typ II, ISA-kort, usb 1.1, firewire 400 etc. //:debatt Ja, det har du väl rätt i om du menar att PCI-korten kommer att ersättas av PCI-express. Men i dagsläget finns det ju väldigt få ljudkort för PCI-express och moderkorten kommer nog att ha kvar åtminstone 1 PCI-plats i några år till. Dessutom är ju de flesta andra interna kort, som det talas om på forumet, vanliga PCI-kort (Juli@, Audiophile 2492 mm).
 6. Hej! Jag beställde mitt Infrasonic Quartet från thomann.de förra veckan så jag hoppas på att få det levererat denna vecka. På pappret verkar det vara helt perfekt för hemma-musikern med god ljudkvalitet och precis de in-/utgångar som en amatör behöver (mikrofoningång med preamp, Hi-Z för gitarr, Midi mm.). Skönt också att man slipper ha någon extern enhet som ligger och skräpar. Verkar helt unikt för ett PCI-kort i denna prisklass. Den lilla information som går att få på nätet beskriver kortet i positiva ordalag. Man frågar sig bara varför det inte slagit igenom mer (kortet har väl knappt ens nämnts på studio forum före denna tråd). Man får hoppas på att det motsvarar förväntningarna när det kommer. Jag kan återkomma med ett omdöme senare när jag testat det. Ännu en länk: http://www.telepostinc.com/soundcards.html
 7. Hej! Jag har kollat en del på E-MU 0202/0404 som verkar ha väldigt bra ljudkvalitet för priset. Läste dock att dessa inte klarar att köra ASIO och WDM samtidigt. Dvs det skulle vara omöjligt att lira gitarr i t.ex. Guitar Rig och samtidigt lyssna på någon mp3-låt i winamp eller film på youtube. Detta gör korten helt oanvändbara i min värld. Vad jag undrar är om detta bekymmer är unikt för E-MU 0202/0404 eller om det förekommer på fler kort från andra tillverkare? Vilka i så fall? Någon som har koll på hur Native Instruments Audio Kontrol 1 fungerar i detta avseende? Tacksam för svar!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.